۰ نفر
۲۱ اسفند ۱۳۸۷ - ۰۷:۴۲

.

مسعود لواسانی: رمان «دشت‌بان» نوشته احمد دهقان روایتی متفاوت از این نویسنده جنگ است که با حجم 244 صفحه تا پایان امسال از سوی نشر نیستان (سید مهدی شجاعی) روانه بازار کتاب خواهد شد.

دهقان درباره سبک نگارش این رمان می‌گوید: «رمان دشت‌بان فضایی اجتماعی و جنگی دارد. این رمان داستان خانواده‌ای را تعریف می‌کند که در خلال آغاز یورش نیروهای عراقی به خاک کشورمان در این میان گرفتار می‌شوند».

احمد دهقان می‌گوید: «قصر شیرین یکی از شهرهای مرز غربی کشور است که در اوایل جنگ به اشغال عراق درآمد و ماجراهایی که در این شهر روی داد واقعاً خارج از تصور مردم است».

 دهقان در توضیح این مطلب می‌افزاید: «چون روایت‌هایی که از جنگ می‌شود همیشه مبتنی بر رویدادهای جنگ در جنوب کشور است و تصور عمومی ما از جنگ ایران و عراق همیشه منطبق با رویدادهای این ناحیه است».

دهقان در این رمان تازه داستان خانواده‌ای در ساکن شهر قصر شیرین را روایت می‌کند که پدرشان دشت‌بان است و در زمان یورش ارتش عراق به خاک ایران و اشغال قصرشیرین این خانواده آواره کوه، دشت و بیابان می‌شوند.

با اشغال شهر خانواده این دشت‌بان به طبیعت پناه می‌برند و این‌بار جنگی دیگر با طبیعت آغاز می‌شود.

دغدغه دهقان در دشت‌بان جدال آدمی با طبیعت است. جدالی که با فرار از جنگ ماشین علیه انسان و پناهندگی به طبیعت آغاز می‌شود و این‌بار آدم‌ها مجبورند در مقابل طبیعت نیز از خود دفاع کنند.

نویسنده رمان دشت‌بان معتقد است «یکی از موضوعات داستانی جنگ که تاکنون مورد توجه قرار نگرفته است موضوع جدال و جنگ دائمی انسان با طبیعت و زندگی است».

در اینجا خانواده‌ای از هجوم تانک‌های دشمن می‌گریزند و می‌کوشند جان خود را از مهلکه به در ببرند اما طبیعت نیز با آنها سر ناسازگاری دارد. از این پس است که تلاش چند ماهه این خانواده برای زنده ماندن در طبیعت آغاز می‌‌شود.

دهقان با قاطعیت می‌گوید: «مقاومت دائمی آدم‌ها در برابر شرایط ناسازگار زمانه صرف‌نظر از رویداد جنگ دو کشور چیزی است که در این رمان اتفاق می‌افتد. این اتفاق باید بیفتد چون ما همیشه روایت‌های جنگی مشابهی داشتیم؛ دو گروه آدم که در دو جبهه مقابل هم قرارگرفته و به روی گلوله‌هایشان را نشانه می‌روند اما از جنگ دائمی آدمی با طبیعت نیز باید بگوئیم».

«دشت‌بان» که روایتی نوجوانانه از جنگ تحمیلی است و دهقان حدود یک و نیم سال به نگارش آن مشغول بوده، در حدود ۲۵۰ صفحه به نشر کتاب نیستان سپرده شده است.

«پرنده و تانک»، «سال بازگشت» و «سفر به گرای ۲۷۰درجه»، که در سال ۷۵ منتشر شده است، دیگر رمان‌های احمد دهقان هستند، که کتاب‌ آخر به چاپ دوازدهم رسیده است. «من قاتل پسرتان هستم» نیز به چاپ چهارم رسیده است.

کد خبر 5102

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین