مدیر کل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی اعلام کرد: طی سه ماه اول سال 95 با همکاری اداره کل ثبت اسناد، تعداد 500 مورد املاک اجاره‌ای در استان سند دار شده است.

به گزارش خبرآنلاین، حجت‌الاسلام علی مصائبی در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: تفاهم نامه نیز به منظور نقشه‌ی موقوفات می‌باشد که تا کنون 500 مورد انجام شده است و این روند نیز ادامه خواهد داشت و همچنین این اداره در خصوص کارهای عمرانی بقاع متبرکه نیز اقداماتی انجام داده است و پروژه‌های عمرانی در امام‌زادگان در حال اجرا می‌باشد.

وی در این خصوص تشریح کرد: بحث عمرانی امام‌زاده شعیب دوزال (ع)، امام‌زاده یعقوب (ع) جلفا و امام‌زاده نوجه‌مهر (ع) که 50 درصد کارهای این امام‌زادگان انجام شده و بقیه موارد نیز در حال انجام‌ می‌باشد.

وی افزود: اقدامات عمرانی در خصوص امام‌زاده‌ی سردرود و امام‌زاده سیدجمال (ع) نیز به زودی شروع خواهد شد و همچنین در خصوص امام‌زاده سید حمزه (ع) نیز باتوجه به پروژه‌ای که در اطراف این امام‌زاده در حال احداث است و بخشی از آن نیز مربوط به اداره اوقاف است با شهرداری مباحثاتی شده و در مرحله اصلاح نقشه‌ می‎باشد و همچنین در دیگر شهرستان‌ها نیز بحث عمران بقعه‌ها شروع شده است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در سال 2018 تبریز میزبان گردشگری اسلامی خواهد بود به همین جهت از مسئولان استانی خواستاریم که در خصوص اماکن تاریخی مذهبی نهایت تلاش خود را بکنند تا برای این میزبانی آماده باشیم و جای قدردانی است که در این خصوص شهرداران همکاری و اقدامات خوبی انجام داده‌اند.

وی در این خصوص اظهار کرد: نمونه‌ی این اقدام در شهرستان عجب‌شیر در خصوص بقعه‌ی ابولقاسم که مورد غفلت واقع شده، تنها برای راه‌سازی این بقعه 150 میلیون تومان اعتبار تعیین شد.

وی در خصوص پروژه‌های مهم این اداره کل، یادآور شد: بحث عمران سردخانه شهرستان اهر می‎باشد که سوله‌های آن زده شده است و در این خصوص به سرمایه‌گذاری و همکاری دیگر سازمان‌ها نیاز است و همچنین قراردادی نیز در خصوص پروژه‌ی تجاری-خدماتی در شهرستان سراب انجام شده است و در شهرستان اسکو نیز مقدمات اجرای پروژه در حال انجام می‌باشد.

حجت‌الاسلام مصائبی تاکید کرد: در شهر تبریز نیز اگر شهرداری موافقت کند و کمیسیون ماده پنج نیز مجوز صادر کند پروژه‌ای با عنوان "بیمارستان سرطانی یا بیماری‌ها نادر" اجرا خواهد شد که محوطه آن نیز به منظور ایجاد گردشگری سلامت مجهز به امکانات خواهد شد؛ این موضوع در صورتی تحقق خواهد یافت که موافقت‌های لازم انجام شود.

وی در خصوص موقوفات جدید ثبت شده، بیان کرد: تا کنون 20 مورد وقف جدید ثبت شده است که شاخص‌ترین آن موقوفه‌ی آیت‌الله سبحانی می‌باشد که به صورت شش‌دانگ وقف شده است و دارای ارزش تقریبی 400 الی 500 میلیون تومان می‎باشد؛ گفتنی است آیت‌الله سبحانی تمامی املاک خود در قم را نیز وقف کرده است.

وی در خصوص ویژه‌برنامه‌های این اداره کل برای ماه مبارک رمضان گفت: طرح ضیافت الهی همراستا با کل کشور در استان ما نیز در 30 امام‌زاده با حضور 31 روحانی از استان و اعزامی از قم برگزار خواهد شد و همچنین طرح خیمه‌ی معرفت که در هشت امام‌زاده که عبارتند از "امام‎زاده شاه قاسم (ع) کلیبر، سید احمد (ع) مرند، سید اسماعیل (ع) میانه، امام‌زاده بزرگ (ع) سراب، امام‌زاده سید علی‌اهر (ع)، سید حمزه (ع) و سید محمد کججانی(ع) برگزار خواهد شد.

این مسئول اظهار کرد: برنامه ضیافت الهی نیز در ماه مبارک رمضان در 15 کرسی تفسیر در کنار برگزاری مراسمات و نماز جماعت در امام‌زادگان استان برگزار شده و همچنین 20 محفل ترتیل‌خوانی و جزء‌خوانی، 15 محفل انس با قرآن با حضور قاریان استانی و تعداد چهار محفل انس با قرآن با حضور قاری مصری نیز از جمله برنامه‌های اداره کل اوقاف برای ماه مبارک رمضان می‌باشد.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه اوقات فراغت دانش‌آموزان همزمان با ماه مبارک رمضان می‌باشد، اداره کل اوقاف و امور خیریه در این خصوص در 18 بقعه‌ی متبرکه نیز طرح نشاط معنوی برگزار می‌کند و همچنین در مناطق پرجمعیت شهر مثل ائل‌گلی و باغلارباغی نیز طرح استقرار روحانی به منظور پاسخ‌گویی به سوالات شرعی مردم اجرا می‌شود.

وی گفت: همچنین در داخل مترو نیز جهت مشاوره و پاسخویی به سوالات مردم نیز طرح استقرار روحانی اجرا خواهد شد.

حجت‎الاسلام مصائبی با اشاره به برگزاری سی‌ونهمین دوره مسابقات قرآنی، خاطرنشان کرد: این مسابقات از اردیبهشت ماه شروع شده و در تاریخ 8 خرداد نیز پایان یافت که قریب به دو هزار نفر در این مسابقات شرکت کردند که نسبت به سال‌های قبل استقبال خوبی شده بود و همچنین از لحاظ کیفیت برگزاری نیز مورد رضایت تمامی افراد بوده است.

وی در این خصوص ادامه داد: این مسابقات در شهرستان‌های استان برگزار شده و دغدغه‌ی ما نیز این بود که این مسابقات در تمامی شهرستان‌ها برگزار شوند و قریب به 300 نفر نیز به مرحله‌ی استانی راه یافته‌اند که پس از برگزاری مسابقات مربوطه، افراد برگزیده به مراحل کشوری نیز اعزام خواهند شد.

وی گفت: تمامی تلاش خود را خواهیم کرد تا با کمک مسئولان و تشویق مردم، از استان ما نیز افرادی جواز حضور در مسابقات کشوری و بین‌المللی را داشته باشند.

مدیرکل اداره اوقاف و امور خیریه تاکید کرد: موضوعی که در استان ما غافل مانده است "نبود اطلاعات جامع حافظان و قرئات" می‌باشد که باید در این خصوص اقدامات لازم فراهم شود، اداره کل اوقاف و امور خیریه استان نیز تاکنون 1600 مورد مدرک حفظ یک جزء تا حفظ کل را ثبت کرده است.

وی با اشاره به اینکه در استان آذربایجان‌شرقی، تعداد حافظان قرآن زیاد است، و این نکته برای استان ما پتانسل خوبی است، ادامه داد: امید است با کمک مسئولان و موسساتی که فعالیت‌ قرآنی دارند شورای قرانی در استان تشکیل شود و آمار قرآنی ارائه شود تا معلوم شود که تعداد حافظان در استان ما چقدر است.

وی در پاسخ به سوال یک خبرنگار مبنی بر اینکه عملکرد اوقاف در ماه‌های اخیر افت کرده است، اظهار کرد: ما یک سری وظایف تعریف شده داریم و تا حد توان خود نیز در جهت برنامه‌های این اداره تلاش کرده‌ایم و با مقایه سال 93 با 94 مشخص می‌شود که تعداد ثبت حفظ در استان از صفر به 18هزار نفر رسیده است.

این مسئول در خصوص روستای موقوفه اندبیل نیز تاکید کرد: این روستا به صورت شش‌دانگ توسط ثقه‌الاسلام وقف شده است که اخیرا نیز در آنجا تعدادی ویلا بدون اطلاع و اجازه‌ی اداره اوقاف ساخته شده است و ما نیز 500 اخطار به این اشخاص ارسال کرده‌ایم که اگر تمکین نکنند اداره کل اوقاف و امور خیریه از طرق قانونی مختلف از موقوفه‌ی مذکور دفاع خواهد کرد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه اداره اوقاف از طریق موقوفات به اصاحب رسانه در خصوص اجاره ملک و یا موارد دیگر کمک کند، اظهار کرد: اگر موقافه‌ای مرتبط با این امر باشد مشکلی نیست چرا که باید تمامی موقوفات براساس نیت واقفان باشند، اما در خصوص ایجاد موقوفه‌های جدید در این خصوص و همچنین در مورد املاک مطلق، اداره اوقاف در مواقعی که لازم باشد آماده خدمت‌رسانی به اصحاب رسانه خواهد بود.

 

کد خبر 544409

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =