۰ نفر
۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۵:۳۱

روزنامه همشهرس زنجان نوشت: استاندار در مهم‌ترین بخش از سی وچهارمین نشست خبری خود با اصحاب رسانه و مطبوعات از روند نزولی نرخ تورم در استان خبرداد.

«جمشید انصاری» با تأکید بر این‌که نرخ تورم در استان در پایان خرداد امسال 7 درصد اعلام شده است، اظهار کرد: نرخ تورم استان در اردیبهشت 7/7 درصد بود که با 0/7 کاهش در پایان خرداد، به 7 درصد رسید. مرکز آمار ایران نیز تورم کشور را در خرداد امسال با0/7درصد کاهش به نسبت ماه قبل، 9/5 درصد اعلام کرد. این موضوع نشان‌ دهنده آن است که سیاست‌های دولت در راستای تک رقمی شدن تورم نتیجه داده است.
انصاری ادامه داد: نخستین باری که شاهد تک رقمی شدن نرخ تورم بودیم سال 87 است. البته پیش‌بینی می‌شود این روند نزولی در کشور و استان ادامه داشته باشد. تلاش‌ها بر این خواهد بود که نرخ تورم در استان و کشور در پایین‌ترین سطح خود متوقف شود.

واحدهای تولیدی تعطیل
استاندار بار دیگر از بازگشایی مجدد واحدهای تولیدی تعطیل در استان سخن به میان آورد و از تلاش‌ها برای راه‌اندازی دوباره آنها گفت.
انصاری با بیان این‌که بررسی‌های انجام شده روی واحدهای تولیدی تعطیل در شهرک‌های صنعتی استان نشان می‌دهد 366 واحد در حالت تعطیلی به سر می‌برند، توضیح داد: 314 شرکت از مرداد 84 تا خرداد سال 92 تعطیل شده‌اند. همچنین از مرداد 92 تا خرداد 95 نیز 67 واحد از کار افتاده‌اند. این موضوع نشانگر آن است که در 8 سال نخست که مربوط به دولت قبل می‌شود، به طور میانگین هرسال 40 واحد تعطیل شده‌اند. این رقم در 3 سال 92 تا 95 به تعطیلی سالانه 22 واحد می‌رسد.
انصاری افزود: طی این 3 سال 45 واحد نیز راه‌اندازی مجدد شده که نشان می‌دهد سیاست‌های دولت در استان برای حمایت از واحدهای تولیدی کوچک و متوسط تأثیر مثبتی گذاشته است. ناگفته نماند 72 واحد تولیدی آنقدر فرسوده شده‌‌اند که امکان راه‌انداری مجدد ندارند. در این صورت واحد جدیدی را باید جایگزین آنها کرد. برخی از این واحدهای غیرفعال نیز به دلیل این‌که نوع محصول تولیدی آنها از بازار حذف شده و مورد مصرف قرار نمی‌گیرد، دلیلی برای راه اندازی مجددشان وجود ندارد. با این احتساب اگر این واحدها را از 366 شرکت تعطیل کسر کنیم 294 واحد تولیدی در صورت تمایل صاحبانشان ظرفیت راه اندازی دوباره دارند.

بیمه خسارات محصولات کشاورزی
استاندار به موضوع پرداخت بیمه خسارات محصولات کشاورزی هم اشاره کرد. انصاری با اظهار این‌که برخلاف تصور برخی از روستاییان، خسارات ناشی از سرمازدگی، خشکسالی، سیل و از این قبیل موارد در صورتی زیر پوشش بیمه‌ای خواهد بود که محصولات در لیست بیمه باشند، توضیح داد: سال گذشته بر اساس ضوابط صندوق محصولات کشاورزی 305 میلیارد ریال به کشاورزان در بخش‌های زراعت، باغداری و دام و طیور باید پرداخت می‌شد که از این میزان 222 میلیارد ریال پرداخت شده است.
انصاری با اشاره به این‌که 83 میلیارد ریال باقی از پرداخت خسات‌ها بیشتر مربوط به بخش باغداری می‌شود، گفت: این تأخیر در پرداخت به دلیل این است که محصولات باغی را در استان، بیشتر در نزدیکی فصل پاییز برداشت می‌کنند. به همین دلیل برخلاف محصولات زراعی دیرتر دچار خسارت می‌شوند. این موضوع باعث شده پرداخت خسارات آنها نیز به تعویق بیفتد. درکل 82 درصد از خسارات محصولات کشاورزی پرداخت شده و 18 درصد باقیمانده نیز به زودی پرداخت می‌شود.
وی افزود: این عملکرد، کشاورزان را نسبت به بیمه کردن محصولات کشاورزی، تشویق کرده است، زیرا امسال در مقایسه با سال گذشته 15 درصد بیشتر از محصولات کشاورزی زیر پوشش صندوق‌های بیمه‌ای قرار گرفته‌اند. همچنین ترویج فرهنگ بیمه محصولات کشاورزی بین روستاییان اهمیت به‌سزایی دارد و تضمین مناسبی برای تولیدات کشاورزی در قبال حوادث و خسارت‌ها است.

بیمارستان 220 تختخوابی ابهر
سال گذشته پس از سفر وزیر بهداشت به شهرستان ابهر، مقرر شد بیمارستان 220 تختخوابی این شهرستان تکمیل و احدث شود اما تاکنون این پروژه ناتمام مانده است. استاندار در این خصوص توضیح داد: قولی که وزیر بهداشت داده بنا بر پیش‌بینی‌هایش از پروژه بوده است. اما هر پروژه ای در روند اجرا ممکن است با مشکلاتی مانند کمبود اعتبار مواجه شود که چندان قابل پیش‌بینی نیست. پیشرفت یک پروژه به میزان عملکرد پیمانکار آن نیز بستگی دارد.
انصاری با اشاره به بازدیدی که سال 93 از این بیمارستان داشت، گفت: آن زمان پیمانکار و ناظر پروژه اعلام کردند که برای اتمام طرح 12 میلیارد تومان نیاز است، در حالی که تاکنون 14 میلیارد تومان برای این طرح هزینه کرده‌اند اما در حال حاضر طبق آخرین گزارشی که رسید، 24 میلیارد تومان دیگر برای تکمیل بیمارستان 220 تخت خوابی ابهر اعتبار لازم است.
استاندار ادامه داد: درحال حاضر مشکل اصلی پروژه تأمین اعتبار است. البته 7 میلیارد تومان اعتبار در قانون برای پروژه بیمارستان 220 تختخوابی ابهر پیش‌بینی شده اما نیازمند 17 میلیارد تومان نیز هستیم که از محل‌های دیگر باید تأمین شود. اگر این 17 میلیارد تومان هرچه زودتر تأمین شود، پروژه به اتمام خواهد رسید.
انصاری با تأکید بر این‌که جدیدا محل مناسبی را برای تأمین اعتبار مورد نیاز برای پروژه بیمارستان 220 تختخوابی ابهر پیدا کرده‌ایم، گفت: دکتر هاشمی از دوستان دیرینه بنده است و اصلا صلاح‌ نیست او برای استان ما قولی داده باشد که به سرانجام نرسد. از طرفی دیگر این بیمارستان برای منطقه شمال غرب کشور بسیار حائز اهمیت است. تلاش دوباره‌ای برای این‌که اعتبار 17 میلیارد تومانی از محل مناسب تأمین شود، انجام گرفته است. اگر مسئولان محل تأمین اعتبار به قول خود عمل کنند، این بیمارستان را در سال مالی 95 به اتمام می‌رسانیم.

 

کد خبر 559404

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار