در انتخابات ریاست جمهوری دهم حوادث بسیاری پیش آمد که در نهایت به نفع دولت تمام شد گرچه شاید هدف دولت این نبود اما شرایط کشور به گونه ای پیش رفت که بسیاری از بررسی عملکرد دولت غفلت کردند و دولت با بهره گیری از این فضا توانست بدون نظارت به کار خود ادامه دهد.
عملکرد دولت هیچگاه بعد از برگزاری انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری مورد بررسی جدی قرار نگرفته به ویژه آنکه دولت از انجام وظایف خود غفلت کرده است و نمونه بارز آن عدم ارائه برنامه پنج ساله به مجلس است به ترتیبی که دولت نتوانست در موعد مقرر لایحه برنامه را تقدیم مجلس کند.
محمود احمدی نژاد درنقد برنامه چهارم مرتب می گفت که این برنامه بر اساس تفکر لیبرالیستی بنا شده است اما وی نتوانست برنامه پنجم را براساس نظرات خود در موعد مقرر تدوین کند وهمین موجب شد که دولت شرایطی را به وجود بیاورد که مجلس تنواند بر اساس برنامه پنجم، لایحه بودجه را به تصویب برساند.
اقدام مجلس برای تصویب برنامه بودجه بدون در نظر گرفتن لایحه برنامه، اقدامی بی سابقه بود که از فقدان وظیفه شناسی دولت نشات می گیرد و به عبارت بهتر دولت برای مجلس اعتبار لازم را قائل نیست.
مهمترین بی تدبیری دولت در عدم تدوین به موقع برنامه پنجم خلاصه می شود زیرا وی تا زمان اجرای این برنامه از برنامه مذکور ایراد می گرفت اما حتی حاضر نشد برای عمل به وعده های خود، اندکی وقت صرف کند البته چنین مساله ای با وجود تخریب نهادهای برنامه ریزی چندان دور از انتظار نبود.
اگر رئیس جمهور تمام تلاش خود را به کار نمی گرفت تا سازمان مدیریت برنامه ریزی را منحل کند امروز شاهد این نبودیم که مجلس به خاطر ضیق وقت ناچار است که بررسی لایحه برنامه را به سال آینده موکول کند و براساس برنامه چهارم ،بودجه را به تصویب برساند.
مدنظر قرار دادن عقلانیت، حذف رابطه سالاری، حاکمیت ضابطه سالاری و بها دادن به کار کارشناسی شرایطی را فراهم می کند که کشور از وضعیت فعلی خارج شود در غیر اینصورت به هیچ وجه نمی توان به بهبود امور دلخوش کرد و همچنان کشور در شرایطی قرار می گیرد که همانا انزوای کشور است بنابراین هرچه زودتر برای برون رفت از شرایط فعلی باید چاره ای را اندیشید.
عضو فراکسیون اقلیت مجلس
نظر شما