ایسنا نوشت: سومین میهمان ویژه اجلاس نوزدهم مجلس خبرگان رهبری، محمد خوش چهره کارشناس مسائل اقتصادی بود که وضعیت اقتصادی کشور را تشریح و مورد تحلیل قرار داد.

وی با آسیب شناسی مشکلات اقتصادی در جامعه ایرانی وارد بحث شد و تصریح کرد که تا در مورد مشکلات اقتصادی یک آسیب شناسی صحیح صورت نگیرد و دلائل و ریشه‌های ایجادی مشخص نشود نمی‌توانیم نسخه درمانی مناسب ارائه کرد.

خوش چهره افزود: تا عوامل مشکل زا در اقتصاد ایران و عامل درونی یا عامل بیرونی که اقتصاد را با چالش مواجه می‌کنند مشخص نشوند، بهترین راه درمان ارائه نخواهد شد. به عنوان مثال بروز تورم و رکود به صورت توامان در اقتصاد یک کشور یک پدیده نسبتا نادر محسوب می‌شود که ضرورت بررسی دلائل ایجادی ریشه‌ها را دوچندان می‌کند.

وی رصد تهدیدات و برنامه جلوگیری از بسط و گسترش و کنترل و مهار و کم اثر و بی اثر کردن تهدیدات بیرونی و تبدیل آن به فرصت را یک استراتژی برای مقابله با آن تهدید دانست و تصریح کرد: علی رغم اینکه مدیریت تهدیدات و مهار کنترل آن یک استراتژی قابل قبول و پذیرفته شده است، اما متاسفانه در رویکردهای اقتصادی در برخی دوره شاهد غفلت و ساده گرفتن مساله بودیم.

خوش چهره در ادامه با اشاره به ریشه‌های مشکلات اقتصادی و عدم تمرکز همزمان بر تورم و رکود و اقدام تک موردی یعنی تمرکز بر رفع تورم و غفلت از رکود را به مخاطره انداختن اقتصاد کشور دانست و تاکید کرد: اقدامات موضعی و عدم توجه به معالجه همزمان، اقتصاد و به تبع آن، کشور را به چالش می‌کشد.

وی با اشاره به سیاست های اقتصاد مقاومتی افزود: اقتصاد مقاومتی نه تنها یک نسخه درمان اقتصادی، بلکه یک بینش و زمینه ساز مکتب با پشتوانه علمی، اسلامی و ملی می باشدکه براساس شعارهایی است که در انقلاب اسلامی، مطرح و امروز از سوی رهبر معظم انقلاب، طرح شده است.

این کارشناس مسائل اقتصادی همچنین با اشاره به مبانی اقتصاد مقاومتی، تفاوت این تفکر اقتصادی ریاضت اقتصادی یک اقدام مقطعی و تاکتیکی برای دوره‌های مخصوص بحران مالی است اقتصاد رقابتی را مورد تحلیل و بررسی قرار داد و گفت: اقتصاد مقاومتی ناشی از دلائل متعدد درک صحیح از محیط ملی و فراملی است.

وی افزود: اقتصاد مقاومتی یعنی نگاه به منابع گسترده داخلی، همراه با استراتژی پویا و پیش رونده در تعامل با دیگر کشورها اقتصاد مقاومتی یعنی کاهش وابستگی های تهدیدزا در حوزه های استراتژیک و حیاتی که یکی از این حوزه های تهدیدزا وابستگی وتکیه بر درآمدهای نفتی به ویژه خام فروشی نفت یا در سطح یک مثال ساده تر گندم یا نان چون در سبد غذایی مردم در ایران نقش بالائی دارد لذا یک کالای استراتژیک محسوب می شود.

خوش چهره همچنین گفت: اقتصاد مقاومتی ضمن آنکه زمینه ساز یک مکتب و نظام اقتصادی جمهوری اسلامی است در عین حال می تواند زمینه ساز اقتصاد اسلامی باشد اما چالشهائی فراروی آن است از جمله مورد باور، اعتقاد و درک صحیح مفهومی از آن در بعضی سطوح صورت نگرفته است.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: رهبر انقلاب به عنوان استراتژیست نظام با توجه به تحولات داخلی و خارجی، اولویت ها را شناسایی و جهت گیری ها را تبیین می کنند و این امر در نامگذار سالها از سوی ایشان مشهور است. مقام معظم رهبری با تشخیص اولویت اقتصاد در راستای تأمین منابع ملی و مصالح در خود حوزه های ملی؛ یعنی (امنیت، حفظ ارزشها و آرمانها و اقتصاد رفاه است) به تبیین اقتصاد مقاومتی پرداخته اند.

استاد دانشگاه تهران تصریح کرد: رفع اصلی شکل بیکاری از راه تولید ملی و تقویت و پشتیبانی از تولیدات داخلی آنهم بصورت جدی صورت خواهد گرفت.

خوش چهره تاکید کرد :حمایت از بخش کشاورزی و ارتقای سطح تولید ناخالص ملی متکی ملی بر این بخش نیازمند تغییر نگرش باور هستیم و به طور قطع می توان چنین نگرشی، نسخه‌ای شفابخش برای تقویت اقتصاد ملی و رفع برخی از مشکلات اقتصادی باشد.

وی گفت: ما در اوج تحریم می توانیم اقتصادی داشته باشیم که حداقل 3 درصد رشد اقتصادی بصورت خودکفا داشته باشد؛ یعنی توجه به مشکلات درون زای اقتصاد از طریق رفع موانع از تولید داخلی و ایجاد بسترکسب وکار مناسب با تاکید روی حوزه های نیازهای اساسی مانند مسکن، خوراک، پوشاک و...

این کارشناس اقتصادی افزود: بدترین شیوه مدیریت کردن شیوه آزمون و خطاست که چون به اقتصاد نفتی متکی هستیم خطاهای تصمیم گیری و سیاستگذاری خود را با پول نفت و واردات جبران کنیم در حالیکه با تمرکز روی تامین نیازهای اساسی می‌توان شاهد کاهش رکود و تورم بود.

29213

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 518020

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۸:۲۸ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۹
    7 3
    تخصص شما تولید عدد و آمار است. واقعیت چیز دیگری است
    • بی نام A1 ۲۳:۳۲ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۹
      2 0
      ایشون توصیه کردن به آسیب شناسی صحیح و مذمت شیوه آزمون و خطا, کجای این آمار و عدده؟
  • منتقد IR ۲۲:۱۵ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۹
    1 0
    منظور ایشون اینه که ۳ درصد دیگر به بیکاران اضافه شده و ۳۰ درصد دیگر از درامد مردم کم شده و ۳۰۰ درصد دیگر به بدبختان و جمعیت زیر فقر اضافه شده .