رییس سازمان نظام وظیفه با حضور در کافه خبر به سوالاتی درباره دور دوم ثبت نام جریمه سربازی، علت دو ساله بودن خدمت، قوانین جدید سربازی و ... پاسخ داد.

امید کریمی، زهرا مهاجری: دوره سربازی اجباری است و به قول معروف شتری است که در خانه هر پسر جوانی باید بخوابد. این دوسال پر حاشیه، همیشه مخالفان سرسخت و جدی داشته است و همواره راه های دور زدن و فرار از آن هم پرطرفدار بوده است! خیلی ها هم به خاطر ترس از این دوره، با ادامه درس خواندن و رفتن به مقاطع تحصیلی بالاتر، تلاش می کنند تا رفتن به سربازی را عقب بیندازند بلکه فرجی حاصل شود! با این همه، در حال حاضر هیچ راهی برای خریدن و یا نرفتن به خدمت سربازی وجود ندارد و قرار هم نیست دوره ی آن کاهش یابد.

لزوم دوساله بودن خدمت سربازی، پرداختن مشکلاتی که دوره سربازی برای جوانان ایجاد می کند و و آگاهی از مزیت های این دوره برای کشور و البته خود سرباز و دانستن قوانین جدید خدمت سربازی و پاسخ به سوالات کاربران با حضور سردار سیدحمید صدرالسادات، رییس سازمان نظام وظیفه عمومی ناجا در کافه خبر مطرح شد.

مشروح گفتگوی خبرآنلاین با رییس سازمان نظام‌وظیفه عمومی ناجا که با حضور سردبیران و خبرنگاران انجام شد را در ادامه بخوانید. بخش پاسخ به سوالات مخاطبان در خبر دیگری به زودی منتشر می شود.

از اینجا شروع کنیم که چرا باید خدمت سربازی وجود داشته باشد؟ نظرات زیادی هم از سوی مخاطبان در این مورد بیان شده است، یعنی ماهیت سربازی برای بسیاری از افراد مورد سوال است که چرا هنوز در این زمان صلح سربازی (میراث رضاخانی) ادامه دارد، زمان آن بیشتر می شود، معافیت هایی که وجود دارد حذف می شود؟ چه لزومی دارد که خدمت سربازی همچنان وجود داشته باشد؟

اول من این نکته را تصحیح بکنم که سربازی میراث رضاخانی نیست، درست است که قانون رسمی آن در سال 1304 به تصویب رسید، اما قدمت سربازی به زمان شروع شهرنشینی بر می گردد، ما موضوع سربازی را خیلی قبل تر از دوره رضاخان تحت عناوین مختلف داشته ایم، اما به شکل قانونی درآمدن و رسمی شدن ان در کشور به همان دوره برمی گردد؛

اگر به موضوع سربازی از زوایای مختلفی نگاه کنیم، پاسخ های مختلفی می توان داد، ممکن است کسی بگوید سربازی فقط این است که جوانان خود را به نیروهای مسلح کشور خود ببریم و دو سال وقت آن ها را تلف کنیم، بله وقتی چنین تعریفی از سربازی می شود، طبیعتا همه می گویند که چرا باید وقت افراد را تلف کرد،

نوع نگاه به موضوع مختلف است، نگاه ما به عنوان سازمان وظیفه عمومی این نیست، نگاه ما از منظر قانونی است، چون در حال حاضر این امر به صورت قانون در کشور وجود دارد، این قانون هم در سال 64 و اصلاحیه آن در سال 90 در مجلس شورای اسلامی تصویب شده است، پس مطابق اصول درست نیست بگوئیم که غالب مردم مخالف این امر هستند .


باید باتوجه به نگاه اقشار مختلف مردم به این امر موضوع را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد، اگر نگاه این باشد که وقت تلف کردن است، طبیعی است که هیچ کس نمی خواهد این اتفاق بیفتد ، اما همیشه یا الزاما این طور نیست، درمورد سربازی بسیاری از موضوعات دیگر را هم می توان دید که یکی از آن ها تامین نیاز برای نیرو های مسلح است،

در بسیاری از کشور ها افرادی وجود دارند که باید به نوعی در تامین امنیت کشور خود یا اقداماتی که برای کشور ضروری است شرکت داشته باشند، اگر نگاه ما این طور باشد که افراد وقتی به این سن می رسند برای این که حداقل وظیفه ای را که نسبت به نظام و ساختار حکومتی خود دارند بخواهند ادا بکنند بخشی از آن رفتن به سربازی است؛ می توان اذعان کرد که این خدمت یک تکلیف است و آن وقت است که در نگاه جوانان و حتی خانواده های آنان ارزشمند جلوه می کند در کشور ما هم سربازی اینگونه تعریف شده است؛

از ابتدا این بوده است و همه می دانند که سربازی در سازندگی فردی جوانان هم نقش زیادی دارد؛ اگراز بسیاری از افراد هم سوال بکنید بهترین دوران زندگی خود را دوران سربازی با تمام سختی های آن می دانند، وحتی بهترین دوستان خود را مربوط به این دوران می دانند ، خانواده های بسیاری معتقد هستند که سربازی می تواند در افزایش تجربه اجتماعی، نظم پذیری و استقلال فرد نقش داشته باشد،

وقتی به موضوع دقیق تر نگاه کنیم جدا از نقایصی که در مورد این موضوع در کشور ما وجود دارد، بسیاری از خانواده ها اعتقاد دارند که سربازی هم برای جامعه و هم برای فرد مفید است، ما باید دیدگاه خود را نسبت به این موضوع تغییر بدهیم.

من اعتقاد دارم که اگر سربازی را به عنوان یک تکلیف برای همه خانواده ها نسبت به کشور خود بدانیم، ازطرف دیگر اشکالات و چالش هایی که در مورد این موضوع وجود دارد را بررسی کنیم و به مرور آن ها را برطرف کنیم، و نقش سازندگی را که این دوران می تواند برای افراد داشته باشد برجسته کنیم، و متناسب با شرایط روز برای آن برنامه ریزی کنیم، حتما موضوع سربازی به عنوان خدمتی ارزشمند درنظرگرفته می شود.

اگر تلقی ما از موضوع این باشد که با اجبار است، همین برداشت و ذهنیت به وجود می آید، درصورتی که سربازی به عنوان یک وظیفه عمومی برای جوانان تلقی می شود، اگر بتوانیم این فرهنگ را خوب تبیین و در این قالب تعریف کنیم که فرد در دوران مختلف زندگی خود باید وظایف و نقش هایی را درمورد حکومت و جامعه و محیط زندگی خود ایفاء بکند، و این رابطه متقابلی است یعنی حکومت یکسری وظایفی نسبت به مردم دارد و مردم هم نسبت به حکومت، به نظر من بسیاری از مشکلات حل می شود؛

من قبول دارم که وضعیت امروز سربازی دچار مشکلاتی است که تلقی فوق را در بسیاری از اذهان ایجاد کرده است، و ما باید این را برطرف کنیم.

 تا زمانی (اواخر دهه 60 و حتی اوایل دهه 70) سربازی به عنوان مرحله ای از زندگی شناخته می شد اما درحال حاضر این طور نیست و جوانان بیان می کنند که سربازی وظیفه ای است که به اجبار می گذرانیم و دو سال از عمر خود را تلف می کنیم، این را آسیب شناسی کرده اید که چرا فراراز سربازی یعنی کسانی که از سربازی دلزده شده اند، افزایش یافته است؟ و چرا نگاه به سربازی این طور شده است؟

عرض کردم که نوع نگاه و رویکردی که به سربازی وجود دارد مهم ترین آسیب این حوزه می باشد ، یعنی ما تبیین نکرده ایم که در سربازی چه اتفاقات مثبتی هم رخ می دهد، البته بسیاری از افراد وقتی به خدمت می آیند نظرشان متفاوت از قبل آن می شود، به هر حال این واقعیتی است که در سطح جامعه ما وجود دارد، و نمی توان منکر آن شد، اما این طور هم نیست که فرار از خدمت به اصطلاح عام و یا غیبت بیشتر از قبل شده باشد، در حال حاضر دوره های انتظار ما برای اعزام به خدمت سربازی و گرایش افراد به سربازی به هر دلیل نسبت به قبل بیشتر شده است و ظرفیت ما جوابگوی این نیاز نیست و همین نشان می دهد که غیبت ها کمتر شده است، به نظر من اینها موضوعاتی است که در بخش فرهنگی آن باید بیشتر از بخش چالش برانگیز آن کار شود، اگر ما ایجابی کار کنیم و واقعا تبیین کنیم که خدمت سربازی چه فوایدی از بعد تربیتی، حکومت و نظام،... می تواند هم برای فرد و هم برای جامعه و هم برای خانواده ها داشته باشد، طبیعتا بسیاری از ذهنیت هایی که به وجود آمده است اصلاح می شود؛ ما و رسانه ها در این رابطه کم کار کرده ایم.

موضوع فرهنگ سازی چندان به وظیفه عمومی مربوط نیست، آن زمان سربازی باید به صورتی باشد که جامعه ما از خدمتی که انجام می دهد راضی باشد، عمده افرادی که معترض به این هستند که چرا به سربازی برویم و وقت خود را تلف کنیم، کسانی هستند که به سربازی نرفته اند، افرادی که رفته اند هم دو گروه هستند، بعضی از افراد متناسب با رشته تحصیلی و علاقه خود مشغول به کار می شوند و تا آنجا که می دانم راضی هستند، و گروه دیگر این طور نیست، این فرهنگ سازی را باید خود ارتش و سپاه انجام بدهند، آن ها واقعا برای این فرهنگ سازی چه کاری انجام می دهند؟

در این بخش جدا از این که بخواهیم سازمانی را مقصر بدانیم، باید گفت که ضعف عمده ای داریم، معمولا این طور بوده است که نگاه تمام افرادی که در این مورد تلاش کرده اند، به این موضوع سلبی بوده است، اگر موضوع را برعکس ببینیم و بگوئیم که این جوان حدود دو سال در کشور ما می تواند در اختیار نظام و حکومت باشد، چه کار کنیم که در این مدت از ظرفیت های این جوانان استفاده بکنیم، خود بخود در این مسیر قرار خواهیم گرفت که چه قوانین و ضوابطی را وضع بکنیم که این اتفاق در جامعه بیشتر بیافتد؛
متاسفانه به هر دلیلی تلاش در این زمینه بسیار کم است، اگرسوابق این موضوع را بررسی کنید مشخص خواهد شد که دیدگاه ها و نظرات بیان شده بیشتر برای محدود کردن خدمت سربازی بوده، یعنی در جهت پربار کردن آن نبوده و این ضعف همیشه وجود داشته است.

در نهادها و سازمانهای دیگر غیر از نیرو های مسلح هم از ظرفیت جوانان استفاده می شود، بیایید ببینیم که نیاز واقعی نیروهای مسلح چه اندازه است، بقیه آن را در جای دیگر که مورد نیاز کشور است استفاده بکنیم، اگر بر روی این موارد با حفظ موضوع سربازی کار شود، به نظر من اتفاقات بهتری می افتد و خیلی از مسائل خود به خود حل می شود؛ ولی متاسفانه همیشه این ذهنیت ها وجود داشته است. و همیشه پیشنهادات مربوط به سربازی برای قانونی شدن درجهت محدود کردن آن بوده است و به موضوعات سلبی آن پرداخته شده است.

سردار این که ما در حال حاضر در صلح هستیم و نیاز به سرباز حس نمی شود ولی همچنان به اندازه گذشته سربازگیری می شود چه توضیحی دارد؟ آیا به این که منطقه ما هیچوقت منطقه امنی نبوده است، و به سرباز ها به عنوان نیروی نظامی نیاز مبرم داریم، برمی گردد.

واقعا همین طور است، یکی از عوامل بازدارنده برای نگاه دشمنان به کشور توان بازدارندگی ماست، و بخشی از توان بازدارندگی ما ، نیروهای مسلح (ارتش به معنای عام) کشور است و در این ارزیابی ها همیشه عِده و عُده پارامتر مهمی است، و باید به آن توجه شود؛ طبیعی است که وقتی نیرو های مسلح ما همیشه در حد خوبی از توان رزمی باشند، خود جنبه بازدارندگی دارد.
ما باید این جنبه را درنظربگیریم که می خواهیم از این ظرفیت و پتانسیل جوانان در این موضوع استفاده بکنیم، و این جدا از استخدام در نیروهای مسلح است، حتما لازم نیست که برای استفاده از ارتش خود درگیری فیزیکی وجود داشته باشد، در همه دنیا هم این طور است که نیرو های مسلح یکی از اصلی ترین شاخصه هایی که باید داشته باشند، آمادگی آن ها است، و این آمادگی باید همیشه باقی بماند؛ چون جنگ قابل پیش بینی نیست.

در حال حاضر هم تمام کشور های همسایه ما دچار مشکلات امنیتی هستند، بخشی از وجود سلامت و امنیت در کشور ما به دلیل اقتدار نیروهای مسلح همراه با ساختار های مناسب خود است علیرغم مشکلاتی که وجود دارد؛ این قابل تردید نیست که باید از این ظرفیت در تامین امنیت کشور چه در بعد داخلی و چه در بعد امنیت بین المللی استفاده شود که در حال حاضر این کار می شود؛
فراتر از این را عرض می کنم که سربازی فقط همین جنبه مثبت را ندارد، ضمن اینکه فقط همین هم اگر وجود داشت برای اذعان به ضرورت آن کافی بود، واقعا اگر روی این موضوع کار کنیم، ظرفیت ها و اتفاقات مثبتی را می تواند برای افراد، خانواده و جامعه شکل بدهد.

