ایسنا نوشت: مدیر ستاد ملی مقابله با پدیده گرد و غبار سازمان حفاظت محیط زیست ضمن اشاره به محدودیت اعتبارات برای مقابله با گرد و غبار، بارش های اخیر کشور را به عنوان فرصت مناسبی برای مقابله با گرد و غبار دانست و افزود: با تغییر شیوه مدیریت منابع آبی می توان تاثیر بارش‌ها را در مقابله با گرد و غبار دو تا سه سال افزایش داد.

ضیاءالدین شعاعی با اشاره به اینکه سال 92 نگاه‌ها به گرد و غبار یک نگاه مجهول بوده است، گفت: شناخت معضل 50 درصد کار است و 50 درصد آن نیز مقابله با معضل است، بنابراین با توجه به مطالعات انجام شده و اسناد منشاء استانی، نقاط بحرانی خیزش گرد و غبار شناسایی شده است.

بارش‌های اخیر کشور برای مقابله با گرد و غبار یک فرصت است
وی با بیان اینکه وضعیت بارندگی‌های امسال خوب بوده است، اظهار کرد: با این بارندگی ها امیدواریم گرد و غبار مستمر و پشت سر هم را در استان‌ها نداشته باشیم، این به این معنا نیست که برنامه‌های مقابله ای خود را متوقف کنیم اتفاقا بارش های اخیر فرصتی است تا بتوانیم در زمینه نقش مدیریتی منابع آب بر کنترل گرد و غبار پایش داشته باشیم.

3200 میلیارد تومان نیاز خوزستان برای مقابله با گرد و غبار


مدیر ستاد ملی مقابله با پدیده گرد و غبار کشور با اشاره به اینکه نامه‌ای خدمت آقای رییس جمهور نوشته‌ایم و براساس یافته‌های دو سال اخیر نیاز کشور را به بودجه‌های متناسب با معضل برآورده و اعلام کرده‌ایم، افزود: 320 هزار هکتار اراضی مستعد گرد و غبار در استان خوزستان شناسایی شده است، اگر 320 هزار هکتار را ضرب در هزینه عملیات کشت وهزینه عملیات آبیاری در سال کنیم، 3200 میلیارد تومان می‌شود که تنها نیاز استان خوزستان است وهمین میزان بودجه نیز برای مقابله با گرد و غبار استان‌های کرمان و سیستان و بلوچستان نیز برآورد شده است.

به گفته شعاعی، در جلسه اسفندماه شورای عالی محیط زیست، دستور رییس جمهور این بود که با توجه به محدودیت اعتبارات، نمی‌توانیم به چنین اعتباری اتکا کنیم و باید ضمن استفاده از اعتبارات موجود، به سمت اولویت‌ها حرکت کنیم و کار را به سمت مشارکت مردم ببریم و از توان بسیج استفاده کنیم.

اعمال ممنوعیت چرا در مناطق شناسایی شده مستعد گرد و غبار
وی با تاکید بر اینکه باید مدیریت متفاوت از گذشته داشته باشیم، گفت: اگر بارش خوبی را در استان خوزستان داشتیم باید به سمتی برویم که اثرات بارش دیرتر از بین برود، در فصل بارش تالاب‌ها آبگیری می‌کنند، در فصل گرما خشک می‌شوند و بلافاصله دام برای چرا وارد این منطقه می‌شود، بنابراین وقتی تالاب تبدیل به محل چرا می‌شود، مستعد گرد و غبار می‌شود.

مدیر ستاد ملی مقابله با پدیده گرد و غبار در پایان افزود: طبق هماهنگی که با سازمان جنگل‌ها داشتیم، قرار است تا در مناطق شناسایی شده، ممنوعیت چرا اعمال شود در این صورت تاثیرات بارش دو تا سه سال باقی می‌ماند و بدون هزینه و تنها با تغییر در شیوه مدیریت می توانیم با گرد و غبار مقابله کنیم.
304

 

کد خبر 530530

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 3 =