تکنسین کارگاه برق تعمیرگاه مرکزی از ساخت و بهینه سازی فن خنک کننده موتور 5/5 مگاوات واحد گندله سازی خبر داد و گفت: با تلاش کارکنان کارگاه برق و دفتر فنی تعمیرگاه مرکزی، بومی سازی این تجهیز با استفاده از توان داخلی و همراه با صرفهجویی اقتصادی برای فولاد مبارکه، با موفقیت انجام شد.

حمیدرضا جلالی افزود: فن مذکور پس از عدم امکان تهيه از طريق تأمين کنندگان خارجي و داخلي ، به کارگاه برق ارسال و با انجام مراحل نقشه برداري ، اصلاح ساختار ، تأمين متريال و مونتاژ ، سرانجام ساخته شد و پس از گذراندن موفق تست هاي استاتيکي و ديناميکي در زير مجموعه موتور مذکور شارژ گرديد .

تکنسين مکانيک کارگاه ماشين هاي الکتريکي درباره مشکلات فن قبلي گفت: پس از ارسال موتور فن 5.5 مگاوات به کارگاه برق جهت تعمير، لازم بود با دمونتاژ کاورها ، فن را که به صورت يکپارچه ساخته شده با گرم کردن از روي شافت دمونتاژ شود، همچنين بايستي درحين انجام فرآيند مونتاژ نيز مجدد تمام فن را گرم نماييم تا بتوان آن را بر روي شافت موتور مونتاژ کرد ، که اين گرم و سرد شدن فن در حين دمونتاز و مونتاژ باعث دفرمگي و يا ترک خوردگي فن شده و باعث بالارفتن ويبره و درگير شدن فن با حفاظ آن ميگرديد.

وي افزود: جهت رفع اين عيب ساخت فن به صورت دو تکه در دستور کار قرار گرفت و در طراحي جديد، هاب و فن بصورت مجزا طراحي و ساخته شد که با انجام اين کار هنگام دمونتاژ، ابتدا فن از روي هاب فن با باز کردن پيچهاي مربوطه دمونتاژ مي گردد و سپس هاب فن با استفاده از جک و پمپ و با استفاده از مشعل از روي شافت جدا مي شود، همچنين در حين مونتاژ نيز ابتدا هاب فن گرم شده و پس از مونتاژ روي شافت ، فن با بستن پيچهاي مربوطه روي هاب مونتاژ مي گردد که در اين روش در هر دو وضعيت فن به هيچ وجه گرم نشده و دچار دفرمگي يا ترک خوردگي نخواهد شد .

جلالي به عنوان طراح و مجري اين پروژه در ادامه به مراحل ساخت اين تجهيز اشاره نمود و افزود: جهت طراحي ساخت فن جديد ، ابتدا نقشه اوليه تهيه و بعد از رفع ايرادات فني در نقشه نهايي، نسبت به تأمين متريالهاي لازم از انبار متريال تعميرگاه مرکزي اقدام گرديد . در اين مرحله ساخت هاب فن شامل برش متريال مطابق نقشه، تراشکاري، سوراخکاري و قلاويز در قسمت تراش سبک انجام و پس از انجام سنگ زني عمليات ساخت هاب تکميل شد. در مرحله بعد، ساخت پره هاي فن با برش پره ها و قالب فن ( پليتهاي دو طرف) در کارگاه اسکلت فلزي و ماشينکاري پره ها ومحل قرارگيري آنها در قسمت فرز انجام شد.

وی ادامه داد: سپس فن جهت مونتاژ نهايي، به قسمت جوش ارسال شده وجوشکاري پليت و پرهها طبق نقشه انجام گرديد و براي تنشگيري به قسمت عمليات حرارتي ارسال شد و در نهايت، فن کامل شده پس از طي کردن موفق تستهاي LP بالانس در موقعيت پيش بيني شده در انبار شارژ گرديد تا اطمينان ناحيه نسبت به وجود ذخيره مطمئن از تجهيز مذکور تِأمين گردد.

تکنسين کارگاه برق تعميرگاه مرکزي درپايان ازقسمتهاي مختلف تعميرگاه مرکزي اعم از کارگاه برق، دفتر فني تعميرگاه، کارگاه مکانيک، قسمت تراش، بورينگ و جوش و همچنين بخش عمليات حرارتي کارگاه اسکلت فلزي که در اجراي موفق اين پروژه تلاش نمودند، تشکر و قدرداني کرد.

کد خبر 545567

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 7 =