 ارتش و سپاه بیان می کنند که زمانی که این جوانان را در اختیار داریم زیاد نیست و برای حدود یک سال این فرد که نمی توان این مقدار سرمایه گذاری کرد، و در اینجا بحث سربازی حرفه ای مطرح می شود، اگر بدانید که سربازی مثلا 7، 10 سال در خدمت شما است، ارزش افزوده زمانی که خدمات آموزشی و پرورشی او را انجام می دهید برای شما بسیار زیادتر است. توضیح شما در این باره چیست؟

به نظر من تعریف مشخصی از سرباز حرفه ای وجود ندارد، اگر منظور این باشد که زمان بیشتری درنظرگرفته شود اصلا مغایر با ذهنیت های کنونی درمورد اتلاف وقت و... است، اما در این که باید سطح آموزش ها کیفی تر و متناسب تر شود، شکی نیست، البته نسبت به دهه های گذشته هم انصافا وضعیت آموزش ها خیلی پیش رفته و بهتر و متناسب تر از قبل شده است، ولی به این معنا که 5 سال به سربازی بیایند و 1 سال آن را آموزش ببینند، نه نیاز مملکت است و نه امکان آن وجود دارد.

کار مطالعاتی درمورد مقایسه سربازی در ایران و کشور های منطقه انجام شده است؟

بله انجام شده است، واقعا این گونه نیست که ادعا می شود در بسیاری از کشورها سربازی وجود ندارد و کشور های کمی هستند که از ظرفیت جوانان خود برای تامین امنیت کشورشان استفاده نکنند؛ اما شکل این استفاده ها ممکن است متفاوت باشد، در بعضی از کشور ها چند روز در هر سال با لوازم و تشکیلات نظامی خدمت می کنند ، ضمن این که آن ها قراردادهایی هم دارند که شاید به ارتش و نیروهای مسلح به این معنا که ما نیاز داریم نیاز نداشته باشند. این که از ظرفیت و پتانسیل جوانان درجهت تامین امنیت کشور استفاده بشود تقریبا در اکثر کشور ها وجود دارد؛ فقط نوع یا مدت زمان آن یا شکل کار متفاوت است. 

اشاره ای کردید به این که ظرفیت برای اعزام وجود ندارد، همین امر باعث این سوال می شود که شما که ظرفیت ندارید چرا زمان سربازی را کم نگه نداشتید؟

علت این اتفاق تقریبا مشخص بود، یعنی سال گذشته اعلام شد که زمان خدمت سربازی افزایش می یابد، و تعدادی برای این که خدمت ان ها افزایش نیابد ثبت نام کردند، بعد هم باتوجه به کارشناسی هایی که صورت گرفت خدمت به همان شکل 21 ماه باقی ماند؛ در کل روش تعیین طول مدت خدمت سربازی توسط ستاد کل به این صورت است که با توجه به نیاز های نیروهای مسلح و با توجه به موالیدی که در کشور وجود دارد، ارزیابی صورت می گیرد، و تعیین می شود که طول مدت خدمت چه قدر باشد تا نیاز نیرو های مسلح را برطرف سازد، برخی این را به احتمال وقوع جنگ ارتباط می دهند، اما هیچ ارتباطی ندارد؛ نیاز نیرو های مسلح و تعداد موالید کشور دو پارامتر اصلی برای تعیین طول مدت سربازی است؛ و طی بررسی ها ممکن است کم یا زیاد شود؛ این اتفاق وکمبود ظرفیت به خاطر همان افزایش تقاضا در سال گذشته و از طرف دیگر این که چند سازمان در اوایل سال نتوانستند نیرو جذب کنند، و این اتفاق افتاد.

یکی از کار ها این بود که افرادی که با لیسانس و فوق لیسانس وارد می شدند، حتما ستوان می شدند، و این خود انگیزه ای برای ورود به سربازی بود، اما در حال حاضر با درجه استواری یا گروهبانی. این شاید یکی از دلایل فرار از سربازی و انگیزه نداشتن باشد.

این موضوع ارتباط مستقیمی با وظایف ما ندارد ولی باتوجه به ساختاری که برای خدمت در نیرو های مسلح و سطوح درجات مختلفی که تعریف شده است، متناسب با سازمان مورد نظر درجات را اعطا می کنند، گاهی ممکن است درجه افسری جزء در سازمان بیشتر شود و این طور نیست که حتما این محدودیت وجود داشته باشد که کسی که سربازی رفته است استوار یا ستوان دو شود؛ و این بسته به نیازی است که در آن مقطع وجود دارد.

بحثی که درمورد جریمه های خدمت سربازی بسیار مطرح می شود این است که فردی مثلا 8 سال غیبت کرده و بنابراین جرم کرده است هزینه ای می دهد و کارت خود را می گیرد اما فرد دیگری که 8 سال دانشگاه رفته است نمی تواند این کار را بکند، این تناقض را چطور می توان پاسخ داد؟

اگر به فلسفه جریمه مشمولین غایب توجه شود شاید به بسیاری از این سوالات پاسخ داده شود، از اول انقلاب به بعد معمولا این طور مرسوم بوده است که هر 7، 8 سال یکبار کسانی که از سربازی غیبت می کردند، بدون هیچ پرداخت جریمه نقدی مورد عفو قرار می گرفتند و به آن ها کارت معافیت داده می شد؛ دو سه نوبت بعد از انقلاب این اتفاق افتاده است و آخرین آن مربوط به متولدین سال 54 به قبل بود؛ درشرایط کنونی هم ذهنیت جامعه همین بود که چرا با توجه به این روند و اینکه چندین سال غیبت برای برخی افراد وجود داشته است عفو صورت نمی گیرد ، کسانی که در این مورد تصمیم گرفتند با این ذهنیت بوده است که اگر دوباره این عده از افراد را که به سن بالاتر می رسند و طبیعتا توانایی استفاده از آن ها درخدمت سربازی کمتر می شود، مثل قبل ، از خدمت معاف شوند ، شیوه صحیحی نبوده و در صورت انجام این روش این سنت غلط ادامه می یافت .

در اینجا تصمیم گرفته شد که افرادی که غیبت می کنند، علاوه بر محرومیت هایی که در طول این مدت غیبت متحمل شده اند، جریمه ای را هم پرداخت کنند، تا هم این باور وجود داشته باشد که تخلفی کرده اند و جریمه شده اند و هم این که کسانی که می خواهند این کار را انجام بدهند از لحاظ اقتصادی به نفع او نباشد؛ ضمن این که تصویب کنندگان در مجلس هم معتقد بودند که این جریمه می تواند بخشی از مشکلات مالی کشور را رفع کند.

فلسفه این کار این بود که تصور افراد این نباشد که اگر خدمت نروند بالاخره مورد عفو قرار می گیرند و کارت معافیت به آن ها داده می شود؛ ضمن این که قرار بر این بود و هست که محرومیت هایی که در ماده 10 قانون خدمت وظیفه عمومی وجود دارد به گونه ای زیرساخت آن ها فراهم شود؛ تا میل به غیبت را کمتر کند. چون خیلی از محرومیت هایی که در قانون پیش بینی شده است را نمی توانیم اعمال کنیم به دلیل این که زیرساخت های آن فراهم نیست، برخی ها را مثل اخذ گذرنامه و ادامه تحصیل می توانیم اعمال کنیم اما برخی دیگر را مثل استخدام ها نمی توانیم چون زیرساخت آن ها فراهم نشده است تا بتوان کنترل کرد.

اگر زیرساخت های این قبیل محرومیت های پیش بینی شده در قانون طوری فراهم شود که فردی که غیبت می کند نتواند در جامعه زندگی راحتی داشته باشد، از طرف دیگر اگر همین زندگی غیرعادی را خواست و ادامه داد، و پس از 7، 8، یا 10 سال که می خواهد از کارت معافیت استفاده کند، تصورش این باشد که جریمه سنگینی را هم باید پرداخت کند و اصولا غیبت برایش به صرفه نباشد درنتیجه میل به غیبت با اجرای این دسته از قوانین مصوب کم می شود. با چنین فلسفه ای دیگر جای این سوال نیست که چرا فردی که تحصیل کرده است نمی تواند از این امر استفاده کند، چون اصلا تخلفی نکرده است که بخواهد از این مورد استفاده بکند، ضمن این که محرومیتی هم نداشته است.

یکی از همین توضیحاتی که فرمودید درمورد این که سن بالا می رود و به کار نمی آید؛ درمورد خیلی از افراد تحصیلکرده هم وجود دارد، مثلا فردی دکترا دارد یعنی سن او بالای 30 سال است، ممکن است ازدواج هم کرده و بچه داشته باشد.

معمولا از افرادی که به این مقطع از تحصیلات می رسند در نیرو های مسلح استفاده نظامی نمی شود به معنایی که نتوانند انجام بدهند.

به عنوان سوال آخر، اگر فردی از سال ها پیش فراری باشد؛ حتی از زمان جنگ و در حال حاضر به طور قراردادی مشغول باشد، منعی برای بازنشستگی او وجود دارد و مشمول مجازات است؟

طبق عفوی که حضرت آقا داده اند، سربازانی که فراری بوده اند، یعنی در سازمان نیرو های مسلح شروع به خدمت و بعد فرار کرده است، اگر فرار او بیش از 8 سال باشد می تواند از طرح جریمه مشمولین غایب استفاده کند بدون این که به دادگاه معرفی شود، قبل از این عفو این اتفاق نمی افتاده است. البته درمورد کسانی که جزو کارکنان رسمی نیروهای مسلح هستند وضعیت متفاوت است آن ها ابتدا باید به یگان خدمتی خود مراجعه کنند تا در مورد وضعیت خدمتش تعیین تکلیف و معادل سازی شود.

عکس‌ها: محمد زندی

304 47

کد خبر 486133

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 74
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • حسام مرادجمعی IR ۱۰:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
    سه کار باید بشه توی این مملکت : انتقال پایتخت سیاسی انتقال آب دریای عمان به کویرها و تالاب های مرکزی تخصصی شدن و عدم اجبار سربازی
    • بی نام A1 ۱۳:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
      70 18
      عجب حرف کارشناسیی. همه تو کشور ما کارشناس تشریف دارن ماشاالله بزنم به تخته. برین ببیند تو کدوم کشور آب بردن به بیابون که ما دومیش باشی. به فرض بخوایم ببریم آبیاری تو دما 50 تا 70 درجه چه فایده ای داره. آبیاری تو خاک شور بجز شور شدن بیشتر چه سودی داره.
    • محسن A1 ۱۵:۰۷ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
      28 31
      سلام کنکور رو جا انداختی
    • بی نام IR ۱۸:۲۷ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
      4 0
      در جواب بی نام سه شنبه 17 آذر 1394 17:01:09، کرت بندی کردن زمینهای شور باعث پایین رفت شوری آب می شود.پروفسور کردوانی بارها در گفتگوهایی که با رسانه ها داشت میگوید: پدرم 450 هکتار از اراضی کویر و نمکزار را آباد کرد و یادگار خوبی برای خودش گذاشت. حالا همه جا به عنوان «مردی که کویر را آباد کرد» شهرت دارد. پدرم با همه ثروتی که داشت، در تهران حتی یک خانه هم نخرید. او حدود 40 سال کویر را زهکشی می کرد و در زمستان، آب شیرین را به خاک می بست تا شوری زمین گرفته شود وحالا «قندرقه» که قسمتی از روستای مندولک است، چهار رشته قنات دارد.
  • علی IR ۱۱:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
    303 3
    سوال: کی و کجا یک نظر سنجی بی طرفانه از مردم گرفته شده که در اون به تایید این پدیده رای داده باشن؟ برای چی و مطابق با کدوم رفرنس میفرمائید خانواده ها مشکلی ندارند و مخالف نیستند و غیره؟
  • پویان A1 ۱۱:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
    247 5
    روسیه که یک کشور ابر قدرت نظامی است خدمت سربازی یک سال می باشد .چین هم که اصلا سربازی نداره.
    • ناشناس A1 ۱۴:۰۷ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
      162 3
      الان لیسانس داره توخدمت نظافت میزنه و پست میده
  • آرش A1 ۱۱:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
    220 2
    واقعا جواب قانع کننده ای دادن؟همش بحث رو به حاشیه کشیدن، نیروهای مسلح چه کم و کاستی ای دارن که باید از سرباز وظیفه تامین بشه؟ چرا سربازی برای یه عده ای وظیفه و تکلیف باشه، برای عده ای آقا زاده نباشه؟
  • امیر A1 ۱۱:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
    184 3
    این مصاحبه هیچ گره ای از تحصیلکرده ها باز نکرد واقعا جای تاسف داره هیچ جواب قانع کننده ای برای عدم فروش به تحصیلکرده ها ندارند و فقط دفاعیات بی جهت از سربازی می کنند اگر به نظرتان خانواده ها و جوانان موافق خدمت هستند یک نظرسنجی برگزار کنید تا معلوم شود شما درست می فرمایید یا مردم
    • بی نام DE ۱۵:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
      11 0
      تازه تحصيلكرده ها ظاهرا يه چيزي هم بدهكار شدند. اونوقت دقيقا آقايون غايب از چه امكاناتي استفاده نكردند و محروم بودند كه ما در دوران تحصيل ازش برخوردار بوديم؟ لابد سردار پاسخ ميدن امكان تحصيل
  • بی نام A1 ۱۱:۲۷ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
    156 3
    لازم نیست از نگاه های مختلف به قضیه نگاه کرد. فقط کافی بهش نگاه کرد. چند درصد سربازهای ما واسه امور دفاعی آموزش میبینن؟
  • سام GB ۱۱:۲۷ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
    188 5
    چرا بايد سربازي بريم؟؟؟ نه خداييش كي ميگه اجبار بايد باشه؟؟ منه جوون چه گناهي كردم كه بايد دو سال از عمرم رو سر هيچ و پوچ هدر بدم؟
  • بی نام A1 ۱۱:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
    250 4
    من شش ماهه که با درجه افسری در حال خدمت سربازی هستم. چهارصد کیلومتر از محل زندگی م دور شدم. شغلم رو از دست دادم. رابطه م رو از دست دادم. درآمدم رو از دست دادم و الان با ماهی 95 هزار تومان یک بیستم درآمدم قبل سربازی در غربت زندگی کنم تا این پونزده ماه باقی مونده تموم شه. و معلوم نیس وقتی برگردم بتونم دوباره کار پیدا کنم یا چیزهایی که از دست دادم رو برگردونم... اگه همش برگرده این دو سال بر نمی گرده... دوسالی که هیچ استفاده ی مفیدی ازش نشده... تنها چیزی که باعث می شه تحمل کنم اینه که می دونم خیلی از سربازا واقعا وضع بدتری نسبت به من دارن... یکی به داد ما برسه...
  • رضا RO ۱۱:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
    143 3
    با سلام. واقعا بحث مسخره ایه سربازی ما میتونیم به جای اینکه وقتمونو تلف کنیم توسط خوده دولت در یه جا مشغول به کار شویم اینگونه هم کار آفرینی شده هم خوده شخص احساس نمیکند وقتش تلف شده
  • مجید A1 ۱۲:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
    146 2
    حالا ما نفهمیدیم خبرنگار شما سوال نداشته یا ایشون نخاسته جواب بده. سوال ساده اش این است : آیا شما حق دارید کسی را با هر سواد و تخصصی استفاده کنید و حقوق او را ندهید؟ چرا به این سوال ساده در این مصاحبه پرطمطراق جواب داده نشده؟ آیا کسی که 2 سال یعنی 24 ماه خدمت یک دستگاه نظامی است آیا حقوق عرف و قانونی مورد نظر جامعه را دریافت می کند یا نه؟ چه فرقی بین یک کارمند تازه استخدام شده دولتی با یک سرباز در نیروهای مسلح هست ؟ آیا حقوقها برابراست؟ اگر حقوقها برابر نیست پس اسم سربازی وقت تلف کردن است
  • بی نام IR ۱۲:۱۷ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
    197 2
    آخه این چه جواب‌هایی هست که سردار دادن؟ انصافا بهترین دوستی یک سرباز در زمان سربازی شکل می‌گیرد؟ این افراد بلافاصله پس از سربازی دیگه همدیگرو نمی‌شناسن. ضمن این‌که دستشویی شستن و حمل اثاثیه درجه‌دارها باعث میشه که دشمن به کشور حمله نکنه؟ این چه جور آمادگی هستش که باعث بازدارندگی حمله‌ی کشورهای مهاجم بشه؟ جدا که جوابا بی‌ربط بود.
  • بی نام IR ۱۲:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
    180 3
    چران نمیریم؟ چون من فوق لیسانس فنی از دانشکده فنی تهران چرا باید برم سربازی یه بچه پولدار شوتبالیست نره؟؟
  • علی IR ۱۲:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
    120 7
    بیشترازیک سال خدمت ظلمه یک سال کافیه
  • علی IR ۱۲:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
    181 2
    سربازی اززمان رضاشاه تصویب شدوقبلش چیزی به اسم سربازی نبوده
  • بی نام EE ۱۲:۴۷ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
    17 0
    سردار اگر سربازی قانون است و چون قانون است باید اجرا شود و همه باید خدمت کنند چون قانون لازم الجراست پس چرا قانون هایی که به نفع سربازان است از جمله قانون حقوق 60 درصدی پرسنل کادر برای سربازان وظیفه چرا اجرا نمی شود چرا فقط قانون هایی که به نفع شما و حکومت است قابلیت اجرا دارد چرا شما میتوانید با یک کلمه که بودجه تامین نیست از زیر اجرای قانون خود را خلاص کنید و هیچ جرمی هم مرتکب نشوید ولی یه نفر که هزارتا مشکل دارد نان اور خانه است مشکل روحی دارد . یا ....... برا شما مهم نیست و میگویید مشکل خودش است و باید خدمت کند
