«سال قبل وقتی وارد سالن شدم، یاس تمام وجودم را گرفت اما امسال سالن پر شده و استقبال خوبی هم از همایش شده و این مایه دلگرمی است».
این، اولین جمله محمدرضا شکیب، دبیر کل دفتر منطقه ای آسیای میانه رادوکا بود که دبیری دومین همایش مدیرین بر مبارزه با دوپینگ را هم بر عهده داشت.
دومین همایش مدیریت بر مبارزه با دوپینگ در حالی شروع شد که بسیاری از فدراسیون های ورزشی نماینده ای در سالن همایش های آکادمی ملی المپیک نداشتند و شاید پرسش نماینده فدراسیون تکواندو در حقیقت طعنه ای به دیگر همتایانش در فدراسیون های دیگر بود.
دومین همایش مدیریت بر مبارزه با دوپینگ که بخشی از آن به معرفی رادوکا اختصاص داشت به دو قسمت تقسیم شده بود و در هر بخش میهمانانی برای سخنرانی پشت میکروفون قرار گرفتند.
مصطفی هاشمی طبا معروفترین مدعو این همایش در سخنان خود به تلاش فراگیر همه اهالی ورزش بخصوص ورزشکاران برای پاک کردن ورزش از دوپینگ به عنوان اصل مبارزه نام برد و تاکید کرد دستاوردهای ورزشی ناعادلانه که از راه دوپینگ به دست می آید شاید بتواند میز مدیر را برای او باقی نگه دارد ولی هیچ عاقبتی جز بدنامی ندارد.
او که دکتر شریف معتقد بود اولین نظامنامه مبارزه با دوپینگ را تدوین کرد، به همه حضار سفارش کرد برای پاکسازی ورزش از دوپینگ تلاش کنند. این سخنان زیبا در حالی بیان شد که به گفته یکی دیگر از میهمانان همایش، بحث دوپینگ در ورزش کشور روز به روز جدی تر و گسترده تر می شود. او برای آنکه شاهد بیاورد از همه خواست سری به مسابقات قهرمانی کشوری در رشته های مختلف بروند و در حین مسابقات سری به سرویس های بهداشتی بزنند تا مشخص شود رکوردها تا چه اندازه جوانمردانه و واقعی است.
در ادامه بخش اول همایش، دکتر شریف به معرفی هرم معروف وادا (نهاد جهانی مبارزه با دوپینگ) پرداخت.
در این هرم که در ابتدای سال جدیدی میلادی مورد بازبینی قرار گرفت تا برای 4 سال به نهادهای ملی مبارزه با دوپینگ (نادو) ابلاغ شود، در رده اول کمیته بین المللی المپیک، فدراسیون های جهانی و دولت ها قرار دارند و در پله دوم آن کمیته های ملی المپیک، فدراسیون های ملی، نادو، ورزشکاران و افراد پیرامون آنها و رادو(سازمانهای منطقه ای مبارزه با دوپینگ) دیده می شوند. در پایین این هرم دو نهاد قرار دارند که واداد آنها را در هرم قرار نداده ولی به دلیل توافق های بین المللی، تصمیم های آنها را مورد تایید کامل می داند که آنها چند آزمایشگاه معتبر برای نمونه های دوپینگ از سویی و دادگاه بین المللی ورزش (CAS) از سوی دیگر هستند.
رادو که سازمان منطقه ای زیر نظر وادا در چند منطقه دنیاست، در منطقه آسیای میانه با حضور 9 کشور ایران، مغولستان، قرقیزستان، پاکستان، تاحیکستان، افغانستان، ازبکستان، قزاقستان و ترکمنستان شکل گرفته و مطابق آنچه شریف گفت، آینده جریان نهضت مبارزه با دوپینگ را در دست دارد. شریف در این باره گفت: «در بسیاری از موارد از جمله فدراسیون فوتبال که ایراد قانونی دیده می شود ما توصیه های قانونی را انجام و در عین حال گزارش آن را به واداد منتقل می کنیم. با این حال برخی مسئل متاسفانه نادیده گرفته می شود که پرونده آقایان چلنگر و مولایی از آن جمله هستند و به دلیل ضعف قانونی معلق مانده اند. ما در فدراسیون فوتبال تلاش فراوانی صورت داده بودیم تا مبارزه با دوپینگ در این فدراسیون به شکلی مدرن دنبال شود ولی مشخص نشد به چه دلیلی به یکباره دستور انحلال کمیته مبارزه با دوپینگ فدراسیون صادر شد تا فدراسیون پزشکی ورزشی مسائل مربوط به دوپینگ را در این فدراسیون دنبال کند».
نظر شما