یک اقتصاددان معتقد است که« در اقتصادهایی مانند اقتصاد ایران چند نرخی شدن کالاها باعث فساد می‌شود و عامل اصلی رانت و فساد است.»

مهدی پازوکی در گفت‌وگو با خبرگزاری خبرآنلاین درباره هزینه‌های بنزین دو نرخی برای اقتصاد کشور اظهار داشت: «من با چند نرخی شدن کالاها مخالف هستم، چون در اقتصادهایی مانند اقتصاد ایران چند نرخی شدن کالاها باعث فساد می‌شود و اصلا عامل رانت و فساد است.»

وی با بیان این‌که شاید صاحبان پمپ‌های بنزین خیلی دوست داشته باشند چنین اتفاقی بیفتد، افزود: «کار خوبی که دولت در سال گذشته کرد، این بود که نرخ بنزین را یکسان کرد.»

این اقتصاددان تصریح کرد: «من به لحاظ تئوری‌های اقتصادی، چند نرخی شدن در یک اقتصاد باز را عامل فساد اقتصادی و رانت می‌دانم.»

پازوکی عنوان کرد: «دو نرخی شدن، اخلال‌کننده اقتصاد است و به نفع اقتصاد کشور نیست که ما می‌خواهیم به سمت بازار رقابتی و شفافیت برویم.»

وی ادامه داد: «به طور متوسط بالای 70 درصد خودروهای شخصی کمتر از 180 لیتر در ماه مصرف سوخت دارند و با توجه به هزینه کارت‌های سوخت و نگهداری آنها، دو نرخی شدن بنزین برای اقتصاد کشور هزینه‌زا خواهد بود و در جهت رفتن اقتصاد کشور به سمت اقتصاد بازار نیست.»

این کارشناس اقتصادی متذکر شد: «حتی در رابطه با کالاهای دیگر نیز چند نرخی شدن آسیب‌زاست. برای مثال، ارز زمانی که دو نرخی شود، کسانی که دسترسی به ارز مبادله‌ای دارند، می‌توانند مابه‌التفاوتی را به جیب بزنند.»

پازوکی گفت: «در سال 1391 که ارز مبادله‌ای مطرح شد، حدودا قریب 70 هزار میلیارد تومان رانت توزیع شد. یعنی یک‌سری از تجار واردکننده ارز 1226 تومانی گرفتند، اما کالای خود را با ارز 3 هزار تومانی فروختند.»

وی تصریح کرد: «به نظر من چه در ارز و چه در بنزین و در سایر کالاها، دو نرخی شدن باعث منفعت عده‌ای خواهد شد.»

این اقتصاددان عنوان کرد: «من اعتقاد دارم قیمت بنزین به طور قطع باید به سمت فوب خلیج فارس برود، اما قیمت باید یکسان باشد و دو نرخی بودن بنزین باعث توزیع رانت و فساد می شود و در بلندمدت به نفع اقتصاد ملی کشور نخواهد بود.»

پازوکی خاطرنشان کرد: «امیدوارم مجلس بعد نسبت به اصلاح این مصوبه اقدام کند.»

22539

کد خبر 529117

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 14
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • امیر تبریز اوغلی IR ۰۵:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۲
    24 56
    روحانی مچکرند.........
    • بی نام A1 ۰۶:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۲
      80 14
      مرتیکه این کار مجلسه،به روحانی چه ربطی داره
  • بی نام A1 ۰۵:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۲
    73 1
    دقيقاً اگرنگيم بزرگترين عامل يكى از عوامل رانت خوارى وسوء استفاده خواص همين دونرخى شدن كالا آن هم كالاى پر مصرفى مثل بنزين است
  • بی نام A1 ۰۵:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۲
    53 1
    دو نرخی یعنی رواج رانت و سوء استفاده. استفاده از کارت یعنی تلف شدن وقت مردم ذز پمپ بنزین
  • بی نام A1 ۰۶:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۲
    33 2
    قیمت سوخت بایستی واقعی شود حقوق ها باید واقعی شود هر چه به سمت واقعی شدن و شفافیت قدم برداریم نقطه مثبت اقتصاد خواهد بود . وتا زمانیکه به تحلیل اقتصاد دان های اگاه توجه نشود . همان مشکلی که هشت سال گرباگیر این مملکت شد. و تا وضع اقتصاد ی به حرکت در بیاد . ده بیست سالی طول می کشد.
    • محمدرضا IR ۰۸:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۲
      8 0
      به صورت همزمان همه چیز واقعی شود. درآمدها و هزینه ها ولی هممون میدونیم که امکان پذیر نیست، زیرا سود یه عده اینجوری شدیدا کاهش پیدا می کنه
  • بی نام IR ۰۶:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۲
    21 3
    صد در صد موافقم.
  • ناشناس IR ۰۷:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۲
    0 7
    در رابطه با ارز این درست هست چون همه دسترسی به ارز ارزان ندارند ولی در مورد بنزین اینگونه نیست چون همه می توانند 180 لیتر بنزین را داشته باشند پس کسی که اضافه از 180 لیتر مصرف میکنه باید هزینش رو بده . به نظرم واسه بنزین تحلیل ایشون درست نیست . مزایای بودن کارت سوخت بهتر از نبودشه اگر هم بخاطر هزینه نگهداریش بخان حذفش کنن خب با اختلاف هزینه ایی که از مصرف 180 لیتر به بالا میگیرن میتونن هزینش رو تامین کنه . چون شفافیت خیلی خوبی در مورد مصرف بنزین اورده
  • علی A1 ۰۷:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۲
    3 0
    بنام خدا اینکه دو نرخی بودن فساد آور است یک بحث که کاملا درست است اما بحث مهمتر اینکه خود دونرخی بودن فساد است و باید به آن توجه دوباره مبذول داشت.
  • سهيل A1 ۰۸:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۲
    5 0
    كاش حقوقا رو مثل بنزينو قيمت خودرو بروز ميكردين بخوريد نوش جونتون بخوريد
  • علی IR ۰۹:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۲
    5 0
    چقدر ماشین 100 درصد الکتریکی دوست دارم. هوای پاک و بدو بنزین .
  • بی نام IR ۲۰:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۲
    0 6
    به نظر میرسد حق با ایشون است. یعنی باید قیمتها متعادل شود. حال تصور کنید در اطراف خلیج فارس مردمان ان کشورها بنزین را با قیمت 10000 تومن خریداری کنند ولی در داخل کشور مردم بنزین رو مفت مصرف کنند یعنی 1000 توم ناقابل پس برای اینکه متعادل شود ما نیز الگو برداری کنیم و قیمت بنزین رو نیز با قیمت ان مناطق در کشور توزیع کنیم. چرا باید بنزین در داخل ارزانتر از ان کشورها باشد؟بنده به عنوان یک اقتصاد دان خبره اعتقاد دارم نباید هیچ چیزی را مفت به مردم و مصرف کنندگان برساینم. هزینه دارد والا.
  • بی نام IR ۱۸:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۳
    1 0
    وقتی میخواهند بنزین رو تک نرخی کنن با این ادعا که بنزین دونرخی رانت و قاچاق ایجاد میکنه بنزین رو گرون و تک نرخی میکنن....ولی حالا که بنزین تک نرخی شده چرا باز میخوان دونرخی کنن؟؟؟
  • سيدعلي IR ۲۰:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۳
    0 0
    نظرجناب دكترپازوكي عين قانون بند ،ك، ماده ي يك قانون الحاق برخي مواد به قانون تنظيم مقررات مالي دولت ٢ است واجراي أن باانشاي قانون بودجه ٩٥ نيز مغايرتي ندارد،وبااجراي دقيق اين قانون توسط وزراي نفت واقتصاد ورئيس سازمان مديريت وبرنامه ريزي جلوگيري ازرانت وفساد وتقويت توليد داخلي همراه ميشود.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین