مراسم رونمایی از لوح بین المللی ثبت تالاب هامون به عنوان ذخیره گاه زیستکره با حضور معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، گری لوئیس، نماینده ارشد سازمان ملل در ایران، استرکیش لاروش، مدیر دفتر منطقه ای یونسکو در تهران و تعدادی از سفرای کشورهای خارجی در ایران در زابل برگزار شد.

به گزارش ایسنا؛ در این مراسم نمایندگان سفارتخانه های آلمان و افغانستان، نمایندگان سازمانهای UNESCO، ECO،UNDP، UN و جمعی از نمایندگان ایران در سازمانهای بین المللی مذکور، مدیران و کارشناسان ستادی سازمان حفاظت محیط زیست، مسئولین محلی و منطقه ای، تشکل‌های زیست محیطی و ریش سفیدان منطقه حضور دارند.

با ثبت بین المللی هامون به عنوان ذخیره گاه زیستکره از این به بعد اکوسیستم تالاب هامون در چارچوب قوانین و همکاریهای بین المللی و زیر نظر یونسکو ادامه حیات خواهد داد.

"تالاب هامون" تنها سرمایه ایران و افغانستان نیست

استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به معرفی زابل به عنوان آلوده ترین شهر جهان گفت: از اقتصاد و منبع تولید سخن نمی گویم، امروز با تهدید جدی مواجهیم که متوجه سلامت انسان است، امروز از شما هوا می خواهیم.

علی اوسط هاشمی در مراسم رونمایی از لوح بین‌المللی "ثبت تالاب هامون به‌عنوان ذخیره‌گاه زیست‌کره" که با حضور معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست، گری لوئیس نماینده ارشد سازمان ملل در ایران، استرکیش لاروش مدیر دفتر منطقه‌ای یونسکو در تهران و تعدادی از سفرای کشورهای خارجی در ایران در زابل در حال برگزاری است، خشک شدن تالاب هامون را عامل آلودگی هوای زابل اعلام کرد.

وی بابیان اینکه در گزارش سازمان جهانی بهداشت، زابل آلوده‌ترین نقطه گیتی نام‌گرفته است، در ادامه گفت: امروز به هوای پاک می‌اندیشیم که جزو ضرورت‌های سلامت‌های انسان است، نه‌تنها زابل بلکه در سفری که اخیراً به نیمروز افغانستان داشتم، شرایط نیمروز به‌مراتب از زابل بدتر است.

اوسط هاشمی با اشاره بر اینکه تالاب هامون درگذشته تأمین‌کننده معیشت مردم ساکن در زابل و نیمروز بوده است، افزود: امروز باید با تعصب عمل کرد، بیماری اینجا است و نمی‌توان این را کتمان کنیم.

استاندار سیستان و بلوچستان در ادامه بابیان اینکه امروز اگر نگاه جهانی به تالاب شده، ما این نگاه جهان را به‌عنوان سرمایه‌ای که پشتوانه فردای هامون باشد شاهد هستیم، بیان کرد: انتظار عقلی ما اراده دو دولت و ملت با پشتیبانی از نهادهای بین‌المللی احیای هامون است و هامون صرفاً سرمایه ایران و افغانستان نیست، چراکه یک سرمایه جهانی است و برای همه دنیا ارزشمند است.

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 536472

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 4 =