آتسوشی هیسامیچی در آیین رونمایی از سند تک برگی اراضی ملی در شهرکرد اظهار داشت: منابع طبیعی گنجینه کشورهاست و اگر این منابع از بین برود، کشورهای صاحب آن نیز از بین خواهد رفت.
به گفته این کارشناس، در ژاپن نیز برای داشتن طبیعت سبز روزی برای درختکاری وجود دارد و برای جلوگیری از خشک شدن فضای سبز روز حراست از درخت نیز در فصل پائیز وجود دارد.
هیسامیچی ادامه داد: اجرای طرح جایکا در چهارمحال و بختیاری از سال 2010 آغاز شده است .
وی ادامه داد: چشم انداز دور طبیعت چهارمحال وبختیاری چشم نواز است اما در عرصه ها چرای گوسفندان و قطع درختان جنگلی، نابودی این چشم انداز زیبا را رقم خواهد زد.
وی تصریح کرد: رویکرد مشارکت، مشورت و همفکری مردم برای احیای منابع طبیعی در طرح جایکا به نتیجه رسیده و همچنان باید ادامه پیدا کند.
گفتنی است ، پروژه جایکا از سال 2010 در پنج روستای شهرستان کوهرنگ از توابع چهارمحال وبختیاری با هدف احیا و حفظ مراتع وجنگل ها وبا مشارکت مردمی و تیم سازمان ژاپنی جایکا درحال اجراست.
در این طرح مرتع داری، جنگل کاری، ایجاد مشاغل محلی نظیر زنبورداری و خیاطی برای زنان روستایی در حال اجراست.
از 15 تا 21 اسفند هفته منابع طبیعی نامگذاری شده است.
ایرنا نوشت ، کارشناس سازمان جایکا (آژانس همکاری های بین المللی ژاپن)، با تاکید بر افزایش مشارکت مردم در حفاظت عرصه های منابع طبیعی گفت: بدون مشارکت فعال مردم نمی توان عرصه های منابع طبیعی را حفاظت و نگهداری کرد.
کد خبر 516967
نظر شما