  • مازیار IR ۱۲:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
    71 3
    واقعا سخته من دانشجوی فوق لیسانس حقوق خصوصیم اگه فوق لیسانسمو بگیرم چون شرط آزمون کانون وکلا رفتن به سربازی و انجام خدمت سربازیه باید 2 سال عمرم تلف شه سربازی برم بعد برم 1 سال واسه خوندن آزمون صرف کنم حق من داره ضایع میشه
  • بی نام A1 ۱۲:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
    47 1
    چند وقت خریدنی کنید با ی قیمت میانگین.حقوق سربازم زیاد کنید با همون پول خریدن ها.ببینید چی میشه.
  • بی نام IR ۱۲:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
    50 1
    ايشان گفته اند يكي از پارامترهايي كه مدت سربازي را اعلام مي كند مواليد است و مي دانيم كه مهمترين انفجار جمعيتي كشور هم در دهه شصت اتفاق افتاد پس چرا الان مدت زمان سربازي را براي دهه شصتي ها كه اكنون در سن سربازي هستند، كم نمي كنند؟ كم كه نكردند هيچ انقدر زياد كرده اند كه براي من فاصله زمان اقدام تا اعزام به سربازي هفت ماه است و در اين مدت هم مجبورم بيكار باشم.
  • بی نام A1 ۱۳:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
    125 1
    کاملا نظامی جواب داده شده مردم جواب منطقی و علمی میخوان
  • بی نام A1 ۱۳:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
    110 2
    حتما میتوانید سربازی را کاهش دهید .سربازی فقط برای فقیر فقراست برای همین کسی گوشش بدهکار این حرفا نیست . کدام بچه پولدار سربازی میره.
  • بی نام IR ۱۳:۰۵ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
    103 2
    به قول خودتون وظیفه من اینه بیام خدمت کاری برا دولتم کنم اوکی میشه بگی وظیفه دولت برای من چیه ؟؟؟ خونه ماشین کار درمان و یا . . . .
  • نادر A1 ۱۳:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
    105 2
    این صفحه به همراه کامنت ها پرینت بگیرید و بدید به دست سردار ... خودشون قضاوت کنن ... اگه واقعا به نظر مردم و جوونا اهمیت بدن، سربازی اجباری لغو می شه.
  • میلاد A1 ۱۳:۱۵ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
    81 2
    همین یه دلیل که نمیشه برای سربازی که خدمتش فقط نزدیک به 2 ساله، برنامه ریزی کرد، کافیه برای لغو کامل سربازی اجباری
  • محمود IR ۱۳:۱۵ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
    93 3
    من الان شش ماهه با مدرک لیسانس و ۲۵ سال سن دارم اشخوری چنتا سرباز صفر زیر بیست سال میدم . خدااا
  • محمد A1 ۱۳:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
    94 5
    چرا یه نفر مثل رستگار رحمانی که توی کنکور رتبه 30 کشور شد مجبور شد بره سربازی و بعد برگرده رتبه 1 تجربی و زبان بشه بعد یارو توی مسابقه محلات مقام میاره معاف میشه؟؟؟؟؟؟؟
  • بی نام IR ۱۳:۲۴ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
    106 8
    ای لعنت بر این انگلیس که این سربازی رو آورد تو کشور چرا یکم فکر نمیکنید سربازی واسه این قرن نیست الان دیگه جنگه فرهنگی و علمیه.
  • جانباز محمد دامن باغ. A1 ۱۳:۴۰ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
    9 0
    اکنون که به حمدالله کشوز در صلح و ارامش است. بهترین روش اموزش 3ماهه واماده گی دادن نظامی وصدور کارت مشروط زمان صلح صادر گردد هم بار مالی نیروهای مسلح پایین میاید وهم جوانان بیشتر به خانواده وزندگی خود میپردارند تا اگر خدایی ناکرده خطری کشور را تهدید کرد با اماده گی. ورغبت کامل به مبارزه بپردازند.البته به میزان نیاز خود هم .ازنیروهای داوطلب .خدمت هم میتوانند استفاده کنند.
  • س A1 ۱۳:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
    86 2
    سربازی حتی توجیه اقتصادی عم برای کشور نداره.
  • بی نام A1 ۱۳:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
    15 0
    من 20 ماهه که با مدرک فوق لیسانس دارم تو ارتش خدمت می کنم کادری ها کل کارهاشونو میدن که ما سربازا انجام بدیم و بعد خودشون میشینن کلیپ تماشا می کنن بعد سرماه که می شه حقوق کارهایی که ما انجام دادیم رو می گیرن و خیلی هم ناراضی هستن سرباز یه نیروی کار مجانی و فرمانبرداره و آقایون هیچ وقت از همچین نیرویی مجانی دل نمی کنن
  • پویان A1 ۱۴:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
    73 3
    اقلا کاش مثل سال 90 با توجه به میزان تحصیلات از خدمت کم می شد لیسانس 17 بود ارشد 16 دکترا 14.الان دکترا یا زیر دیپلم شده یکی
  • بی نام A1 ۱۴:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
    101 1
    17 ماهه دارم ميرم الان هيچ اميدي برا بعدش ندارم....
  • پویان A1 ۱۴:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
    72 2
    سربازی رو بکنید یه سال پول این چند ماه اضافه رو صرف امورات دیگه میشه کرد
  • بی نام A1 ۱۴:۳۴ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
    62 2
    سردار نبووووووووووووود 55 روز دیگه
  • amin dastyar A1 ۱۴:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
    19 0
    با سلام من در آلمان تحصیل میکنم. مدت خدمت سربازی در این کشور 9 ماه و کاملا اختیاری هست و امکانات فوق العاده و حقوق 1000 الی 2000 یورویی به سربازها پرداخت میشه با توجه به مدرکشون. وقتی برای دوستان المانیم تعریف میکنم که 2 سال باید مجانی به دولتمون خدمت کنیم شاخ در میارن و فقط میشه تاسف خورد. الان هیچ کشور اروپایی سربازی احباری نداره و امریکا هم به همین شکل. خیلی راحت میشه با حرفه ای کردن سربازی و دادن امکانات و پول بیشتر به سربازها خدمت رو اختیاری کرد. واقعا تا کی باید قانون رضاخانی 100 سال پیش رو تحمل کرد؟ ایا کسی که تا 27 سالگی درس خونده باید ببرنش سر مرز گل و خار بچینه ؟ واقعا این استفاده غیر ضروری از افراد تحصیلکرده چه منفعتی برای کشور داره وقتی هیچ رغبتی نداره کسی ؟
  • بی نام A1 ۱۴:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
    2 13
    در اینکه نظام وظیفه دارای اشکالاتی و نقطه ضعفهایی اعم از عدم تطابق وظیفه سربازی و تحصیلات، نگاه غیرعادلانه دربرخی موارد،معافیتهای بی دلیل و یا عدم معافیت برخی موارد محق و ....میباشدهیچ شکی نیست.اما تا وقتی که نظام وظیفه حرفه ای نشده حداقل وظیفه و دین هر مرد ایرانی به کشورش همین چند ماه سربازی است.
  • بی نام A1 ۱۴:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
    14 0
    الان دیگه مثل قدیما نیستش که طرف با خیال راحت بره خدمت اون موقع ها ارزونی بود.درآمد بود طرف خیالش راحت بود که اگه از خدمت برگرده حتما واسش یه کاری پیدا میشه.چند سال پیش یه نفر کار میکرد10نفر میخوردن اما الان بر عکس شده.بخدا الان بابای منو از سر کار انداختن بیرون منم دارم کار میکنم خرج خونه رو من میدم.اگر منم برم خدمت کی خرج یه خانواده7نفره رو میده.ای خدا دیگه خسته شدم
  • بی نام A1 ۱۴:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
    1 9
    دلیل حرفه ای نشدن سربازی اینه که یه نفر 2 سال میره و تموم میشه میره پی کارش ولی مثلا سرباز حرفای 30 سال به اون کار اشتغال داره و خلاصه همون 2 سال انجام بده و بره پی کارش بهتره چون دیگه ازش خبری نداریم.
  • امیر NL ۱۴:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
    81 1
    هی تا من میخوام اون بیست و یک ماه رو فرموش کنم، شما یک خبر میذارید
  • فریبا A1 ۱۵:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
    104 1
    لطفا از طرف خونواده ها، نظر ندید سردار. خونواده ها دوست دارن، جوون شون عمرشو تلف کنه؟
  • سرباز IR ۱۶:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
    104 1
    چرا سربازی قانونه و همه باید انجام بدن ولی اصل 43 قانون اساسی که میگه اشتغال و مسکن و ازدواج باید برای همه فراهم باشه قانون نیست یا هیچکس بهش توجه نمیکنه؟ این درست نیست که یک جوان ااین همه تعهد در این جامعه داشته باشه ولی هیچ ارگان و نهادی در برابر او تعهد نداره...
  • بی نام A1 ۱۶:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
    77 11
    چرا فقط برا جنس مرد تعریف شده زنان نباید برن؟
    • اکبر A1 ۱۶:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
      5 0
      خانوما بیان یه زحمتی بکشن ... 6 ماه شو تقبل کنن ... ثواب داره به خدا ...
  • محمد EU ۱۶:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
    15 0
    لطفا فکری به حال خرید خدمت افراد تحصیل کرده بدون غیبت بالای 30 سال بکنید همونطور که برای غایبین 8 سال غیبت به بالا و برای سربازان فراری فکری کردین.
  • max IR ۱۷:۴۰ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
    2 27
    دوستان عزیز آسمون به ریسمون نبافید خدمت سربازی اجباری حداقل در نصف کشور های دنیا وجود داره فقط زمان و شکلش متفاوفته.در حال حاضر کشور هایی که به اندازه ایران خدمت اجباری دارند عبارتند از: ارمنستان ایران بورکینافاسو تاجیکستان تایلند ترکمنستان سائوتوم و پرنسیپ سنگاپور به جز نیروی دفاع میهنی که بخشی از وزارت کشور است سودان سوریه سومالی قرقیزستان قزاقستان کره جنوبی کره شمالی کنگو جمهوری دموکراتیک کوبا گینه گینه استوایی لیبی مصر موزامبیک ویتنام. .خیلی از کشور های دیگه هم هستن فقط مدت زمانشون کمتره لیست کامل رو با جزئیات میتونید در ویکی پدیا ببینید
  • بی نام IR ۱۷:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
    14 0
    يه زماني سرباز صفر بودم جايي خدمت ميكردم افتضاح يه فوق ليسانس رشته شيمي از شريف اونجا خدمت ميكرد كه اصلا ربطي به تخصصش نداشت يه كار سطح پايين دستش بود واقعا جاي گريه داشت
  • محمد IR ۱۷:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
    2 25
    من نمیدونم بعضی ها پیش خودشون چی فکر میکنن که تریپ روشن فکری میگیرن من خودم 18ماه خدمت کردم مرز شرق کشور افتخارم میکنم.تمام عمرتو امنیت میخوای اونوقت نمیخوای دو سال خودت تو این امنیت شرکت کنی یعنی این امنیت چطوری باید تامین بشه؟
  • بی نام RO ۱۸:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
    16 0
    سربازی با این وضعیت بیشترین ضربه رو به جامعه ایران زده بالا رفتن سن ازدواج یکی از اونهاست
  • مجتبی A1 ۱۸:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
    14 0
    به سختی و بی شتوانه لیسانس نرم افزار رو گرفتم و ذره ذره کار کردم‌ الان مشمولم ولی نمیخوام برم فکر اون دوسال دیوانه ام میکنه منی که پشتوانه ندارم باید چیکار کنم بخدا ظلمه سربازی ، ظلم
  • كسري GB ۱۸:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
    10 0
    سردارعزيز من قبل از سربازي در دوران دانشجويي شاغل بودم وبيمه داشتم تو دو سال سربازي از حقوق بهش نميشه گفت پول تو جيبي كه نيروهاي مسلح ميداد پول بيمه كم كرد بعد از سربازي سازمان تامين اجتماعي مجددا از من پول اون دو سال رو گرفت تا تو سوابق بياره حالا سوْال من اين هست اگر كار ما خدمت بود و سابقه بود چرا تامين اجتماعي دوباره پول ميگيره
  • پویان A1 ۱۸:۴۶ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
    9 0
    چرا برای دخترا سربازی نیست.اگه برا پسرا هست اقلا بکنیدش یه سال
  • منصور A1 ۱۹:۱۵ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
    13 0
    اگه دقت کرده باشین، به تمام این نظرات، مثبت زیادی داده شده و تعداد خیلی خیلی کمی، منفی گرفتن ... پس معلومه مردم همه موافق حذف کامل اجباری هستن. چرا قبول نمی کنید، مردم و جوونا ناراضی هستند.
  • بی نام ES ۲۰:۳۴ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
    14 0
    خبر آنلاین یه نظر سنجی بذار تا دوستان متوجه بشن که تقریبا همه با سربازی اجباری مخالف هستند، یعنی نظر مردم مهم نیست ؟
  • بارا A1 ۲۱:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
    18 0
    من موقعی که زمان سربازیم شد نشستم فکرکردم تو زندگیم چقدر سالم و خوب زندگی کردم. وظیفم رو در قبال ادم ها و کشورم درست انجام داده بودم. ولی هرچی حساب میکردم کشورم هیچ کاری برای من جوون دهه شصتی مجرد فوق لیسانس توانا ولی بیکار بی پول انجام نداده بود. بعدش فکر کردم دیدم علاوه بر اینکه واسم کاری نشده حتی حقم رو هم خوردن و بهم زور گرفتن و بی دلیل بعضیاشون بهم ظلم کردن و فکر اینکه برم دو سال از بهترین سنین عمرم رو کارای شخصی اینها رو بعنوان سرباز انجام بدم دیونم میکرد واسه همین تصمیم گرفتم سربازی نرم و نرفتم. خیلیا هم به هر طریقی که بود نرفتن. هروقت به این ماجرا فکر میکنم احساس ارامش میکنم و از خودم راضی هستم.
  • احمدرضا A1 ۲۲:۰۵ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
    21 0
    من دوره سربازی را به اجبار گذروندم. محض اطلاع سردار عرض کنم سربازی دوره ای است پر از استرس ، آسیب روحی، بی احترامی و تلف شدن بهترین دوران زندگی یعنی جوانی...
  • فرزاد IR ۲۲:۴۰ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
    2 14
    چطور من که با فوق لیسانس توی پلیس راه تو گرما و سرما خدمت کردم و پدرم دراومد سربازی رفته باشم بعدش شما نه؟؟؟ انصاف خوب چیزیه. خون شما از این همه آدم که خدمت رفتن رنگین تر نیست.برید درست حسابی سربازیتون رو بگذرونید و بیاید. با این سوال جوابها کار شما درست نمیشه و قانون خدمت عوض نمیشه جز اینکه هرسال شرایط سربازی سخت تر میشه . نمونه اش هم همینه که فوق لیسانس باید تو راههای بیابونی پست بده. یا کلا نرید خدمت یا اگرم میخواهید برید زودتر کارو یکسره کنید
  • بی نام IR ۲۳:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
    9 0
    در بیمارستان امام سجاد برگه ای چسبانده اند با این مضمون که " بنا به فرموده،هرگونه قبول دفترچه بیمه و استفاده از خدمات بیمه ای برای معاینات مشمولان ممنوع است" اولا بنده تازه فارغ التحصیل شده ام و طبیعتا به دلیل نداشتن پایان خدمت و نداشتن سابقه کار و از همه مهم تر نداشتن پارتی بیکارم،پس در آمدی ندارم،پدر هم ندارم،تا الان برای مراحل معافیت پزشکی بیش از دویست و پنجاه هزار تومان از من گرفته اند و در آخر برای بیماری ای که صراحتا در قانون معافیت دایم آمده،بنده را معاف موقت کردند ،تا یک بار دیگر پس از شش ماه نگرانی تمامی این هزینه ها و مراحل را دوباره انجام دهم.چرا بار اثبات بیماری به عهده مشمول است؟ شما ثابت کنید ما سالم هستیم اصلا چرمشمولان نباید رایگان معاینه شوند؟ فقط۱۵۰۰۰۰ تومان هزینه ویزیت شد
  • بی نام A1 ۰۷:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۸
    9 0
    اگر آموزش نظامی هدف هست که میشه هرسال دوره ای یک هفته ای واسه همه گذاشت اگر هدف پر بودن پادگان هست که احتمالا همینطوره، پس تخصص افراد چی میشه؟ کسی که فوق لیسانس داره چرا باید دو سال نگهبانی بده؟ طرح های کسری خدمت و پروژه های کسری هم معمولا بیش از هفت هشت ماه نمیشن و همون قدر هم باید وقت بزاری، خب طرف میگه به جای اینکه هفت هشت ماه وقت بزارم واسه پروژه کسری، میرم تو یه اداره میشینم. شما اگر نظر مردم رو بپرسید کسی موافق نیس، خیالتون راحت، از مردم مایه الکی نذارید
  • بی نام A1 ۰۷:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۸
    9 0
    من موندم چرا باید یه پسر اینهمه جریمه سربازی بده اما دختر ها که تو این مدت دو سال جای پسرارو اشغال میکنن لازم نیست چیزی از جیبشون خرج کنن .
  • اکرم سادات A1 ۰۷:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۸
    10 0
    سلام به نظر من قسمت 3 ماه آموزش سربازی برای مستقل کردن و قوی کردن یه مرد برای ورود به جامعه و پذیرفتن مسوولیت خیلی مفیده ولی بقیه ش واقعا طاقت فرساس، اونم توی اوج جوونی و رقابت برای کسب شغل و تشکیل زندگی مثل همیشه کافه ت عالی بود، دست مریزاد گل
  • مهدی A1 ۱۲:۳۴ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۸
    6 0
    چرا به سربازان متاهل هیچ توجهی نمیشود؟ من با 26 سال سن متاهل و دارای یه بچه هستم در نیروی دریایی ارتش بندرعباس دارم خدمت میکنم روزی حد اقل 12 ساعت پست میدم با وجودی که فاصله یگان خدمتی ام تا خونه ام همش 80 کیلومتر هست اما هر سه ماه یه بار فقط میتونم زن و بچمو ببینم ضمنا لیسانس هم دارم و بدون غیبت وارد خدمت سربازی شدم
  • امیر IR ۱۶:۵۱ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۸
    8 0
    اصلا جواب قانع کننده ای برای جوانان تحصیل کرده بالای 27 سال که مشمول این قانون نشدن، ندادن ایشون. مبنای وجودی این قانون این بود که با بالا رفتن سن اینها انگیزه خدمت و توانایی خدمت رو ندارن. بعد من دانشجوی 28 ساله که شغل ندارم این انگیزه رو دارم ؟؟؟ بعد ایشون گفتن دانشجویان محرومیتی ندارن . والا از تمام محرومیت ها یه گواهینامه رو به ما دادن . استخدامی که نمیتونیم شرکت کنیم بدون کارت گذرنامه که نمیتونیم بگیریم.  بخواهیم وام بگیریم تا میگیم دانشجو هستیم و شغلی نداریم دیگه نگاهمون نمیکنن . ایشون بفرمایند که چه مزیتهایی ما داشتیم ؟ فقط اعصابمون و عمرمون ضایع شده .دو سال خدمت . آقایون این انصاف و عدل نیست که اینجور برخورد کردید . 
  • امیر IR ۱۶:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۸
    7 0
    اصلا دلیل خوبی نبود سردار . که سربازی باعث مهیا شدن جوانان برای زندگی در اجتماع میشود. پس جوانان کشورهای دیگر که خدمت اجباری ندارند نباید مهارت زندکی داشته باشند بر عکسه این موضوع وجود داره بزرگوار . اکثر آدمهایی که میبینم خدمت نرفته اند زندگی شادتر و موفق تری دارند . چرا در این اوضاع که کشور کسری بودجه داره . مشکلات تامین برنامه های عمرانی وجود داره پادگانها ظرفیت ندارند . جوانان8 تا 10 ماه باید در صف انتظار باشند و عمرشون تلف میشه، چرا نمیگذارن من و امثال من که 28 سال سن داریم جریمه بدیم ؟؟؟ خواهشا کمی واقع بینانه تر برخورد کنید . فرصتهایمان یکی پس لز دیگری میسوزد . شما را به خدا کاری کنید بتوانیم جریمه بدهیم .که این مبلغ از محل درآمد این قانون میتواند خرج بنیه دفاعی کشور بشود .
  • سینا IR ۱۷:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۸
    16 1
    سردا جان به اون خوشه رو لباست قسم تو اگه خرج مادر منو بدی با اجاره خونه.من برمیگردم سر خدمتم.چرا 21 ماه؟؟؟48 ماه خدمت میکنم قبل اعزام رفتم برا معافی طلاقنامه مادرمو بردم.میگه تک پسری میگم اره.زده تو سیستم میگه غایبی کفیل نمیشی.میگم اجالتا مادرمو چکار کنم که تنهاس؟؟؟میگه مادرت به تو چه تو غایبی باید بری خدمت اعزام شدیم.از شانس افتادیم نیروهوایی.شهر ما نیروهوایی نداره نمیتونم برم تو شهر خودم خدمت کنم خب من چکار کنم؟؟؟
  • بی نام IR ۱۷:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۸
    9 1
    خبرآنلاین عزیز از اینکه پیگیر وضعیت جوانان هستید تشکر و سپاس فقط کاش این نظرات رو بدست سردار و ستاد کل برسونید بخدا من 28 سالمه . چند ماه انتظار برای رفتن به خدمت 21 ماه خدمت . اخه با این شرایط من سنم بعد از خدمت به هیچ استخدامی نمیخوره. به چه امیدی برم خدمت فرصت کار و ازدواج ما به همین راحتی داره از دست میره. میشه نشاط و پویایی و امید رو به جوانان برگردوند سردار عزیزنا امیدمون نکنید . باز هم تشکر از دو خبرنگار عزیز و خبرآنلاین
  • فريد طحان زاده A1 ۱۷:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۸
    7 0
    من سه ساله پدرم فوت كرده دوتا برادر دارم كه خدمت كرده اند طبق حكم دادگاه سرپرست مادر و دوتا خواهرام هستم يكي از برادرام كه ازدواج كرده سرخونه زندگيشه اون يكي هم يا دانشگاه بوده يا خدمت بوده يا الان سركاره تو شهري ديگه و در شرف ازدواجه كجا عدالت علي ميگه كه مني كه مرد يه خونه هستم و همه اميد مادر و خواهرام هستم بايد ولشون كنم برم دوسال عمرمو مفت هدر بدم گم وگور بشم؟؟ پس جواب تنهايي سه تا زن رو كي ميده ؟ چرا قانون بايد براي يگانه فرزند ذكوربالاي هجده سال باشه چرا نبايد براي من باشه چرا نبايد براي مني كه مراقب مادر مريضم كه يك چشمش كامل نابيناست هستم باشه خبر انلاين عزيز هم نظرمو بزار هم سردار بپرس خواهشا بپرس
  • علی IR ۰۶:۱۷ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۹
    6 1
    از سردار و ستاد کل بخواهید ببینند چندتا دانشجوی بالاتر از 27،28 سال درکشور وجود دارند که هنوز خدمت نرفتن؟ تعداد این دانشجویان بسیار کمه . به سه دلیل : 1 نیمی از دانشجویان دختر هستند 2 بسیاری از دانشجویان سنی کمتر از سن مذکور دارند 3 بسیاری هم قبلا خدمت خودشونو انجام دادن .ثبت نام حدود 110 هزار نفر از غائبين سال قبل رد شد . میتوان از این ظرفیت ایجاد شده برای دانشجویان با این سن، کع عملا با خدمت دوساله وصف انتظار سنشان از استخدامی دولتی خواهد گذشت ، استفاده کرد.
  • محمد RO ۱۵:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۰
    13 1
    24 سالمه پشت سرهم درس خوندم 31 شهریور فارغ التحصیل شدم ، با مدرک ارشد مهندسی 7 ماه دیگه اعزاممه اخه چرا ؟ روزی که رفتم دفترچه پست کنم اونایی که بی سواد بودن برج 11 اعزام میشدن میرفتن اخه چرا من باید 7 ماه معطل بشم خدمت ما میشه 3 سال تو 27 سالگی تازه باید دنبال کار بگردیم نه کار هست نه میشه ازدواج کرد ، نه حتی میشه سریع رفت خدمت این درد رو باید به کی بگیم ؟
  • سیدمحمد جواد A1 ۱۶:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۰
    6 3
    من معاف شدم چکار کنم الانم سرکارم
  • محسن A1 ۱۱:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۱
    2 0
    پس دوبرادری یا سه برادری چی شد؟