ریشه ناکارآمدی‌های اقتصادی از نگاه یک اقتصاددان/ نگرش لیبرالی سرمایه‌داری عامل افزایش فساد است

یک کارشناس اقتصادی گفت: «این‌که گفته می‌شود ما سیستم می‌خواهیم و بدون سیستم و برنامه نمی‌شود کاری کرد، درست نیست. موضوع، افراد هستند که فساد را تولید می‌کنند.»

ابراهیم رزاقی در مناظره‌ای که در خبرگزاری خبرآنلاین درباره فیش‌های نجومی برگزار شده بود، اظهار داشت: من فکر می‌کنم مساله یک مقدار پرسابقه‌تر است. این سوال مطرح است که چه اتفاقی افتاده که بعضی از افراد به طرف فساد رفتند و بعد از آن فساد به تدریج سرعت گرفت؟!

وی افزود: «این اتفاق یک ریشه چندین ساله دارد که به آرامی رشد کرده، اما در حال حاضر در اوج بلوغ خود قرار دارد؛ به طوری که خیلی راحت یک فرد 50 میلیون می‌گیرد.»

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: «در یک دورانی، بدون توجه به قانون اساسی یک دیدگاه اقتصادی در ایران پیاده شد و با آن دیدگاه روز به روز فساد رشد پیدا کرد. این دیدگاه، دیدگاه سرمایه‌داری لیبرالی صندوق بین‌المللی پول بود.»

رزاقی عنوان کرد: «مدیریت ایرانی، اسلامی و انقلابی مدیر را خادم می‌داند و موظف است مسایل جامعه را حل کند، اما مدیریتی که پیشنهاد شد، مدیریت سرمایه‌داری لیبرالی است، یعنی بخش افزایش سود مدنظر مسوولان بود.»

وی متذکر شد: «با این اتفاق، از همان اول شرایطی را پیش آوردند که درست خلاف مصلحت ایران بوده است.»

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: «خطا از آن‌جا شروع شد که یک مدیر فکر می‌کرد وظیفه دارد افرادی را که می‌شناسد، پولدار کند و خودش نیز جزو آنها باشد.»

رزاقی گفت: «یک نکته خیلی مهم است و این‌که آیا ما باید اقتصادمان شبیه کره‌جنوبی یا آلمان شود؟!»

وی افزود: «این‌که گفته می‌شود ما سیستم می‌خواهیم و بدون سیستم و برنامه نمی‌شود کاری کرد، درست نیست. بحث، افراد است که فساد را تولید می‌کنند.»

این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: «نباید با حرف‌هایی مانند سیستم، مدیران را که عامل اصلی ناکارآمدی هستند، در امان بدانیم.»

22539

 

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 556336

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 8 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محسن IR ۰۵:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۵
    3 11
    دیدگاههای ایشان منطقی وتاحدبسیارزیادی قابلیت اجرایی دارد.مدیران مابایدمجرب وعملگراباشندودائم درتلاش باشندتاتحولات بزرگ درالویت بندی پروژه هاواصلاح روشهای اجراوبالابردن سرعت اجرای پروژه هاوفعالیتهای روزمره باشندتامشکلات مردم حل شود.این مطلب فقط بامدیران جهادی وقانع وپرکارومردمی قابل اجراست ونه بامدیران سودجوومدعی وباندبازوزراندوز.
    • بی نام IR ۰۶:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۵
      3 0
      بله.متاسفانه بسیاری ازمدیران دولت احمدی نژادودولت فعلی فقط کارشان شده نقدمدیران قبل یاتحلیل وکارشناسی یعنی کار روزنامه هاراابنها هم تکرارمبکنندوازکاراجرایی متهورانه وتحول زا خبری نیست.درصورتبکه مملکت به اقدام وعمل به دانسته ها نیازداردتامشکلات باسرعت والویت بندی حل شوند
  • بی نام A1 ۰۶:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۵
    4 4
    من با دیدگاه ایشان صد در صد مخالفم. اصولا موضوع اقتصاد پول و سرمایه و سود است اما اینکه چگونه باید آنرا کنترل کرد تا در جهت نفع همگانی توزیع شود نیاز به سیستمی هوشمند دارد.
  • بی نام A1 ۰۶:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۵
    3 1
    افتصاد و توسعه اقتصادى بر اساس تجارب بعد از انقلاب صنعتى ، روشمندى و الگوهاى شناخته شده موفقى فارغ از مليت ، نژادو امثالهم داشته و دارد و خيالپردازيهايى از قبيل سخنان بيان شده دور زدن در چرخه معيوب و رفتن به ناكجااباد است..
    • بدون نام ۰۷:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۵
      2 0
      ما بايد اين تجارب پس از انقلاب صنعتي رو خودمون طي كنيم و ازموده رو دوباره بيازماييم، چون يه وقت مي گن از روي ما الگوبرداري كردند و خودشون بلد نبودند تيوري بدن.
  • بی نام A1 ۰۷:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۵
    0 1
    اینجام که آقا پولیور تنش کرده خبرهای شما هم قاراشمیشه
    • بی نام A1 ۰۸:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۵
      0 1
      برای اینکه تو گرمای زمستون پولیور تنش بود، می گفت سردمه