روزنامه توریسم نوشت: تازه ترین بررسی نشان می دهد که بیش از ۸۰ درصد جمعیت جهان زیر آسمان‌هایی که دچار آلودگی نوری است زندگی می کنند؛‌ پدیده ای که مانع دیدن آسمان پرستاره درحالت طبیعی آن می شود.

دانشمندان در مرکز "پیشرفت های علمی" (ساینس ادونسز) توضیح دادند که چگونه با کمک اندازه گیری ها در سطح زمین و داده های ماهواره ای اطلس تازه آلودگی آسمان شب به نور مصنوعی را تهیه کرده اند. این نقشه نشان می دهد که ساکنان سنگاپور، کویت و قطر روشن ترین آسمان ها را دارند.در مقابل ساکنان چاد، جمهوری آفریقای مرکزی و ماداگاسکار کمترین تاثیر را از آلودگی نوری شاهد بوده اند. دکتر کریستوفر کایبا از مرکز تحقیقات علوم‌زمین آلمان در پوتسدام گفت:‌ "نور مصنوعی در محیط زندگی ما از منابع خیلی متفاوتی می آید. چراغ های خیابان یک عامل خیلی مهم هستند، اما نوری که از پنجره ها بیرون می تابد، نور چراغ خودروها و تابلوهای منور هم منبع آلودگی هستند." دکتر کایبا توضیح داد که شدت آلودگی نوری در برخی جاها حتی بیشتر است به طوری که حدود ۱۴ درصد جمعیت جهان در محیطی چنان نورانی زندگی می کنند که چشم‌شان نیازی به تطبیق با تاریکی در شب پیدا نمی کند. این رقم در اروپا شامل ۲۰ درصد و در آمریکا ۳۷ درصد مردم است.
محققان می گویند که شب هایی که هرگز به تاریکی طبیعی نمی رسد بر زندگی شبانه جانواران اثر می گذارد و در انسان هم به اختلال خواب و بعضی بیماری ها پیونده زده شده.

 

1717

کد خبر 546461

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین