اعتماد نوشت:اصولگرایان همان راهی را می‌روند که در ٩٢ آن را پیمودند. یک روز در جریان انتخابات ٩٢ کاندیداهای‌شان پاسخ تماس‌های مکرر آیت‌الله مهدوی‌کنی را نمی‌دادند و توصیه‌های کیهان را برای کناره‌گیری گوش ندادند حالا قسم و خواهش حداد عادل را به هیچ می‌انگارند

 هر چه او بگويد «براي خدا انصراف دهيد» نه تنها كسي گوشش بدهكار نيست كه كانديداهاي‌شان فهرست موازي هم ارايه مي‌كنند. 
آنها البته همين راه را در انتخابات مجلس نهم هم در پيش گرفته بودند و كار را به جايي رساندند كه آيت‌الله مهدوي‌كني لب به گلايه گشود. همان گلايه در ٩٢ به مرز انشعاب در جامعه مدرسين رسيد و حالا در انتخابات مجلس شوراي اسلامي انشعاب‌ها يكي پس از ديگري از راه مي‌رسد.  حسين مرعشي، سياستمدار استخوان خرد كرده اصلاح‌طلب مانند بسياري از ناظرين و فعالين سياسي از اين رفتار آنها متعجب شده و در كانال تلگرامي خود نوشته بود گويي اصولگرايان نمي‌خواهند از شكست‌هاي گذشته درس بگيرند و نياز دارند تا مردم درس‌هاي بيشتر و واضح‌تري به آنها بدهند.

  مرعشي گفت: اصولگرايان براي درس گرفتن نياز به شكست‌هاي بيشتري دارند. من تصور مي‌كردم اصولگرايان از شكست خود در انتخابات ۹۲ درس گرفته باشند و از جبهه پايداري و اصولگرايان تندرو فاصله بگيرند و متوجه نمي‌شوم چرا اين اتفاق رخ نداده است. نيروهاي متعادل و لايقي در صحنه بودند كه اصولگرايان مي‌توانستند از ميان آنها دست به انتخاب بزنند و شكست خود در انتخابات ۹۲ را قدري جبران كنند.

اما به نظر مي‌رسد اصولگرايان براي درس گرفتن نياز به شكست‌هاي بيشتري دارند. همانطور كه در گذشته نيز تاكيد كرده‌ام در حافظه تاريخي مردم ثبت شد كه اصولگرايان بعد از استقرار مجلس هشتم فرصت تاريخي در اختيار داشتند كه از آقاي احمدي‌نژاد عبور كرده و جريان اصولگرايي را نجات دهند، اما اين كار را نكردند. انتخابات ۹۴ نيز فرصت تاريخي ديگري براي بازگشت چهره اعتدالي و معقول از اصولگرايان در افكار عمومي بود كه مي‌توانستند خود را از تندروهاي پايداري جدا كنند و جناح اصولگرايي كشور را كه جناحي بزرگ، فراگير و مفيد براي كشور است، نجات دهند اما نمي‌دانم چرا اين اقدام صورت نگرفت. شايد اصولگرايان نياز دارند كه بار ديگر توسط مردم به سوي سياست‌هاي بهتر هدايت و راهنمايي شوند.  مي‌گويند تاريخ يك بار به صورت تراژدي رخ مي‌دهد و بار ديگر به شكل كمدي تكرار مي‌شود اما هنوز براي سومين تكرار كه امروز اصولگرايان در دامش گرفتار شده‌اند اصطلاحي خلق نشده است.
تكرار يك خاطره
روزهاي پاياني منتهي به انتخابات رياست‌جمهوري در سال ٩٢، محمد باقر قاليباف، علي اكبر ولايتي و غلامعلي حداد عادل در صحنه مانده بودند. حسين شريعتمداري، طي سرمقاله‌اي در روزنامه كيهان نوشت اگر همه به نفع يكي كنار نروند اصولگرا نيستند. روز گذشته سيدرضا تقوي، رييس شوراي سياست‌گذاري ائمه جمعه و قائم مقام جامعه روحانيت، منتقدان ليست نهايي شوراي ائتلاف اصولگرايان را از دايره اصولگرايي خارج كرد و در سخناني به آنها پيغام داد كه اصولگرا نيستند.  آنها در شرايطي پا به انتخابات مجلس شوراي اسلامي گذاشته‌اند كه علاوه بر فهرست شوراي ائتلاف فهرست صداي ملت را هم با نام و نشان اصولگرايي پيش چشم دارند و هراسناك از ريزش آراي‌شان چشم به خواهش‌ها و قسم‌دادن‌هاي حداد عادل و تهديد‌هاي تلويحي سيد رضا تقوي دوخته‌اند.
چه كسي شكار شد؟
در فهرست صداي ملت اصولگراياني حاضرند كه اگر امكان راي آوري آنها بيشتر از كانديداهاي فهرست شوراي ائتلاف نباشد كمتر هم نيست. حسن سبحاني، كاظم جلالي، محمد خوش‌چهره، شيخ‌الاسلام، بهروز نعمتي، حسن بيادي و البته حسن غفوري‌‌فرد هر كدام براي وزن دهي به يك ليست ٣٠ نفره كافي هستند اما اصولگرايان ترجيح دادند روي تمامي اين نام‌ها خط بكشند و به جاي آنها ليست خودت را در اختيار تندروها قرار دهند. 


اين همان نكته‌اي است كه كاظم جلالي، رييس فعلي مركز پژوهش‌هاي مجلس و نزديك‌ترين فرد به لاريجاني در مجلس روي آن دست گذاشت و گفت: دوستاني كه مي‌گويند از حضور بنده در ليست حاميان دولت و اعتدال‌گرايان تعحب كرده‌اند و گفته‌‌اند كه ما شكار اصلاح‌طلبان شده‌ايم، چرا نمي‌گويند كه خودشان شكار جبهه پايداري و تندروها شده‌اند. بنده شاگرد آيت‌الله مهدوي‌كني بوده‌ام و آقاي مصباحي‌مقدم نيز از نزديك شاهد اين بوده‌‌اند كه در جريان انتخابات قبلي، تندروها چگونه آيت‌الله مهدوي‌كني را آزرده كردند و در نهايت جدا از ائتلاف اصولگرايي، مبادرت به انتشار ليست كردند. چرا آقاي مصباحي‌مقدم يادشان رفته است كه بخش عمده‌اي از دوستان كه امروز ليست ائتلاف اصولگرايان براي انتخابات مجلس را بسته‌‌اند در دوره قبل با وحدت‌شكني خود، خون به دل آيت‌الله مهدوي‌كني كرده بودند. دوستاني كه مي‌گويند چرا ما در ليست مورد حمايت اصلاح‌طلبان و اعتدال‌گرايان قرار گرفته‌ايم چرا اينگونه تحليل مي‌كنند، مگر حضرات آيات موحدي‌كرماني، اميني و... در ليست مورد حمايت اعتدال‌گرايان براي انتخابات خبرگان قرار نگرفته‌اند؟ آيا مي‌توانند به اين بزرگواران هم اتهام بزنند كه چرا مورد حمايت اصلاح‌طلبان قرار گرفته‌اند؟!»

هنوز جوهر نسخه‌هاي چاپي روزنامه‌ها با اظهارات تند و تيز كاظم جلالي خشك نشده بود، حسن غفوري‌فرد، چهره ارشد حزب موتلفه و از قديمي‌ترين نيروهاي انقلاب كه از ليست ائتلافي‌ها بيرون مانده گفت: واقعا زور موتلفه به تندرو‌ها نرسيد؛ در ليست ٣٠ نفره اسم چهره‌هايي مانند آقاي جولايي در ليست بود كه خط خورد، آقاي حبيبي هم يك‌بار از ليست خط خورد و دوباره به ليست برگشت، اما در ‌‌نهايت زور موتلفه نرسيد و تنها دو چهره در ليست داشت، در حالي كه جبهه پايداري كه سابقه‌اش ۵۰ سال كمتر از موتلفه است، هشت نفر در ليست گنجاند.  از گوشه و كنار جريان اصولگرا ليست‌هاي فرعي و موازي بسياري بيرون آمده است كه مهم‌ترين آن منتسب به جبهه پايداري است. در اين جريان كه موفق شده براي هشت كانديدايش بليط حضور در ليست نهايي اصولگرايان را دريافت كند چهره‌هاي ديگري هم هستند كه پايبند به ائتلاف نماندند و با قسم و خواهش هم كناره‌گيري نكردند. حسين طلا، مهدي كوچك‌زاده و سيدمهدي هاشمي مهم‌ترين چهره‌هاي اين جريان هستند. در كنار اين نفرات افرادي مانند شهاب‌الدين صدر هم هستند كه نه در ليست ائتلاف جايي براي‌شان در نظر گرفته شده و نه در فهرست صداي ملت حضور دارند اما حتي آنها هم حاضر نشدند به درخواست و تهديد همفكران‌شان لبيك بگويند.

  ديگر معترض ليست شوراي ائتلاف اصولگرايان پرويز كاظمي، وزير سابق رفاه و تامين اجتماعي در دولت اول احمدي‌نژاد است. او ديروز گفت: گمان مي‌كنم فهرست ٣٠ نفره اصولگرايان در تهران، قبل از تشكيل در مسجد الرحمان نهايي شده بود و آن جلسه در واقع نوعي شبيه‌سازي و ظاهرسازي بود.  وزير اسبق رفاه و تامين اجتماعي در خصوص ليست ائتلاف اصولگرايان؛ اظهار كرد: چند هفته قبل از اينكه فهرست نهايي اصولگرايان براي انتخابات هفت اسفند منتشر شود، تمام اصولگرايان استان تهران براي شركت در مراسمي به مسجد الرحمان واقع در خيابان «شهيد قرني» دعوت شدند. پس از شروع جلسه توسط افرادي كه معلوم نبود توسط چه راي و چه كسي خود را شوراي مركزي ائتلاف اصولگرايان مي‌دانستند، اعلام شد تمامي افرادي كه خارج از ليست ائتلاف اصولگرايان حضور دارند، بايد به فهرست ٣٠ نفره اصولگرايان اقتدا كنند و به نفع فهرست نهايي از شركت در انتخابات انصراف دهند.  كاظمي افزود: پس از پايان جلسه يك برگه تحت عنوان ميثاق‌نامه بين حاضران توزيع شد و از حضار خواسته شد كه ضمن امضاي اين ميثاق نامه، چنانچه هر يك از اصولگرايان حاضر در جلسه در فهرست ٣٠ نفره ائتلاف اصولگرايان حضور نداشتند تعهد بدهند به نفع فهرست ائتلاف از نامزدي در انتخابات مجلس دهم انصراف دهند.
17302

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 512483

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 22
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • جسام A1 ۰۴:۳۰ - ۱۳۹۴/۱۲/۰۳
    اصولگرایان وقتی به خودشان رحم نمی کنند توقع دارید به فکر مردم باشند
  • عطا IR ۰۴:۳۵ - ۱۳۹۴/۱۲/۰۳
    24 28
    همه اش فیلمه
  • بی نام IR ۰۴:۳۶ - ۱۳۹۴/۱۲/۰۳
    96 12
    اينها تشنگان خدمت هستنها، خداي نكرده فكر بدي نكنيد كه براي كسب قدرت مي خوان وارد مجلس بشن...
  • کوروش IR ۰۴:۳۹ - ۱۳۹۴/۱۲/۰۳
    62 14
    کسی که عقل داره درس میگیره ایناکه....
  • بی نام IR ۰۴:۳۹ - ۱۳۹۴/۱۲/۰۳
    70 19
    اصلا رایی ندارید لیستتون هر چی باشه رای نخواهید اورد
  • بی نام A1 ۰۴:۵۸ - ۱۳۹۴/۱۲/۰۳
    47 11
    هرکی هرچقدر پول بده همونقدر آش می خوره پول دست پایداری هاست معلومه افرادشونو بتونن وارد لیست بکنن
  • بی نام IR ۰۴:۵۹ - ۱۳۹۴/۱۲/۰۳
    53 13
    آش بی‌عدالتی و تمامیت‌خواهی اصولگرایان به خصوص پایداری‌ها آنقدر شور شده که داد خود اصولگراها رو هم درآورده.
  • بی نام IR ۰۵:۱۵ - ۱۳۹۴/۱۲/۰۳
    57 13
    اصولا درس گرفتن در قاموس اصولگرايان جايي ندارد.
  • سيد A1 ۰۵:۴۴ - ۱۳۹۴/۱۲/۰۳
    30 7
    بيچاره مردم.
  • هلیا A1 ۰۶:۰۷ - ۱۳۹۴/۱۲/۰۳
    29 8
    کلا وحدت بین اصولگرایان بیداد میکند...نخندین مطلب جدیه...
  • بی نام A1 ۰۶:۳۶ - ۱۳۹۴/۱۲/۰۳
    37 9
    دلیل این کار حامیان پشت پرده تندروها هستند که کسی شهامت اعلام نام و سمتشان را ندارد اما همه ما میدانیم چه کسانی هستند و به کدام نهاد وابسته اند.
  • حسن IR ۰۶:۵۱ - ۱۳۹۴/۱۲/۰۳
    56 16
    قدرت دوست تر از جمهوری خواهان امریکا ، اصولگرایان ایرانند
  • امید IR ۰۷:۲۴ - ۱۳۹۴/۱۲/۰۳
    22 8
    اصولگرایان واقعی و معتدل جایگاه خاصی بین مردم دارند از جمله دکتر لاریجانی وسید ابوترابی و جلالی ودیگر عزیزان اصولگرا که کم هم نیستند ولی مردم چشم دیدن جبهه پایداری ها را ندارند چون واقعآ بی منطق و تندرو و پرخاشگرند و درمواردی هم بی ادب وخودشان باعث این تنفر شدند
  • عليرضا A1 ۰۸:۰۷ - ۱۳۹۴/۱۲/۰۳
    20 26
    چي شده آقاي مرعشي ياد مردم افتاده ،مردم ولايي ايران جواب دندان شكني به آدم هاي خود برتربين خواهند داد تا استخوانهاشان بيشترخرد بشه.انشاءالله
    • بی نام A1 ۱۱:۰۴ - ۱۳۹۴/۱۲/۰۳
      4 1
      ظاهرا شما از طایفه استخوان شکنان هستی دلاور
  • امین A1 ۰۸:۴۱ - ۱۳۹۴/۱۲/۰۳
    17 23
    کاظم جلالی کی اصولگرا بوده که حالا شکار بشه؟اونکه از اولش عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه بوده.حزبی که اعضای اصلی کابینه حسن روحانی در دولت یازدهم را تشکیل میدهند.ایشون کجا سابقه اصولگرایی داشته؟کاظم جلالی سابقه زیادی در ارتباط با افراد شاخص نزدیک به هاشمی رفسنجانی نظیر حسن روحانی،ترکان،محمود واعضی و حسین موسویان داشته با این اوصاف اون هیچ موقع اصولگرا نبوده که حالا بخواد شکار بشه
  • بی نام IR ۰۹:۳۲ - ۱۳۹۴/۱۲/۰۳
    1 0
    پشت سر مرده حرف نزنید .
  • امیر حسین IR ۱۰:۰۹ - ۱۳۹۴/۱۲/۰۳
    1 1
    اقای علیرضا اگر مردم بر عکس نظر شما وهمانند سالهای 76 و92 رای دادند انقت شما واصولگرایان وحامیان اصول گرایان درس عبرت به گیرید واین همه هزینه به مملکت با این شعار ها تحمیل نکنید انشاله میبینید همین
  • معلم A1 ۱۰:۵۲ - ۱۳۹۴/۱۲/۰۳
    3 0
    اصولگراهابایدازاین نام توبه کنند.
  • بی نام A1 ۱۵:۲۸ - ۱۳۹۴/۱۲/۰۳
    3 2
    اصول گرایان به برادر کشی مشهورند
  • بی نام IR ۱۶:۰۱ - ۱۳۹۴/۱۲/۰۳
    1 1
    به کسانی رای دهید که مملکت را به امریکا نفروشند خط نفوذ را بشناسید وبا بصیرت انتخاب کنید اللهم اجعل عواقب امورنا خیرا
  • اصولگرای معتدل A1 ۱۹:۳۱ - ۱۳۹۴/۱۲/۰۳
    0 1
    شما که باید از خداتون باشه ما وحدت نکنیم ... ولی شما دردتون اینه که چرا امثال جلالی رو تو لیست نمیذارید که در واقع انتخابات بشه جنگ میانه رو اصلاح طلب و نشه جنگ اصولگرا اصلاح طلب