یوسف‌علی میرشکاک نقطه نظرات خود درباره وضعیت کنونی شعر و نیز انتخاب علی معلم دامغانی به عنوان رییس جدید فرهنگستان هنر را در گفت و گو با ایرنا مطرح کرد.

به گزارش ایرنا، میرشکاک که این روزها کمتر خبرساز می‌شود، گفت: «در این روزگار عده‌ای معتقدند که شعر به پایان رسیده است حال آنکه این خود آقایان مدعی هستند، که به پایان مسیر رسیده اند. هرگاه عده‌ای به پایان راه می‌رسند در این پندار فرو می‌روند که هنر آنها به پایان رسیده است. افسوس من از این است که این افراد شعر را به منزله شغل می‌بینند از راه شعر گفتن نان می‌خورند و وقتی شعرنمی گویند می انگارند شعر به پایان رسیده است.»

نویسنده کتاب غفلت و رسانه‌های فراگیر گفت: «به نظر من شاعر واقعی علی معلم است. این استاد بزرگ (علی معلم) تا به حال خیلی از کتاب های شعر خود را چاپ نکرده است. چرا که معتقد است شعر الهام الهی است. معلم شعر را برای نان نمی‌گوید. بنده معتقدم بعد از بیدل شاعری به بزرگی علی معلم دامغانی ظهور پیدا نکرده است. اگر مردم و اهل فن تمام اشعار استاد علی معلم را ملاحظه کنند با من هم نظر می‌شوند.»

وی افزود: «به نظر من بعد از پیروزی انقلاب اسلامی انتخاب استاد علی معلم دامغانی به عنوان رییس فرهنگستان هنر، بهترین انتخاب یک مسئول فرهنگی پس از انقلاب است.»

میر شکاک در پایان تاکید کرد: «شعر یک هبه الهی است که بر زبان شاعر فرود می آید. شاعر واسطه بیان حقایق الهی است و ناپسند است که این هبه الهی را پایان یافته در نظر آوریم تا زمانی که امثال علی معلم‌ها هستند، شعر هم هست.»

کد خبر 47904

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 10
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۱:۲۳ - ۱۳۸۸/۱۲/۱۶
    0 1
    میرشکاک سالهاست که این عقیده را در مورد شعر علی معلم دارد و نباید سخن او را حاصل شرایط امروز دانست. البته معلم شاعر بزرگی است که قدر او درست شناخته نشده و بسیاری از مدعیان ادبیات حتی از درک درست اشعار او و حتی خوانش درست آنها بیخبرند.بویژه اخیرا در حق معلم ناجوانمردی بسیار شد و عده ای از سر تعصب سیاسی به او جفای بسیار کردند.
  • بدون نام IR ۱۱:۴۰ - ۱۳۸۸/۱۲/۱۶
    1 0
    يعني ملك الشعرا و نيما و ساملو و اخوان و سهراب و ... پر؟!
  • سرگردان IR ۱۱:۴۷ - ۱۳۸۸/۱۲/۱۶
    2 0
    مخصوصاً این شعر را اصلاً برای نان نگفته و خدا بهش الهام کرده: یکی بود یکی نبود کوربشه چشم حسود دو تاخورشید سیاه دو تاچشم سرمه سود
  • فرزین IR ۱۴:۴۲ - ۱۳۸۸/۱۲/۱۶
    2 6
    این آقای میر شکاک عادت دارن راجع به هرچی نمیدونن افاضه کلام بفرماین خدمتشون عرض کنید که دست از سر شعر بردارن که این فخیمه از ابعاد وجودی ایشون و رییس فرمایشی فرهنگستان هنر بسی بزرگتره تو سده ای که امثال نیما و شاملو اخوان و فروغ و آتشی و .... در شعر فارسی حضور پیدا کردن امثال جناب آقای معلم کسره رابط شعر به فارسی هم نیستنچه برسه به بزرگترین شاعر چند صد ساله اخیر
  • بدون نام IR ۱۵:۱۰ - ۱۳۸۸/۱۲/۱۶
    2 1
    اره هر کی شعر باب دل شما رو خوند بهترینه
  • بدون نام IR ۱۶:۴۰ - ۱۳۸۸/۱۲/۱۶
    2 1
    آقا من خیلی چیزهای بامزه از میرشکاک شنیده بودم؛ ولی این یکی دیگه عالی بود، عالی. فکرش رو بکن؛ علی معلم بزرگترین شاعر بعد از بیدل!
  • كاظمي IR ۲۰:۰۸ - ۱۳۸۸/۱۲/۱۶
    0 2
    انصافا استاد معلم مردبسياربزرگي است.ماهم به قدرفهم خود بايد دركنارش درس يادبگيريم.
  • من IR ۱۵:۵۷ - ۱۳۸۹/۰۱/۱۶
    0 2
    این سخن استاد برای سالها پیش است . حرف حقیست ، و فهم آن مشروط شناخت شعر و ادبیات از پیش از دوران بیدل تا امروز است . استاد معلم تمام مکاتب شعری ما را (خراسانی ، هندی ، عراقی) در طرحی نو یک جا جمع کردند . به دوستانی که پشت سر هم و از سر بی سوادی آروغ می زنند توصیه می کنم اول ادبیات را بخوانند بعد به بزرگان این عرصه هتاکی کنند ، هر چند که : مه فشاند نور و سگ عوعو کند هرکسی بر طینت خودمی تند مه فشاند نور و سگ وع وع کند سگ ز نور ماه کی مرتع کند شب روان و همرهان مه بتگ ترک رفتن کی کنند از بانگ سگ
  • IR ۰۵:۲۳ - ۱۳۸۹/۰۹/۱۷
    1 0
    ... ها ها ها...
  • محمد IR ۰۶:۱۲ - ۱۳۸۹/۰۹/۱۷
    0 2
    بنظرمن اقاي علي معلم جداازمسائل سياسي كه ايشان درگير ان شده اندشاعر بزرگي است وفهم شعر ايشان برمدعيان شعروادب هم سخت مي باشد.اينكه بخاطر مسائل سياسي اعتباراستادي ايشان رازير سئوال ببريم ازانصاف بدوراست