به گزارش موج، محمد نهاوندیان، رییس اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: برای پیش بینی شاخص تورم نیاز به رویدادها و شاخص های علمی داریم و اینکه ما خواهان کاهش تورم هستیم، صرفا یک عامل روانی است که از دامن زدن به افزایش نرخ تورم جلوگیری می کند.
نهاوندیان گفت: شاخص های اقتصادی از جمله شاخص قیمت ها مهمترین عوامل تعیین کننده در نرخ تورم هستند، اما پیش بینی واقع بینانه شاخص های اقتصادی نباید تاثیر منفی بر روی عامل روانی تورم بگذارد.
رییس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها افزود: برای تمامی کارشناسان اقتصادی این نکته به درستی مشخص و معین است که اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها و افزایش قیمت حامل های انرژی در نرخ تورم آثار افزایشی به دنبال خواهد داشت.
وی با بیان این مطلب که میزان تورم حاصل از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها به شیب اجرای این قانون بستگی دارد، تصریح کرد: شیب اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها، میزان انطباق صنایع و واحدهای تولیدی با شرایط اجرای این قانون و تاثیر افزایش قیمت ها در سبد خانوار از مهمترین عواملی هستند که می توانند در شدت و ضعف افزایش تورم ناشی از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها تاثیر داشته باشند. گ
فتنی است، محمود بهمنی، رییس کل بانک مرکزی در سال گذشته وعده کرده بود که نرخ تورم تا پایان 88، تک رقمی شود، اما وعده سکاندار بانک مرکزی محقق نشد و نرخ تورم در پایان سال گذشته به 10.8 درصد رسید.
لازم به ذکر است، رییس کل بانک مرکزی نرخ تورم امسال را بدون اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها کمتر از 7 درصد و با اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها 15 درصد پیش بینی کرده است.
پیش بینی کاهش نرخ تورم برای سال جاری به این امر بستگی دارد که آیا ما نرخ تورم را براساس رویدادها و شاخص های علمی می سنجیم یا اینکه دوست داریم در سال 89 با کاهش تورم مواجه شویم.
کد خبر 55355
نظر شما