نوری مالکی نخستوزیری عراق در این کشور و در روزهای پس از انتخابات احساس تنهائی میکند. مردی که در نخستین روزهای حضور در قدرت همگان حتی آمریکاییها که با رضایت قلب او را بر مسند نشانده بودند، به بیکفایتی متهمش کردند اکنون در حساس ترین روزهای کاریاش تنها مانده است. نوری مالکی که با استراتژی امنیتی خود در یک سال گذشته آرامش و امنیت نسبی را در عراق جنگزده برقرار کرده است تنها معترض به نتیجه انتخابات در عراق است. نخستوزیری که ائتلاف " دولت قانون " به رهبری او تنها دو کرسی از برنده میدان کمتر در اختیار دارد. بیش از یک هفته از برگزاری انتخابات در عراق میگذرد و با وجود اعتراضهای نوری مالکی ، نمیانده سازمان ملل در عراق و مقامهای آمریکایی از جمله فیلیپ کراولی سخنگو وزارت امور خارجه از تایید این انتخابات سخن میگویند . همزمان نوری مالکی اعتقاد دارد که روند بازشماری آرا باید هر چه سریعتر آغاز شود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، نوری المالکی، از مواضع فرستاده ویژه سازمان ملل به این کشور انتقاد کرد. درست پیش از انتشار نتایج انتخابات پارلمانی عراق ، اد ملکرت فرستاده ویژه سازمان ملل به عراق از معتبر بودن برگزاری این انتخابات حمایت و آن را موفقیتی برای عراق توصیف کرد.
نخست وزیری عراق در ادامه سخنانش افزود: ملکرت باید از بازشماری نتایج انتخابات پارلمانی در عراق حمایت می کرد، نه این که به بهانه نبود زمان کافی برای شمارش مجدد آراء، آن را دشوار بداند. از کمیسیون مستقل انتخاباتی عراق خواسته ام آراء ماخوذه را بار دیگر و به طور دستی بازشماری کند.
اما آنها این درخواست را رد کردند و سازمان ملل نیز مخالفت خود را به شکلی تندتر از کمیسیون انتخاباتی اعلام کرد. وی در ادامه تاکید کرد: سازمان ملل باید خود را پرانگیزه تر نشان می داد و دخالت بیشتری می کرد تا کمیسیون انتخاباتی درخواست ملت را برای بازشماری آراء عملی می کرد.
بسیاری از تحلیل گران اعتقاد دارند که حفظ فاصله ایالات متحده با انتخابات در عراق و سکوت معنا دار باراک اوباما در این زمینه مشکوک است. شاید نوری مالکی ناخواسته وارد بازی شده است که در آن واشنگتن به دنبال روی کار آوردن سیاستمار محبوب خود ایاد علاوی است .
نظر شما