سی ان ان روز پنج شنبه در پایگاه اینترنتی خود به نقل از دو مقام آمریکایی اعلام کرد برخی از موشک های کروزی که از سوی کشتی های روس و با هدف در هم کوبیدن مواضع داعش در خاک سوریه شلیک شده بودند، در خاک ایران فرود آمده اند.
این شبکه برای باور پذیری ادعای خود افزود دستگاه های نظامی و اطلاعاتی روس که پایش این تحولات را به عهده داشتند به این نتیجه رسیده اند که دست کم چهار موشک که از آسمان ایران در گذر بودند، در خاک این کشور فرود آمده اند.
خبرگزاری های رویترز، اسوشیتدپرس و فرانس پرس نیز با بازتاب این ادعا به نقل از مقامات وزارت دفاع امریکا اعلام کردند چهار فروند از 26 فروند موشک کروز دوربردی که روسیه به سوی اهدافی در سوریه شلیک کرده است در خاک ایران فرود آمده اند.
این ادعا در حالی از سوی شبکه های عمدتا غربی بازتاب داشته است که مقام های روسیه آن را تکذیب و در چارچوب جنگ روانی علیه مسکو ارزیابی کردند.
به نظر می رسد این ادعا در ادامه فضاسازی است که رسانه های بیگانه در مورد حملات هوایی روسیه علیه مواضع گروههای تروریستی در خاک سوریه به راه انداخته اند و وانمود می کنند که به جای داعش گروههای میانه رو و غیر نظامیان را هدف گرفته است.
حملاتی که پس از شروع با واکنش منفی مقام های امریکا ومتحدان منطقه ای اش از جمله عربستان و ترکیه منجر شده است.
سی ان ان روز جمعه نیز با تکرار این ادعا که برخی از موشک های شلیک شده روسیه در خاک ایران فرود آمد اظهار نظر جان کربی، سخنگوی وزارت امور خارجه امریکا را بازتاب داد که ضمن ابراز نگرانی از اهداف این حملات گفت جان کری وزیر امور خارجه امریکا نیز در گفتگو با همتای روس خود از اینکه در سوریه اهداف دیگری غیر از مواضع داعش هدف قرار گیرند ابراز نگرانی کرده است.
به نظر می رسد بخشی از فشارهای سیاسی و رسانه ای برای مخدوش سازی حملات روسیه علیه مواضع گروههای تروریستی در خاک سوریه در جهت همسوسازی مسکو با ائتلاف امریکایی در مبارزه به اصطلاح با داعش است.
آنطور که از اهداف حملات روسیه در مسکو در روزهای اخیر بازتاب شده است نشان می دهد قطع خطوط ارتباطی و اتصالی گروههای تروریستی با یکدیگر و بستن راههای تجهیز این گروهها از سوی ترکیه در دستور کار بوده که واکنش های منفی انکارا نیز در این راستا قابل تحلیل است.
بنا بر این طرح ادعای منحرف شدن موشک های روسی از مسیر خود می تواند اهرم فشار بر روسیه با این ادعا باشد که این حملات دقیق نیست و ممکن است بر مناطقی این موشک ها فرود آید که بحران را گسترش دهد.
بازتاب ادعای وزیر دفاع امریکا در شبکه سی ان ان که روسیه را به افزایش رفتارهای غیر حرفه ای» متهم کرده و هشدار داده است
با افزایش مداخله نظامی روسیه در تحولات سوریه، ممکن است تلفاتی به این کشور وارد شود در این راستا ارزیابی می شود.
سی ان ان امروز هم در گزارشی تلاش کرد مقام های روسیه و ایران را به سرپوش گذاشتن بر ادعای فرود موشک های روس در خاک ایران متهم کند و به منظور تقویت فشار برای توقف یا کاهش شدت حملات روسیه علیه مواضع گروههای تروریستی در خاک سوریه اعلام کرد باید توجه داشت که این موشکها در خاک کشوری فرود آمده اند که دوست و متحد روسیه به شمار می رود اما اگر این موشکها در خاک کشور دیگری همانند ترکیه یا اردن فرو می آمدند چه وضعی پیش می آمد؟
اما دلیل این رویکرد در ادامه گزارش سی ان ان آنجا مشخص می شود که این شبکه اظهار نظر اشتون کارتر را برجسته می کند که پیشتر در توقف خود در رم گفته بود بود راهبرد روسیه در سوریه بسیار اشتباه است زیرا بیشتر باعث تقویت رژیم بشار اسد در برابر مخالفانش می شود تا مقابله با گروه داعش.
بر این اساس می توان درک کرد که حملات روسیه تاثیر خود را بر تغییر موازنه قدرت به نفع دولت بشار اسد و به زیان گروههای تروریست که به ابزار سیاست خارجی منطقه ای امریکا تبدیل شده اند گذاشته است مسئله ای که چندان خوشایند امریکا ومتحدان منطقه ای اش نیست .
از سویی تردید آفرینی در دقت و قدرت حملات روسیه علیه گروه های تروریستی در خاک سوریه به منظور کاستن از نقش آفرینی روسیه در منطقه و نگرانی از کاهش نفوذ امریکا در خاورمیانه قابل ارزیابی است .
این ارزیابی از این منظر قابل توجه است که امریکا و متحدانش با ادعای ائتلاف علیه داعش در طول یکسال گذشته نه فقط علیه این گروه موفقیتی نداشته اند بلکه گسترش دامنه فعالیت این گروه تروریستی از شکست امریکا و احتمالا جدی نبودن مبارزه ائتلاف امریکایی با تروریسم حکایت دارد.
5252
نظر شما