سونامی بدهی دولت نفس صندوق فولاد را گرفت/حیف‌ومیل در دوران وفور و دست‌خالی بازنشستگان

فارس نوشت: بازنشستگان فولادی در انتظار دریافت معوقات بدهی دولت به صندوق بازنشستگی فولاد در حالی از 12 هزار میلیارد گذر کرده که این صندوق توان پرداخت مستمری بازنشستگان خود را ندارد و هنوز تلاش مجلس برای تعیین تکلیف آن در بودجه 95 به ثمر نرسیده است.

 داستان معوقات صندوق فولاد و خصوصاً بازنشستگان کارخانه ذوب‌آهن اصفهان داستانی بس طولانی است که قدمت آن به چندین سال می‌رسد و پرونده آن تاکنون همه راه‌های اداری ممکن از جمله استانداری، وزارت رفاه، دولت، مجلس شورای اسلامی و رسانه‌ها را طی کرده اما همچنان حل نشدنی باقی‌مانده است.

پس از تعویقی که ابتدای سال گذشته در پرداخت حقوق بازنشستگان فولادی پیش آمد، مدیرعامل این صندوق در 26 فروردین سال 93 اعلام کرد که کلیه معوقات بازنشستگان این صندوق پرداخت ‌شده است و این اتفاق تکرار نخواهد شد اما در طی دو سال اخیر بارها شاهد تجمع بازنشستگان فولادی برای دریافت معوقات خود بوده‌ایم و آخرین تجمع، همین امروز در مقابل استانداری اصفهان در اعتراض به عدم پرداخت حقوق مهر و آبان بود.

صندوق فولاد، آنچه گذشت

صندوق فولاد در سال 1354 تأسیس و در سال 1375 به موسسه صندوق بازنشستگی صندوق فولاد تغییر نام داد که زیر نظر شرکت ملی فولاد اداره می‌شد. سال 1375 به موسسه صندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان فولاد تحت شماره 9511 ثبت و در 16 خرداد 76 تغییر نام یافته و دارای هیئت‌امنای جدید متشکل از مدیران کارخانه‌های فولادی زیر نظر شرکت ملی فولاد شد و در تاریخ 22 مهر 91 به استناد قانون ساختار رفاه و تأمین اجتماعی و تصویب‌نامه هیئت‌وزیران شماره ت 45352 هـ مورخ 22 مهر 92 به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی منتقل ‌شده است.

این صندوق در حال حاضر 85 هزار نفر بازنشسته به‌ طور مستقیم و با احتساب اعضای خانواده آن‌ها بالغ‌ بر 300 هزار نفر به‌ عنوان عضو وابسته داشته و پرداخت مستمری و هزینه درمان و رفاه آن‌ها را بر عهده دارد و حدوداً تعداد 12 هزار نفر (کارکنان واحدهای معدنی و صنعتی، فولادی و ستادی) به‌ عنوان مشترک حق بیمه دریافت می‌نماید.

تا سال 1390 منابع موردنیاز صندوق از طریق وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان‌ها و شرکت‌های تابعه تأمین و نسبت به پرداخت مستمری و هزینه‌های قانونی اقدام می‌گردید. با اجرای قانون ساختار نظام جامع رفاه و تأمین اجتماعی صندوق به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی منتقل‌شده و مطالبات در قالب «رد دیون دولت» بر اساس اکچوئری جهت ادامه حیات پرداخت خواهد شد. گسترده فعالیت صندوق در 15 استان کشور که اصفهان با 50 درصد فراوانی بیشترین سهم را دارا است.

اجرا غلط اصل 44 و نادیده گرفتن مسائل بازنشستگان

مشکلات پرداخت‌های صندوق فولاد از جایی شروع شد که واگذاری‌های اصل 44 در دولت کلید خورد و شرکت‌های بزرگ فولادی که پیش‌تر پرداختی‌های صندوق را متقبل می‌شدند یک‌به‌یک به بخش خصوصی واگذار شدند و طبعاً مدیریت جدید آن تمایلی به تقبل پرداخت‌های صندوق فولاد نداشت. این مسئله تا واگذاری ذوب‌آهن در فرابورس در سال 90 ادامه داشت و از آن زمان با واگذاری کامل صندوق به دولت، مشکل پرداخت‌ها و تعویق چندماهه حقوق بازنشستگان صندوق بالا گرفته است.

از دیگر سو، دولت بخش زیادی از بدهی خود به صندوق را تعیین تکلیف نکرده و تسویه‌ حساب‌های قبلی نیز اکثراً واگذاری سهام و رد دیون بوده است.

در این رابطه حجت‌الاسلام‌ موسوی لارگانی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس گفت: دولت در زمان وفور درآمدهای صندوق مبالغی را از این صندوق برداشت کرده و حال که موعد پرداخت حقوق بازنشستگان رسیده توانی برای تسویه آن ندارد، مضافاً این‌که پرداخت‌های قبلی نیز در قالب انتقال مالکیت شرکت‌های زیان‌ده به صندوق بوده که بر هزینه‌های صندوق فولاد افزوده است.

حیف‌ومیل در دوران وفور و دست‌خالی بازنشستگان

نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه پرداختی بازنشستگان فولادی چند سالی است که چند ماه یک‌بار صورت می‌گیرد گفت: این افراد اغلب به دلیل مشاغل سخت دوران اشتغال توان فعالیت جدیدی نداشته و همه درآمدشان همین حقوق بازنشستگی است.

وی در ادامه افزود: مشکل عمده‌ای که صندوق را به این وضعیت دچار کرده تصمیم نادرست تأسیس صندوقی مجزا برای بازنشستگان فولاد است که در زمان بالا بودن ورودی نقدی نظارتی بر عملکرد مدیران نشد و حیف‌ومیل‌های بسیار در آن برهه، کسری شدید امروز را رقم زد.

تعیین تکلیف صندوق در برنامه ششم

موسوی‌لارگانی پیشنهاد نمایندگان مجلس برای حل این موضوع را بازگرداندن اموال واگذار شده دولت به صندوق و تقبل بدهی‌های صندوق از سوی دولت عنوان کرد و گفت: مصوبه‌ای در این رابطه در حال تنظیم است و همه تلاش ما این است که این مصوبه به بودجه سال 95 رسیده و داستان بازنشستگان صندوق فولاد در بودجه سال آتی و برنامه ششم توسعه تعیین تکلیف شود تا شاهد تجمعات بیشتر نباشیم.

مجلس کار خود را انجام داده است

در این رابطه اما حمیدرضا فولادگر معتقد است: مجلس شورای اسلامی این موضوع را روشن و یکسری مصوبات را تصویب کرده و اکنون نوبت دولت است که مصوبات را اجرایی کند.

وی با اشاره به احکام بودجه‌ای در نظر گرفته برای صندوق بازنشستگی فولاد در مجلس افزود: طبق این احکام، دولت باید بدهی‌اش را به صندوق بازنشستگی فولاد پرداخت کند، بازنشستگان این صندوق، باید به‌طور مستقیم تحت پوشش وزارت رفاه قرار گیرند و از محل مانده بودجه امسال، باید حدود هزار میلیارد تومان برای به‌روز شدن حقوق بازنشستگان تخصیص پیدا کند.

به گفته نماینده مردم اصفهان، میزان بدهی دولت به صندوق فولاد تا دو سال پیش و بر اساس محاسبات حسابرس رسمی، به بیش از 12 هزار میلیارد تومان رسیده بود و دولت باید برای تصفیه آن اقدام کند.

 

کد خبر 484014

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین