مشترکان روستایی آب غیرمجاز شناسایی می‌شوند

روزنامه همشهری زنجان نوشت: مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی در نشست خبری خود با اصحاب رسانه با بیان این‌که شاخص بهر‌‌مندی آب در روستاها در سال گذشته 78/6 است، اظهار کرد: این شاخص نه تنها در استان بلکه در سطح کشوری نیز شاخص مطلوبی محسوب نمی‌شود.

«محمد حسین مهانفر» پروژه‌های اقتصاد مقاومتی را جزو یکی از اهداف اصلی این سازمان تعریف کرد و گفت: در بحث اقتصاد مقاومتی باید 2 میلیون و صد هزار نفر در قالب 2 هزار روستا زیر پوشش قرار بگیرند که سهم استان در این خصوص 32روستاست.

96 هزار مشترک روستایی
مهانفر با اشاره به این‌که شرکت آب و فاضلاب روستایی 2 وظیفه صرفه جویی و مصرف بهینه آب را برعهده دارد، بیان کرد: این شرکت هم اکنون 96 هزار مشترک شناسایی شده دارد و تعداد دیگری نیز به صورت غیرمجاز برداشت آب دارند که در برنامه‌های بعدی به دنبال پایش و شناسایی این مشترکان غیر مجاز هستیم. در سال گذشته با 27 میلیون مترمکعب استحصال آب روبه رو بوده‌ایم.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی رقم خرید آب در سال گذشته را یک میلیون و 1/9 درصد دانست و گفت: طی سال گذشته 29 میلیون متر مکعب آب تولیدی داشتیم که از این میزان 20 میلیون متر مکعب آب به مشترکان مجاز فروخته شده است و 9 میلیون متر مکعب هدر رفت داشته‌ایم. مهانفر ادامه داد: تا 2 ماه آینده برای 96 هزار مشترک شرکت آب و فاضلاب روستایی پایشی انجام خواهد شد تا مشترکان غیرمجاز شناسایی شوند. اولویت این طرح نیز با شهرستان زنجان است و در ابتدا وضعیت آب از منبع تولیدی تا جایی که در اختیار 23 هزار و 750 مشترک شهرستان زنجان، قرار می‌گیرد پایش خواهد شد. وی با بیان این‌که یکی از دیگر اهداف این پایش کشف ایرادهای موجود در شرکت آب فاضلاب روستایی است، توضیح داد: در برخی از مواقع هدر رفت آب به دلیل شکستگی لوله‌ها، مشکل دار بودن کنتورهای شرکت آب و فاضلاب روستایی و سرریز بودن آب اتفاق می‌افتد که در پایش انجام شده نواقص احتمالی موجود رفع خواهد شد. به مشترکان غیرمجاز نیز توصیه می‌کنیم امانتدار مردم بوده و موازین شرعی را رعایت و برای دریافت انشعاب مجاز به این شرکت مراجعه کنند. چرا که ما در حد امکان مساعدت‌های اداری را نسبت به این افراد خواهیم داشت و علاقه‌ای به حل مسائل از لحاظ قانونی نداریم، اما در صورت اجبار از نظر قضایی با این افراد برخورد خواهیم کرد.

نقدینگی 24 درصد از اعتبارات
مدیر عامل آب و فاضلاب روستایی از تخصیص اعتبار 385 میلیارد ریالی شرکت خبر داد و اضافه کرد: در حال حاضر 50 درصد از تاسیسات انتقال آب فرسوده است، اما به دلیل اولویت بندی که داریم هم اکنون قادر به تعویض تمامی این تاسیسات نیستیم؛ چرا که در اولویت بندی، بودجه به روستاهای بدون آب تعلق می‌گیرد. در گام بعدی با داشتن 125 میلیارد اعتبار قصد تامین آب برای 142 روستا را داریم، با تامین و ارتقای آب این 142 روستا شاخص بهره‌مندی زنجان از 78/6به 87/6ارتقا پیدا می‌کند.

904 روستا
مهانفر با اشاره به این‌که در حال حاضر از 904 روستای وجود در استان 556 روستا زیر پوشش شرکت آب فاضلاب روستایی هستند، اظهار کرد: روستاهای باقی‌مانده یا به دلیل وجود منابع آب مورد نیاز تمایلی به زیر پوشش قرار گرفتن ندارند و یا به علت کمبود جمعیت روستا امکان این‌که زیر پوشش قرار بگیرند وجود ندارد.

پروژه‌های مشارکتی
مدیر عامل آب و فاضلاب روستایی به پروژه‌های مشارکتی اجرا شده نیز اشاره کرد و افزود: در طول سال 93-92 تعدادی از پروژه‌ها به صورت مشارکتی بین شرکت آب فاضلاب روستایی با خیران و مردم روستاها اجرا شد که در نهایت منجر به اتمام پروژه شد، اما این پروژه‌ها آسیب‌های مدیریتی و بهره‌برداری را در پی داشتند. هم اکنون نیز در صورت تمایل افراد برای مشارکت ابتدا آنها باید منابعی که برای مشارکت در نظر دارند را به خزانه دولت واریز کنند و پس از آن عملیات در جهت درست و به صورت کارشناسی اجرا
شود. وی در خصوص سیل‌های اخیری که در شهرستان زنجان و ماهنشان رخ داد، بیان کرد: تاسیسات موجود در زنجان خسارت زیادی ندید اما به تاسیسات موجود در شهرستان ماهنشان 150 میلیون تومان خسارت وارد شد.

کمبود آب
مهانفر در مورد کمبود آب در برخی از روستاها اظهار کرد: ما هیچ وقت ادعا نکرده ایم که به صورت 24 ساعته آب در اختیار روستاییان قرار دارد، اما برای تامین آب در روستاها باید در استفاده از منابع مدیریت داشته باشیم. برای مثال یک روستایی نباید آب آشامیدنی خود را برای آبیاری درختان استفاده کند. شرکت آب و فاضلاب از زمان تاسیس تاکنون به صورت سنتی عمل کرده و با مشترکان پر مصرف به صورت ارشادی برخورد کرده است اما اگر این برخورد‌های ارشادی موثر نباشد نسبت به قطعی آب مشترکان پر مصرف اقدام خواهیم کرد.

 

کد خبر 550172

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین