حالا دیگر مشکلات از مردم فراتر رفته و به سطح مسئولان رسیده. یک مقام مسئول دولتی می گوید اگر فکری به حال پشه سفید بالک نکنید، بدون ماسک نمی شود در تهران زندگی کرد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین با وجود کاهش چنددرجه ای دمای هوا و بارانهایی که اخیرا تهران را شسته اند، هنوز آنقدر سفید بالک روی درختان جولان می دهند که بشود گفت یک مشکل اساسی برای مردم پایتخت پیش آمده. 

سرویس مشکلات مردم بارها درباره این مشکل گزارش، خبر و مصاحبه منتشر کرد ولی اینطور که پیداست شهرداری حل مشکل را بر عهده وزارت جهاد کشاورزی و سازمان محیط زیست می گذارد و این سازمانها هم می گویند شهرداری تهران باید فکری به حال مردم و سفیدبالکها کند.
شوت کردن توپ این حشرات از این سازمان به آن نهاد، به قدری آش را شور کرده که بارها مخاطبان سرویس مشکلات مردم کامنت گذاشته و گلایه کرده اند که این چه وضعیتی است و چرا کسی به طغیان این سفیدبالکها محل نمی گذارد؟
حالا یک مقام مسئول در وزارت جهاد گفته امسال کاری برای این حشرات نکنند سال آینده همه باید ماسک بزنند. معاون دفتر پیش‌آگاهی سازمان حفظ نباتات گفت: براساس تجربیات 50 ساله در مبارزه با سفید بالک‌ها اگر عملیات واکنش سریعی برای مقابله با این آفت انجام نشود، شاهد طغیان و انفجار جمعیت این مگس‌های سفید در سال آینده در پایتخت خواهیم بود که حتی نفس‌کشیدن بدون ماسک را هم سخت می‌کند.
امید عسگری به ایسنا گفته: سازمان حفظ نباتات 50 سال است که در مزارع، باغ‌ها و گلخانه‌های کشور با سفید‌ بالک‌ها مبارزه می‌کند و تاکنون مدیریت تلفیقی مطلوبی در این زمینه داشته است اما در شهرها مبارزه با این آفت وظیفه این سازمان نیست و شهرداری‌ها باید به توصیه‌ها و راهکارهای ارائه شده از سوی سازمان حفظ نباتات توجه کند، چراکه این آفت در هر 20 تا 30 روز بالغ بر 200 تا 300 تخم‌گذاری انجام می‌دهد و جمعیت‌اش در این بازه زمانی 300 برابر می‌شود.
او گفته: گرچه شهرداری‌ها مانند شهرداری تهران عملیات مبارزه با سفید بالک‌ها را در سطح شهر آغاز کرده است اما باید آن را براساس توصیه‌های انجام شده، توسعه دهد به عنوان مثال باید به صورت ماهانه درختان را با مواد غیرمضر آبشویی کنند و کارت‌های زردی که دور درختان نصب می‌کنند را به تعداد هر درخت افزایش دهند تا بتوانند جمعیت این آفت را کنترل کند و در توصیه دیگر که به آنها اعلام کرده‌ایم باید در بازه‌های زمانی کوتاه این کارت‌های زرد چسبنده را تعویض کنند، چراکه پس از هر گرد‌وغبار خاصیت خود را به تدریج از دست می‌دهند.
معاون دفتر پیش‌آگاهی سازمان حفظ نباتات اظهار کرد: برخی اعتقاد دارند که باید گونه این سفید بالک‌ها که به شهر هجوم آورده‌اند شناسایی و عامل بیولوژیک آن تولید و در سطح شهر رهاسازی شود تا بتوانیم آفت را کنترل کنیم، اما در شرایط کنونی باید این راهکار را به عنوان برنامه‌ای بلند‌مدت مدنظر قرار داد و در کوتاه‌مدت عملیات واکنش سریع را که شامل توصیه‌های ابلاغ شده سازمان حفظ نباتات است را انجام داد، چراکه در شرایط کنونی زمانی برای تلف کردن وجود ندارد و اگر هرچه سریع‌تر عملیات واکنش سریع مبارزه با این آفت آغاز نشود و ادامه نداشته باشد در سال آینده با توجه به سرعت تکثیر این آفت شاهد خواهیم بود که بدون ماسک حتی مردم نمی‌توانند در خیابان‌ها تردد و نفس بکشند.
عسگری با بیان این‌که بی‌توجهی به سفید‌ بالک‌ها عامل تبدیل شدن آن به بحران ملی در سال آینده است، گفت: می‌توان عملیات شناسایی و تولید عامل بیولوژیک را برای سفید بالک‌های مهاجم به شهرها را در برنامه بلندمدت و در کنار عملیات واکنش سریع مقابله با آنها در دست کار قرار داد تا با تامین بودجه موسسه تحقیقات گیاه پزشکی بتواند آن را در دستور کار خود قرار دهد.

 


۴۵۲۳۱

 

کد خبر 468052

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۷:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۳
    0 0
    صدا لازم نیست عمل باید کرد
  • بی نام A1 ۰۹:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۳
    2 0
    بد فکری نیست ، خرید ماسک و احتکار آن برای سال آینده.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین