خبرگزاری فارس نوشت:
کارشناس سلامت و بهداشت سازمان آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران گفت: عرضه پفک، نوشابههای گازدار (به جز ماءالشعیر)، آدامس، شکلات غیر استاندارد، پاستیل، سوسیس و کالباس، سالاد الویه و چپپس در بوفه مدارس ممنوع است.
الهه حسن پور در خصوص مواد غذایی مناسب در پایگاههای تغذیه سالم مدارس اظهار داشت: ما دستورالعمل پایگاه تغذیه سالم مدارس را به همه مدارس ارسال کردیم که مدیران ملزم به رعایت موارد مطرح شده در دستورالعمل هستند. وی ادامه داد: در این دستورالعمل آوردهایم که یک میان وعده سالم، خوراکی است که حداقل 300 تا 500 کالری از انرژی مورد نیاز روزانه دانشآموزان را تأمین کند.
حسنپور با بیان اینکه پایگاه تغذیه سالم باید شرایط بهداشتی را دارا باشد، بیان کرد: موادی که ارزش غذایی پایین داشته باشد، افزودنیاش غیرمجاز بوده، غیربهداشتی تهیه شده باشد و فاقد استاندارهای بهداشتی لازم باشد، مواد غذایی ناسالم نامیده میشود که آنها را منع کرده و میگوییم فروخته نشود.
حسنپور با اشاره به این که در بوفه مدارس بهتر است که خشکبار و خرما، انواع مغزها، بادام زمینی، بادام، بادام هندی، فندق و پسته، کشمش، نخودچی، آجیل سویا، توت خشک، انجیل خشک که جزو اقلام مجاز و سالم هستند، عرضه شود تصریح کرد: بهتر است در عرضه مواد غذایی در بوفه مدارس لبنیات که شامل انواع ماست، پنیر، کشک، بستنی به جز بستنی یخی به صورت پاستوریزه و استرلیزه است، گنجانده شود.
کارشناس سلامت و بهداشت سازمان آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران گفت: در بوفه مدارس نیز توصیه میشود که انواع میوههای سالم شسته و ضدعفونی شده در بستهبندیهای یک نفره وکیوم شده و همچنین انواع میوه خشک سالم در اختیار دانشآموزان قرار گیرد.
وی بیان کرد: نوشیدنیهای مجاز که بهتر است در بوفه مدارس عرضه شود شامل انواع شیر، دوغ بدون گاز، ماءالشعیر، انواع آب میوههای طبیعی و آب معدنی است که همه این نوشیدنیها باید پاستوریزه و استرلیزه باشد. حسن پور بیان کرد: در خصوص بیسکوییت، کیک و کلوچه میتوان گفت که بیسکوئیت باید ساده بوده و ترجیحاً سبوسدار و بدون کرم باشد در حقیقت ما بیسکوئیتهای کرمدار را توصیه نمیکنیم.
کارشناس سلامت و بهداشت سازمان آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران بیان کرد: لقمه سالم نیز در عرضه بوفه مدارس توصیه میشود که این لقمه سالم شامل نان و پنیر و گردو، نان و تخممرغ، نان و پنیر و خیار، نان و پنیر و گوجه فرنگی، نان کره و عسل است. وی همچنین بیان کرد: عرضه آب نباتهایی که به سطح دندان میچسبند، آب میوههایی که از آب، قند و اسانس میوه تهیه شده باشند، فلافل، بستنی یخی نیز در بوفه مدارس ممنوع است.
نظر شما