در روز دوشنبه پس ار بدون ثمر ماندن طرح فریز نفتی، قیمت نفت خام آمریکا 6.8 درصد کاهش یافت.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، کارشناسان انتظار داشتند که تولیدکنندگان نفت با یکدیگر به یک توافق در فریز نفتی برسند و بتوانند به بازار نفت کمکی کنند و در نهایت قیمت افزایش یابد. همین انتظارها باعث شده بود در ماه فوریه نفت از قیمت بشکه ای 26 دلار به 40 دلار برسد.
ولی در جواب این افزایش قیمت، بورس عکس العمل خوبی نشان نداد.
در صبح روز دوشنبه در بازار هنک کنگ با کاهش 4.9 درصد به 38.38 دلار رسید. این کاهش قیمت نفت در بازار آسیای شرقی نیز دیده شد و نیک کی توکیو 3 درصد کاهش و هنگ سنگ هنک کنگ نیز 1.3 درصد افت داشت.
از شروع امسال تولیدکنندگان نفت با کاهش بی سابقه قیمت نفت در این 12 سال گذشته درگیر بودند، ولی در عوض اینکه به توافقی برسند و راه کاری ارائه بدهند، کشورهای غول نفتی تولید نفت خود را بیشتر کردند.
ایران از قبل از جلسه دوحه موضع خود را مشخص کرده و گفته بود که بعد از برداشته شدن تحریم های ایران می خواهد تولید نفت خود را به 4 میلیون بشکه در روز برساند و سپس به طرح فریز نفتی بپیوندد.
ایران به دلیل اینکه نمی خواست با این طرح همکاری کند، به جلسه دوحه نرفت و این کشور به هدف خود پایبند است و 700 هزار بشکه در روز به تولیدات اضافه کند.
عربستان موضع خود را واضح نشان نداد و معلوم نمی کرد که در طرح فریز نفتی حضور پیدا می کند یا خیر، ولی در آخر عربستان حضور خود را مشروط بر حضور ایران در طرح فریز نفتی کرد و گفت اگر ایران به این طرح بپیوندد، ما نیز همکاری خواهیم کرد.
در جلسه روز یکشنبه روسای نفتی کشورهای عضو اوپک و روسیه شرکت کردند که مجموعا بیش از نصفی از نفت دنیا را تامین می کنند.
منبع: سی ان ان مانی
22439
نظر شما