سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام(isc) اعلام کرد : بررسی تعداد کل استنادهای صورت گرفته به تولیدات علمی کشور در سال ۲۰۱۴ تا تاریخ ۱۶/۱۱/۱۳۹۴ در دو پایگاه استنادی اسکوپوس و آی.اس.آی نشان می دهد که جمهوری اسلامی ایران به برترین کشور منطقه تبدیل شده است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از روابط عمومي وزرارت علوم؛ دكتر محمدجواد دهقاني اظهار داشت: هر چند کمیت تولید علم نسبت به ترکیه كمتر است، اما کیفیت تولیدات علمی ایران بالاتر از ترکیه است. بررسی تولید علم ایران و ترکیه در معتبرترین مجلات بین المللی نمایه شده در پایگاه استنادی تامسون رویترز (آی.اس.آی) این واقعیت را به خوبی نشان می دهد.

دكتر دهقاني افزود : سهم ایران از کل استنادهای دنیا در سال ۲۰۱۰ حدود ۰.۹ درصد بود و این رقم در سال ۲۰۱۴ به حدود ۱.۴ درصد از کل استنادهای دنیا رسیده است. اما برای ترکیه این وضعیت کاملا متفاوت است و تولید علم ترکیه از لحاظ کیفی افت داشته است. سهم ترکیه از کل استنادهای دنیا در سال ۲۰۱۰ حدود ۱ درصد بود كه از این سال تا ۲۰۱۴ سهم ترکیه ثابت مانده است.

او گفت: در طول پنج سال اخیر سهم ایران از کمیت تولید علم دنیا حاصل از انتشار مدارک در معتبرترین مجلات بین المللی به طور مرتب افزایش یافته است. در سال ۲۰۱۰ سهم ایران از توليدعلم دنیا به حدود ۱.۱ درصد رسید. در سال ۲۰۱۴ جمهوری اسلامی ایران حدود ۱.۵ درصد از علم دنیا را تولید کرد.

گفتني است كیفیت علم تولید شده که با شمارش میزان استفاده و يا ميزان استنادها به مقالات سنجیده می شود یکی از مهمترین عوامل مرجعیت علم بین الملل هستند. مرجعیت علمی و فناوری اولین بند از سیاست های کلان علم و فناوری ابلاغی توسط مقام معظم رهبری است.

۴۷۴۷

کد خبر 510495

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • mim A1 ۱۹:۳۷ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۶
    26 1
    ما هم مدتهاست با این کلمه "منطقه" داریم خودمون رو گول میزنیم منطقه ما مگه چی داره که حالا تولید علم داشته باشه که بخواهیم رتبه بندی هم بکنیم؟ برتری نسبت به چهارتا کشور فلک زده و شاخ شکسته که این حرفا رو نداره، البته بگذریم که بعضی هاشون تو خیلی از شاخص ها از ما جلوترن نمیگم منطقه اروپا و آمریکای شمالی، میگم همین منطقه شرق یا جنوب و جنوب شرق آسیا رو در نظر بگیریم، اگر اونجا بودیم چندم میشدیم؟
  • علیرضا A1 ۰۴:۲۹ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۷
    2 0
    چند درصد از این تولید علم به صنعت، تولید و یا اجرا تبدیل شده است؟ 99.9 از این تولید علم یک سری کارهای آماری است. ظاهراً سفسطه و فرار از واقعیت ها در وزارت علوم ریشه دوانده است.
  • بی نام IR ۰۴:۳۵ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۷
    1 0
    اگر ورود به دانشگاها و هیت علمی از سهمیه بندی در بیاد و هر کس مطابق با استعداد و عملکرد هوشی و نه وابسته بودن به شخص و نهادی صورت بگیرد این فضاحتی که الان در سطح دانشگاه واستاد های بیسواد ارگانی هست از بین میرود و با کارهای علمی جدیتر برخورد میشه آن زمان اساتید واقعا با سواد و با قابلیت علمی بالا هستند
  • بی نام IR ۰۵:۰۶ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۷
    3 0
    اونهایی که اهل فن هستند می دونند این علمی که بهش فخرفروشی می شه یعنی چی ...مقاله های دزدی و آبکی و کپی را با پول و فلان توی مجلات اینور و اونور چاپ کردن شده اسمش تولید علم ...تولید علم واقعی یعنی کاری کنی که زندگی مردم راحت بشه به کمک علم ... ایا این توی مخیله مسئولان هست؟
  • بی نام IR ۰۶:۱۲ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۷
    1 0
    تولید علمی که نتیجه و امکان اجرایی شدن نداشته فایده نداره ما فقط بلد حرف بزنیم عمل صفر مطلق
  • میثم CA ۰۶:۱۴ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۷
    4 0
    من نمیدونم تا کی میخواهیم با این آمار سازیهای علمی بی فایده و بی ارزش خودمون رو گول بزنیم. تولید علم زمانی هست که واقعا به عمل تبدیل بشه و مشکلات صنعت رو حل کنه. آخه صرف چاپ مقاله چه کمکی به ما میکنه؟ بیاین دانشگاههای کانادا ببینید که تولید علم و ارتباط علم و صنعت یعنی چی تا اونوقت بفهمیم که چقدر از مرحله پرتیم. امیدوارم در دولت آقای روحانی این مسئله چاپ مقاله به صورت علمیتر و دقیقتر و هدفمندتر بررسی مجدد گردد.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین