سینا افشاریان - پس از ورود تلفن همراه و سپس شبکه اینترنت، سمت و سوی کاربران و مردم به کلی تغییر کرد . این تغییر با ورود پیام کوتاه در اوایل دهه 80 و سپس افزایش تلفن همراه در بین مردم بشکلی صعودی ذائقه مردم و بخصوص جوانان را با تغییری کلی مواجه کرد.
از اواخر دهه 80 و اوایل دهه 90 شبکه های اجتماعی وارد دنیای مجازی شدند که با بالا رفتن تب استفاده از آنها و آزادی عمل کاربران نه تنها با رشد و استفاده کاربران مواجه شد بلکه تاثیر زیادی در کاهش آمار استفاده از تلفن همراه و ارسال پیامک داشت.
ولی مشکل از جایی شروع شد که باز هم یک اتفاق جدید و بعبارتی یک شبکه جدید بدون ایجاد بستر مناسب در بین مردم و جوانان رواج پیدا کرد طوری که بعد از فیلترینگ یکی از نرم افزار ها و ورود یک اپ جدید طبق آخرین آمارها ، ایرانی ها بیشترین استفاده را از این اپ که تلگرام نام گرفته ، دارند.
بعد از بروزرسانی این نرم افزار و امکان ایجاد کانال ، بیشتر خبرگزاری ها و اصحاب رسانه و حتی هر شخص حقیقی با ایجاد یک کانال برای مطرح شدن خود صورت داد که البته مشکل چندانی هم برای کاربران ایجاد نکرد ، گرچه این اتفاق ، تاثیر سویی در کاهش بازدید سایت های خبری داشت.
ولی گروه های مختلفی برای امکان تبادل ارتباط بخصوص در بخش های بخصوصی مثلا پزشکی-سلامت ، درسی و ... همچنان به کار ادامه می دهند ولی متاسفانه این روزها مشاهده می شود کاربران بدون توجه به موضوع گروه و اینکه اعضای گروه به چه مشغولند بشکلی اسپم وار به ارسال پیام های نامرتبط یا تبلیغی مبادرت می ورزند که این عمل گرچه موجب ناراحتی دیگر اعضای گروه ها می شود ولی باعث نمی شود که از تعداد این ارسال های فزاینده کاسته شود.
شاید با ادامه این روند و تبدیل این شبکه ها به محلی برای ناراحتی کاربران ، مردم این شبکه ها را بهمان شکلی که دیگر رسانه ها را کنار گذاشتند تبدیل شود.
از طرفی امیدوارم مسئولین ذیربط و بخصوص اصحاب رسانه که نقش پررنگی در فرهنگ سازی جامعه دارند بتوانند با تدبیر خود آداب استفاده بهینه از شبکه های اجتماعی را برای مردم بیاموزند.
نظر شما