به گزارش خبرآنلاین، غلامرضا هاشمی، در همایش طرح احیا و تعادل بخشی آب های زیر زمینی، گفت: آب محدود است و ادامه روند کنونی در مصرف آب، چالشی بزرگ برای کشور است و منابع آب که از بین می روند برگشت ناپذیر هستند.
وی به عزم دولت برای احیا و تعادل بخشی منابع آب های زیر زمینی تاکید کرد و گفت: بالاترین مرجع تصمیم گیری در این خصوص، طرح احیا و تعادل بخشی را تصویب کرده است و ملزم به اجرای آن هستیم.
هاشمی گفت: یکی از مهمترین چالش هایی که در حوزه برنامه های توسعه مواجهیم، عدم توجه به محدودیت منابع آب است که به توسعه پایدار منجر نمی شود.
وی به تدوین سند تدبیر و توسعه آذربایجان شرقی اشاره کرد و گفت: خوشبختانه در این سند، به محدودیت های منابع آب استان توجه شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی اضافه کرد: ما برای اجرای طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب های زیر زمینی، ساختار پروژه ای تعریف کرده ایم و تعامل خوبی با جهاد کشاورزی، خانه کشاورز و دیگر تشکلات مربوطه استان داریم.
هاشمی گفت: بازخوردهای خوبی از اجرای این طرح از جامعه گرفته ایم و مصمم به اجرای آن هستیم.
وی افزود: یکی از تشکلات بناب که مدیریت یک هزار هکتار زمین کشاورزی را بر عهده دارد نزد ما آماده و آمادگی خودشان را برای انسداد چاه ها و تغییر الگوی کشت اعلام کردند و ما قطع حمایت تمام کمالی از این تشکل ها که همراهی خوبی با طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب دارند، خواهیم داشت.
هاشمی در ادامه گفت: علی رغم تصور عموم، آذربایجان شرقی استان پر آبی نیست و متوسط سرانه آب این استان 30 درصد کمتر از متوسط کشوری است.
وی با بیان اینکه 70 درصد چاه های غیر مجاز استان در مراغه، بناب و ملکان هستند، گفت: تعاملات خوبی با قوه قضاییه و نیروی انتظامی برای اجرای احکام انسداد چاه های غیر مجاز و ادوات پمپاژ غیر مجاز آب از رودخانه ها داریم.
نظر شما