ملک محمد قربانپور در جلسه بررسی طرح های کلان ملی فناوری ارائه شده به بنیاد نخبگان استان با تشریح ظرفیت ها وقابلیت های استان در زمینه های تشکیل شرکت های دانش بنیان گفت: پژوهشکده فناوری جنین دام نخستین پژوهشکده فناوری دراین زمینه در سطح کشور است که از سال 82در استان فعال شده و باید فعالیت های این پژوهشکده به سطح منطقه ای وملی سوق داده شود.
وی تجاری سازی فعالیت های این پژوهشکده را مورد تاکید قرارداد وگفت: فعالیت های این پژوشهکرد باید از ارائه مقاله به سمت تجاری سازی و سودآوری تبدیل یابد.
یکی از اعضای هیات علمی پژوهشکده فناوری جنین دام دانشگاه شهرکرد نیز گفت: این پژوهشکده در سال 1382 با صدور موافقتنامه قطعی از شورای گسترش وزارت علوم تحقیقات و فناوری فعالیت خود را به منظور افزایش سطح دانش زیستی تولید مثل دام و با توجه به اهداف کلان توسعه زیست فناوری آغاز کرد.
نجمه داودیان افزود: این پژوهشکده به عنوان یکی از مهمترین محورهای توسعه علمی، اجتماعی و اقتصادی کشورها و نیز با توجه به گستردگی اقلیمی و جغرافیائی و تنوع منابع طبیعی ومنحصر بفرد الگوی ژنتیکی گونه های گیاهی و حیوانی در کشور فعال شده است.
وی گفت: در این پژوهشکده سه گروه پژوهشی در زمینه سلول های جنسی، جنین و سلول های بنیادی فعالیت می کند.
وی ایجاد بانک سلول های جنسی و جنین با استفاده از روش های مختلف انجماد و
راه اندازی مرکز خدمات تخصصی تولید مثل دام با هدف تولید تجاری جنین و اسپرم تعیین جنسیت شده دامی، تولید فراورده های بیولوژیک را از اهداف و برنامه های این پژوهشکده برشمرد.
یکی از کارشناسان این پژوهشکده نیز گفت: نخستین جنین گوسفند به روش لقاح خارج از رحم دراین مرکز متولد شده است.
ابراهیم احمدی افزود: انجماد تخمک جنین، انجام اسپرم شبیه سازی سلول های بنیادین دام، تعیین جنسیت از دی ان ای شناور درخون مادر انسان، گوسفند، گاو و اسب ازبرنامه های این پژوهشکده است.
وی محدودیت های مالی و حمایتی و همچنین کمبود نیروی هیات علمی را از مهمترین مشکلات این پژوهشکده دانست.
وی اظهار داشت: هم اکنون 9 نفر هیات علمی دراین پژوهشکده مورد نیاز است تا فعالیت و پژوهش های این مرکز در حد انتظارات انجام شود.
ایرنا نوشت ، سرپرست دفترهماهنگی امور اقتصادی استانداری ومشاور استاندار چهارمحال وبختیاری گفت: این استان ظرفیت تبدیل شدن به مرکز فناوری بیوتکنولوژی تولید مثل را دارد.
کد خبر 497663
نظر شما