خبر آنلاین در گفتگو با محمد ایرانی کارشناس مسایل خاورمیانه و سفیر اسبق ایران در لبنان و اردن زوایای مختلف ترور شهید المبحوح، فرمانده ارشد حماس در دبی توسط عوامل موساد با پاسپورت کشورهای غربی را بررسی کرده است.

اقدام شگفتی ساز پلیس دبی در شناسایی و معرفی سریع عوامل وابسته به موساد به عنوان عاملان ترور شهید محمود المبحوح، فرمانده ارشد حماس پرسش های بسیاری را در اذهان ایجاد کرده است. خبر آنلاین در گفتگو با محمد ایرانی کارشناس مسایل خاورمیانه و سفیر اسبق ایران در لبنان و اردن زوایای مختلف ترور شهید المبحوح، فرمانده ارشد حماس در دبی توسط عوامل موساد و با پاسپورت کشورهای غربی مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است.

 

*****

بررسی تحلیل های کارشناسان پس از ترور محمود المبحوح، نشان می دهد که اکثر آنها انتظار نداشتند این موضوع از سوی مقامات امنیتی دبی بطور جدی پیگیری شود . شما از اقدام پلیس دبی در شناسایی و معرفی سریع مظنونان این پرونده چه ارزیابی دارید؟
بدون تردید پلیس دبی بر اساس اهداف و منافع این شیخ نشین نسبت به جدیت در پیگیری پرونده ترور عضو ارشد حماس اقدام کرده است . تا کنون بر اساس روال مرسوم در صورت انجام اعمال تروریستی از سوی موساد ، کشورهایی که ترور در آن صورت گرفته یا از علنی کردن ابعاد مختلف پرونده خودداری کرده اند یا اینکه پیگیری ماجرای ترور را کنار گذاشتند. اما این بار امیر نشین دبی نه تنها از کنار این پرونده با بی اعتنایی عبور نکرد بلکه با شناسایی سریع و نمایش فیلم هایی از مظنونان ماجرا و تاکید بر اینکه تروریست ها با پاسپورت برخی کشورهای غربی وارد دبی شده اند ، بر ابعاد بین المللی این پرونده افزود. بنظر بنده مهمترین دلیل بروز چنین رفتاری از سوی پلیس دبی به نابسامانی های اقتصادی این منطقه بر می گردد . دبی طی مدت زمان کوتاهی موفق به جذب سرمایه های افراد بسیاری از نقاط مختلف جهان شده بود و همین عامل باعث شده بود ، این منطقه در میان کشورهای عربی متمایز و حائز اهمیت ویژه گردد . اما بروز بحران جهانی اقتصاد ضربه های جبران ناپذیر بر پیکره دبی گذاشت . اکنون بنظر می رسد پلیس دبی با نمایش اقتدار سعی دارد اعتماد از دست رفته سرمایه گذاران را بازیابی کند. در هر صورت بر اساس یک توهم ،سازمان جاسوسی رژیم اشغالگر قدس بعنوان یک تشکیلات مخوف و خطرناک شناخته می شود ، پلیس دبی با شناسایی و معرفی سریع عوامل تروریست این سازمان بیش از همه به سرمایه گذاران و اهل سرمایه این پیام را داد که با تمام توان خود حافظ منافع آنان خواهد بود.
نکته جالب توجه اینکه تا کنون هیچ کدام از مقامات سیاسی دبی و امارات درباره این واقعه اظهار نظر نکرده اند و تنها پلیس دبی سخن گفته است . این مساله نیز نشان می دهد که مقامات دبی بیش از جنبه سیاسی ماجرا بدنبال اهداف اقتصادی خود هستند.

مگر ورود شهروندان اسرائیلی به تمامی کشورهای عربی ممنوع است که ماموران موساد از گذرنامه های اروپایی استفاده کرده اند؟
بجز مصر و اردن که با رژیم صهیونیستی رابطه برقرار کرده و سفارتخانه های این رژِم در این کشورها استقرار یافته است دیگر کشورهای عربی هنوز بطور رسمی با این رژیم رابطه برقرار نکرد. بر اساس طرح صلح ملک عبداله پادشاه عربستان که در سال 2002 ارائه شد مقرر گردید چنانچه اسرائیل تا مناطق اشغالی 1967 عقب نشینی کند کشورهای عربی نیز بطور دسته جمعی با این رژیم رابطه برقرار کنند که این شرط و شروط ها نیز هنوز محقق نشده است . در مجموع این عوامل باعث شد که ماموران موساد با گذرنامه کشورهای دیگر در دبی اقدام تروریستی انجام دهند.

موساد با شیوه نسبتا مشابهی در اردن خالد مشعل را ترور کرد ، چرا در آن کشور نیز از پاسپورت کشورهای غربی استفاده کردند؟
بر طبق قرارداد صلح وادی عربی سال 1994 بین اردن و اسرائیل رابطه برقرار شد ولی در سال 1998 عوامل موساد با استفاده از گذرنامه های غربی ،خالد مشعل را در اردن ترور کردند . استفاده از گذرنامه جعلی یکی از روش های معمول سازمان های جاسوسی در سراسر دنیا است . چراکه این سازمان ها مجاز به انجام اعمال تروریستی در خارج از مرزهای خود نیستند لذا ترجیح می دهند از گذرنامه جعلی استفاده کنند ، البته استفاده از پاسپورت دیگر کشورها منافعی نیز برای سازمان های جاسوسی دارد به این معنا که در صورت لو رفتن ماموریت کشوری که از پاسپورت آن استفاده شده است نیز در مظان اتهام قرار می گیرد. از سوی دیگر برخی کارشناسان بر این باورند استفاده از پاسپورت کشورهای اروپایی از سوی موساد بعضا با هماهنگی کشور مربوطه انجام می گیرد . کمااینکه در ماجرای اخیر، رسانه های انگلیس افشا کردند که اسرائیل پیش از انجام ماموریت تروریستی خود به سازمان اطلاعات انگلیس اطلاع داده بود. اکنون رسانه ها و احزاب منتقد دولت انگلیس از این موضوع استفاده کرده و دولت انگلیس را مورد شدید ترین حملات و انتقادات قرار دادند.

به اعتقاد شما این پرونده در محاکم بین المللی مطرح می شود یا اینکه در همین سطح خواهد ماند؟
در این ماجرا پلیس دبی بیش از حد انتظار ظاهر شد و با این مدارک سنگین و محکمه پسند شگفتی مجامع بین المللی و دیگر سازمان های امنیتی را بر انگیخت . آقای خلفان رئیس پلیس دبی اعلام کرده است اسامی این افراد به همراه فیلم ها و عکس های موجود را در اختیار پلیس بین الملل ( اینترپل ) قرار داده اند. در ضمن پلیس دبی یادداشت دستگیری مقامات اسرائیلی را نیز تهیه کرده است اما من خیلی تردید دارم دولت دبی بیشتر از این پیگیر پرونده شود. احتمالا این پرونده یا مختومه می شود یا اینکه خیلی ضعیف پیگیری شود چراکه الان توپ در زمین اروپایی هاست و آنها نیز بعید از اقداماتی بیش از احضار سفیر اسرائیل انجام دهند. الان مسولیت پیگیری این پرونده با دولت خودگردان فلسطینی است تا با اتکا به اسناد و مدارک موجود نبست به پیگیری پرونده در دادگاههای بین المللی اقدام نماید.

آمریکایی ها در این ماجرا سکوت کرده اند . این سکوت معنا دار را شما چطور ارزیابی می کنید؟
بله ! آمریکایی ها پس از اینکه این اقدام تروریستی را محکوم کردند هیچ موضع دیگری اتخاذ نکردند . بنظر می رسد آمریکایی ها می خواهند اسناد و مدارکی که پلیس دبی افشا کرده است را دستاویزی برای اعمال فشار بیشتر بر اسرائیل در مذاکرات آتی صلح خاورمیانه قرار دهند . لذا از نظر آمریکایی ها پیگیری این پرونده در این مقطع سودی ندارد.

 

کد خبر 46246

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • رسول IR ۱۹:۵۵ - ۱۳۸۹/۰۳/۱۷
    0 0
    اطلاعاتتون خوب بود

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین