اوضاع سیاسی در قرقیزستان همچنان نابسامان است. دولت موقت زمام امور را در اختیار دارد و رئیسجمهوری فراری این کشور هم قصد استعفا یا واگذاری رسمی قدرت را ندارد . این در حالیست که آمار کشتههای این انتقال خونین قدرت به مرز هشتاد نفر رسیده است و بیش از 70 نفر هم راهی بیمارستانها شدهاند .
به گزارش رویترز، دولت موقت قرقیزستان که تحت کنترل اپوزیسیون این کشور است؛ در صدد است حکمی را به امضا رساند که براساس آن قربان بیک باقییف از مصونیت قضایی محروم میشود. بیک بکنازاروف، معاون نخست وزیر دولت موقت در این خصوص میگوید: پیشبینی میشود که ما امروز بتوانیم این حکم را امضا کنیم. براساس حکم جدید همچنین قانون اساسی فعلی تغییر میکند.دولت موقت قربان بیک باقی یف، رئیس جمهور قرقیزستان را یک رئیس جمهور برکنار شده میداند و دولت جدید پرونده قضایی علیه وی تنظیم کرده است.
نخست وزیر دولت موقت قرقیزستان پیش از این اعلام کرده بود که اگر باقییف موافقت کند که از سمت خود کنارهگیری نماید دولت موقت به او اجازه خواهد داد کشور را ترک کند. همزمان رزا آتونبایوا، رئیس دولت موقت قرقیزستان نیز تضمین داده است که اگر باقییف از سمت خود استعفا کند ما امنیت شخصی او را تضمین خواهیم کرد: تمامی نیروهای نظامی هم اکنون تحت کنترل ما هستند. ما دارای تمامی منابع و توانمندیها هستیم و مردم نیز از ما حمایت میکنند. ما هر اقدامی را برای ممانعت از بروز جنگ داخلی انجام خواهیم داد. آتونبایوا به خبرنگاران گفت: باقییف این فرصت را دارد که از کشور خارج شود. اما تنها در زمانی که از سمت خود استعفا کند ما امنیت شخصی او را تضمین میکنیم.
باقییف، رئیس جمهور سابق این کشور متهم به غارت بانکهای کشور شده است. ولادیمیر پوتین، نخست وزیر روسیه چند روز پیش برای کمک به قرقیزستان اعلام آمادگی کرده بود. مقامهای دولت موقت قرقیزستان باقییف را متهم به تخلیه خزانه دولت پیش از فرار از بیشکک کردند. گفته میشود که در حال حاضر تمامی حسابهای بانکی دولتی مسدود شده است و تنها 22 میلیون دلار در خزانه دولت باقی مانده است. روسیه اولین کشوری بود که رژیم جدید قرقیزستان را به رسمیت شناخت.
همین امر منجر به این گمانهزنیها شد که مسکو از سقوط دولتی که با انقلاب نارنجی و حمایت ایالات متحده روی کار آمد،حمایت میکند. ناارامیهای سیاسی در قرقیزستان بیش از همه به ضرر ایالات متحده تمام شده است. ارتش آمریکا پروازهای خود از پایگاه استراتژیک خود در این کشور ؛ ماناس را لغو کرده و به جای آن برای تردد نیروهای ناتو و سربازان خود به افغانستان از پایگاه هوایی در کویت استفاده میکند.
نظر شما