آن زمان که برای حذف تدریجی کنکور کمیته ای تشکیل شد و این کمیته تصمیم گرفت تا به تدریج تاثیر سوابق تحصیلی بر نتیجه کنکور را بیشتر و بیشتر کند، هیچ کس فکرش را نمی کرد که پس از دو سال از اجرا، طرح با چالش های جدی روبرو شود.

زهرا مهاجری: سال 94 هم مانند سال‌های گذشته، جزئیات کنکور اعلام شد و سازمان سنجش اعلام کرد که طبق مصوبه سومین جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو تمامی دیپلمه‌های نظام جدید آموزش متوسطه رشته‌های ریاضی، تجربی، انسانی و علوم و معارف اسلامی که دیپلم نظام جدید خود را طی سال‌های 84 لغایت 93 گرفته باشند و امتحانات سال سوم دبیرستان آنها به صورت نهایی و سراسری برگزار شده باشد، مشمول سوابق تحصیلی بوده و سوابق تحصیلی آنان حداکثر به میزان 25 درصد با تاثیر قطعی در گزینش نهایی اعمال خواهد شد.

سال 94 که به اردیبهشت و خرداد رسید، رفته رفته خبرهای کنکوری داغ شد و مانند دو دوره گذشته که داوطلبان ایراداتی به طرح تاثیر معدل داشتند این بار هم به برخی موارد آن اشکال گرفتند. این اعتراضات و واکنش ها و البته تصمیم گیری ها در سال 94 روند جالبی داشت که در جدول زیر قابل مشاهده است.

تاریخ

اظهارنظر

13 اردیبهشت 

معاون متوسطه وزیر آموزش و پرورش ضمن این که اعلام کرد کنکور 94 تفاوتی با کنکور 93 ندارد از حذف کنکور در سال 97 خبر داد.

4 خرداد 

داوطلبان کنکور نارضایتی از تاثیر مستقیم معدل داشتند و آن را بی عدالتی می دانستند. در پاسخ به اعتراض داوطلبان مبنی بر تاثیر مستقیم سوابق تحصیلی، سخنگوی سازمان سنجش  گفت که این طرح بر اساس مصوبه کمیته سنجش و پذیرش و در راستای حذف کنکور صورت گرفته که لازم الاجراست.

6 خرداد 

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش از بررسی موضوع "امکان ترمیم معدل دیپلم" خبر داد. علی زرافشان گفت که این موضوع یکی از ضروریات حذف کنکور است و به طور جدی در آموزش و پرورش مطرح است و جلساتی پیرامون آن برگزار شده است. او این را هم گفت که جمعی از داوطلبان کنکور سراسری، فارغ التحصیلان دوره‌ های گذشته هستند و امروز قصد ادامه تحصیل دارند که باید فرصت ترمیم معدل را ایجاد کنیم. امیدواریم بتوانیم شیوه نامه ای را در کارگروهی آماده و برای تصویب به شورای عالی آموزش و پرورش ببریم.

21 و 22 خرداد 

کنکور سراسری کمی زودتر به دلیل تقارن با ماه مبارک رمضان برگزار شد.

9 تیر

بلافاصله پس از کنکور، بحث تاثیر معدل دوباره بالا گرفت. سخنگوی سازمان سنجش با اشاره به این که تصمیم درباره درصد تاثیر سوابق تحصیلی را  کمیته سنجش و پذیرش گرفته گفت که سازمان سنجش تنها مجری این قانون است و تنها می تواند مشکلات و اعتراضات را به کمیته ارجاع دهد اما تصمیم گیری نهایی به عهده ی کمیته است.

16 تیر

عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی با دفاع از طرح تاثیر مستقیم سوابق تحصیلی گفت: این که سرنوشت کنکوری ها تنها در 4 ساعت رقم می خورد عادلانه نبود و به همین خاطر تصمیم گرفتیم کل چهار سال تحصیلی ملاک سنجش برای پذیرش در دانشگاه باشد. قاسم جعفری گفت که قانونی که برای سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه تصویب شد مبتنی بر این بود که طی 5 سال شرایط طوری پیش برود که تمامی پیش زمینه ها برای برگزاری امتحانات استاندارد توسط آموزش و پرورش ایجاد شود. به گفته او مقرر شد آموزش و پرورش آزمون های استاندارد برگزار کند که 85 درصد پذیرش کنکور مبتنی بر سوابق تحصیلی باشد.

6 مرداد

همان تاثیر 25 درصدی هم مورد مناقشه بود که به یکباره عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، گفت: تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور سراسری که در حال حاضر ۲۵ درصد است، سال آینده به ۴۰ درصد می رسد و در نهایت این درصدها حذف و کنکور برداشته می شود. عطاالله سلطانی صبور درباره حذف کنکور گفت که به دنبال حذف هدفمند کنکور هستیم تا سوابق تحصیلی دخالت تمام داشته باشد.

6 مرداد

همان روز رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با رد افزایش ۴۰ درصدی تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور سراسری گفت: هر نوع تغییر در میزان تاثیر سوابق تحصیلی منوط به تصویب شورای سنجش و پذیرش است.

13 مرداد

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی هم درباره میزان تاثیر معدل گفت: تعیین تکلیف درباره تاثیر معدل در کنکور به عهده سازمان سنجش است و این سازمان در این مورد اختیار تام دارد.

18 مرداد

مقتدایی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: با تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور، تبعیض بین مناطق کم امکانات و شهرهای بزرگ را کم کردیم. او درباره اشکالاتی که به طرح وارد می شود هم گفت که آموزش و پرورش ملزم است که سوالات نهایی استانداردی تهیه کند.

30 مرداد

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش از پیشنهاد این وزارتخانه برای افزایش سهم سوابق تحصیلی به ۳۵ درصد در کنکور ۹۵ خبر داد.

10 شهریور

در راستای اعتراض کنکوری ها به عدم امکان جبران معدل، مشاور عالی سازمان سنجش گفت که برگزاری آزمون جبرانی برای کنکور امسال هنوز تصویب نشده و اگر قرار باشد که اجرا شود، از سال آینده باید برای آن برنامه ریزی کرد.

26 آبان

وزیر آموزش و پرورش از عدم موافقت برای افزایش ضریب سوابق تحصیلی دانش‌آموزان در کنکور سراسری خبر داد و گفت: امیدواریم به تدریج سهم ارزیابی‌های درون مدرسه‌ای در کنکور افزایش یابد. فانی گفت که ما بر افزایش بیش از 25 درصدی سهم امتحانات و ارزیابی‌های درون مدرسه‌ای تاکید داشتیم. علی رغم تاکید ما، سایر اعضا با این امر موافقت نکردند اما امیدواریم به تدریج سهم ارزیابی‌های درون مدرسه‌ای در کنکور افزایش یابد.

29 آبان

در مورد تقاضای ترمیم معدل کنکور داده ها، توکلی، مشاور عالی سازمان سنجش گفت: برای تاثیر معدل در کنکور تا زمان حذف آن، ما پیشنهاد دادیم که در سه سال آخر امتحان دبیرستانها نهایی برگزار شود چون ارزشیابی بهتر و عادلانه تر است برای همین به داوطلب پیشنهاد ترمیم معدل داده شد و آموزش و پرورش هم قبول و اعلام کرد دوباره امتحان بدهند اما یک بار می توانند این کار را انجام دهند. جزییات شرایط ترمیم معدل را آموزش و پرورش اعلام کرده است و ارتباطی به ما ندارد.

10 بهمن

رییس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش از تاثیر 30 درصدی سوابق تحصیلی در نمره کنکور از سال تحصیلی آینده خبرداد و گفت: امسال 25 درصد نمره داوطلبان کنکور و ورودی‌های دانشگاهی از سوابق تحصیلی متوسطه به دست آمد و سال آینده به 30 درصد افزایش می یابد و در سال 96 سوابق تحصیلی بیشتر از این درصدها لحاظ خواهد شد.

16 بهمن

هیئت عمومی دیوان عدالت اداری بند دوم مصوبه شورای سنجش مبنی بر تاثیر ۲۵ درصدی معدل سال سوم متوسطه در کنکور برای داوطلبانی که طی سال‌های ۸۴تا ۹۲دیپلم گرفته‌اند را مغایر قانون دانست وابطال کرد!!

17 بهمن

سخنگوی سازمان سنجش در اولین واکنش به این تصمیم ناگهانی گفت که کمیته سنجش و پذیرش که مسئولیت این کار را به عهده دارد این قانون را دنبال کرده و به سازمان سنجش اعلام کرده که آن را اجرا کند. او گفت: ما هم مجری مصوبات قانونی هستیم و هر تصمیمی که گرفته بشود، ناچاریم آن را اجرا کنیم. به گفته سخنگوی سازمان سنجش این قانون تصویب شده و لغو اجرای آن نیازمند بررسی و راهکارهای قانونی است.

17 بهمن

رییس سازمان سنجش گفت: رأی دیوان عدالت اداری در حکم قانون بوده و لازم الاجراست اما تا زمانی که مجلس پاسخ استفساریه را اعلام نکرده است به سهم 25 درصدی مثبت سوابق تحصیلی در کنکور 95 اکتفا می‌کنیم اما تاثیر قطعی سهم 25 درصدی سوابق تحصیلی در کنکور به نظر مجلس مشروط است همچنین مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو در خصوص سهم مثبث 5 درصدی سوابق تحصیلی دوره پیش دانشگاهی به قوت خود باقی است.

18 بهمن

سلیمی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در خصوص رأی دیوان عدالت اداری مبنی بر ابطال سهم 25 درصدی سوابق تحصیلی در پذیرش دانشگاه‌ها گفت:‌ قانون سنجش و پذیرش دانشجو مصوب مجلس است و این‌که بند 2 قانون سنجش و پذیرش دانشجو مصوب سال 1392 از سوی هیئت عمومی دیوان مغایر قوانین خوانده شده، عجیب است.

18 بهمن

همان روز رئیس دیوان عدالت اداری گفت که چنانچه در آزمون سراسری موردی باشد که بر خلاف حکم دیوان عدالت، سابقه تحصیلی را تاثیر بدهند، قطعا برخورد کرده و اقداماتشان ابطال می‌شود.

19 بهمن

مشاور رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: میزان و نحوه درصد تاثیر سوابق تحصیلی در آزمون سراسری 95 بر اساس قوانین مصوب خواهد بود. توکلی در رابطه با رای دیوان عدالت اداری بر تاثیر درصد معدل سال سوم متوسطه در کنکور آزمون سراسری 95 گفت: پی گیری‌های لازم در رابطه با رای دیوان عدالت اداری مبنی بر تأثیر مثبت 25 درصدی سوابق تحصیلی در آزمون سراسری سال 95 ، صورت گرفته و ما این موضوع را در دفترچه راهنما درج کرده و موثر می‌دانیم.

25 بهمن

خدایی، رییس سازمان سنجش در آخرین اظهارنظر گفت که رای دیوان عدالت اداری حکم قانون را داشته و لازم‌الاجرا است اما برداشت شورای سنجش و پذیرش دانشجو این بود که تاثیر سوابق تحصیلی باید از 25 درصد شروع و به تناسب تحت پوشش قرار گرفتن امتحانات نهایی افزایش یابد. او گفت: به دلیل آنکه صرفا سوابق تحصیلی یک سال از دوره متوسطه را داشتیم، تاثیر آن در پذیرش دانشجو را 25 درصد اعلام کردیم و در نتیجه با توجه به اختلاف برداشت از قانون با امضای وزیر علوم، استفساریه‌ای را به مجلس ارائه کردیم و اگر تفسیر دیگری از این قانون توسط مجلس ارائه نشود، رای دیوان عدالت اداری را به همان صورتی که مصوب شده است، اجرا خواهیم کرد.

 

در اسفندماه به دلیل تقارن با انتخابات و مسائل مربوط به آن، از جانب مجلس تصمیم جدیدی در مورد حکم دیوان عدالت اداری گرفته نشد و طبق گفته رییس سازمان سنجش، اگر تفسیر دیگری از این قانون ارائه نشود، رای دیوان عدالت اجرا می شود و تاثیر سوابق از بین خواهد رفت. پرونده تاثیر سوابق تحصیلی بر کنکور در سال 94 با این خبر بسته شد تا نظر نهایی در این باره در سال آینده چه باشد.

47304

کد خبر 520645

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمد IR ۰۵:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۲
    20 1
    اگه به مجلس باشه رای نمیده. تکلیف بچه های بیسوادشون چی میشه؟
  • بی نام IR ۱۱:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۲
    2 8
    سلام و رحمت روز جمعه 3روز پیش تجمع بسیار بزرگی برای استاثه به امام زمان عج در م امام حسین ع در تهران برگزارشد که میدان کاملا پرشد دقت کنید صبح جمعه دم عید که زمان خرید و...این همه مردم آمده بودند شما بعضا خبرهایی از قبیل تصاویر نشنال ژئو...از.. را کار میکنید که البته کار بدی نیست منتهی براستی شان خبر تجمع چندین هزارنفری مردم تهران برای استغاثه به امام زمان به اندازه خبر های دیگر نیست چرا این خبر را کار نکرده و نمیکنید؟
  • بی نام A1 ۱۳:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۲
    13 0
    باسلام وضمن تبريك عيد سعيد نوروز از شما به خاطر اطلاع رساني بسيار سپاسگزارم ولي ترا بخدا پي گيري كنيد كه راي ديوان نهايي بشه چو ن اين ظلم كه سال 92 اعلام كردند تاثير مثبت دارد ولي يكبار ه درسال 93 سازمان سنجش تصميم به تاثير قطعي گرفته است انشاالله كه راي ديوان قطعي بشه تا ازدست اين سازمان سنجش راحت بشيم چون يه عده تواين سازمان از تصميم ديوان ناراحت هستند
  • ناشناس IR ۱۳:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۲
    21 1
    تاثیر معدل بدور از عدالت است.زیرا سوالات امتحان نهایی اغلب لو می روند و برخی انها را می خرند یا نمره مجانی می گیرند
  • مریم A1 ۱۵:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۳
    14 0
    بعد میان میگن چرا همه میرن خارج کنکور عادلانه ترین راهه برای ورود به دانشگاه ادم فکر میکنه حتما یه سودی برای افراد بالایی داره که اینقد زور میزنن کنکور حذف شه اینده 830هزار نفر رو هواست هیچی تو این مملکت سرجاش نیست معلوم نیس تو اون مجلس وقتی میخوان قانون تصویب کنن اصللا فکرم میکنن ایا کارشناسی میکنن ایا تحقیق میکنن ایا نظرسنجی میکنن ایا همجای دنیا دارن خوشی میکنن تو جوونیشون ما باید استرس معدلو بکشیم هه 90درصد مخالف تاثیرقطعی هستن اونوقت اموزش و پرورش تاکید میکنه که تاثیرقطعی باشه حالام که قانونو اشتباه اجرا کردن کوتاه نمیان
  • نازنین A1 ۱۵:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۵
    15 2
    بابا برید یه سر به این معدل بالاها بزنید به خدا هیچی بارشون نیستبه خدا انصاف نیست ما که چند سال پیش دیپلم گرفتیم و اون موقع از این خبرا نبود ایندمون به خاطر این تاثیر تباه بشهدیوان تو رو به خدا قسم نذار امسالم نابودمون کننالبته بگم ها بعضی معدل بالاها خیلی هم بارشونه کلی گفتم
  • فرهاد A1 ۰۷:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۵
    3 4
    یعنی چی که فقط قبل از سال92 ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟تاثیر سوابق مثله همیشه باید واسه همه یکسان باشه
  • بی نام A1 ۱۹:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۴
    2 0
    اگه میشه برنامه نهایی رو عوض کنید یا جای زیست و عربی را عوض کنید

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین