به گزارش گروه بین الملل خبرآنلاین فرهاد کلینی با حضور در کافه خبر با تشریح اوضاع منطقه گفت: به نظر می رسد شرایط موجود منطقه بعد از دست آوردهای محور مقاومت و ترکیب جدید به وجود آمده با ورود جدی روسیه در سوریه به سمت و سوی جدیدی سوق پیدا می کند که از جمله شاهد بهم خوردن برخی از اولویت ها و فوریت ها هستیم.
این کارشناس مسائل استراتژیک در توضیح این تغییر نگرش ها و رویکردها گفت: اگر پیش از این موضوع تغییر حاکمیت در سوریه اولویت اصلی غرب بود اکنون اصراری به این موضوع نیست و آنها هم اکنون تهدید اصلی را از طرف داعش می بینند. نکته دیگر اینکه غرب اکنون به تغییرحاکمیت در سوریه نیز مانند گذشته نگاه نمی کند و آن را در قالب یک فرایند بررسی می کند.
کلینی با اشاره به حضور ایران در نشست وین 2 گفت: در گذشته شاهد بودیم که تمایلی به حضور ایران در نشست های مربوط به سوریه از سوی کشورهای غربی نبود و یا با حالتی از ناز و گوشه چشم به ایران نگریسته می شد اما هم اکنون به ایران به عنوان یکی از اصلی ترین بازیگران و به عنوان یک نیاز نگاه می شود و از همین جایگاه در نشست وین دو از آن دعوت بعمل آورده شد.
این کارشناس ارشد مسائل استراتژیک آنگاه به موضوع نحوه تعامل غرب خصوصا اروپا با ایران اشاره کرد و گفت: پیرامون چگونگی نحوه تعامل با ایران نیز شاهد این هستیم که رقابت ها فشرده تر شده است، حتی اروپا سعی می کند فاصله خود و همکاری جدیدش را با محور ایران و روسیه دست کم در ادبیات رسمی خود مورد آزمایش قرار هد و اینکه همزمان با موضوع نحوه جدید تعامل ایران با روسیه و همزمان با شدت گرفتن دیالوگ های منطقه ای ایران و اروپا شاهد نامه دوم رهبری به جوانان اروپایی هستیم این ادرس بسیار قابل توجهی است.
کلینی افزود: اهمیت موضوع از این منظر است که روسیه می داند تعامل با انقلاب اسلامی ایران و فهمی که از جانب انقلاب اسلامی صادر می شود، برای فدراسیون روسیه به عنوان کشوری که تعداد جمعیت مسلمان آن بسیار قابل توجه است و اسلام دومین دین رسمی در این کشور است بسیار حائز اهمیت است.
به گفته فرهاد کلینی روسیه به هیچ عنوان علاقمند نیست این جمعیت مسلمان به سمت آموزه های وهابی و مدل اسلامی که از سوی عربستان سعودی ارائه می شود سوق پیدا کند چه اینکه اگر این آموزه های وهابی بسط پیدا کند طبیعتا استاتوس و حاکمیت روسیه را زیر سوال می برد. از طرف دیگر اروپا نیز درست با شرایط روسیه دست به گریبان است و برای آنها نیز این نگرانی مصداق دارد یعنی از یک سو هم اینک اسلام دومین مذهب این قاره محسوب می شود و از سوی دیگر موج جدیدی از مهاجرات مسلمانان خاورمیانه و شمال افریقا به حوزه اروپا نیز در حال وقوع است. به همین دلیل برای اروپا چگونگی الگوی سبک زندگی این مسلمانان و ذهنیتی که با خود در درون اتحادیه و در پیرامون شهروندان جدید و حتی نسل جدید مسلمانان در اتحادیه اروپا شکل می گیرد اهمیت زیادی دارد.
کلینی با ارجاع به نامه مقام معظم رهبری گفت: در اینجا است که ارزش این نامه و زمان بندی دقیق آن رخ می نماید و نشان می دهد که مقام معظم رهبری این نگرانی و خلاء پیش آمده برای روسیه و اتحادیه اروپا را به درستی تشخیص داده است.
به گفته کیلنی نامه مقام معظم رهبری به جوانان غربی نشان دهنده این است که اولا جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک نظریه در این فقره و ثانیا بعنوان یک مدل بسیار مناسب سبک زندگی می تواند در نظر گرفته شود و ثبات و امنیت اجتماعی در اروپا را تقویت کند. لذا از این منظر ارسال نامه دوم رهبری به جوانان غرب و خصوصا اروپایی یک ادرس بسیار راهبردی است.
4949
نظر شما