کارشناس آلمانی مسایل خاورمیانه با اشاره به ادعای کشورهای غربی درباره اتحاد و انسجام در قبال ایران، این مساله را صرفا یک ادعا خواند.

 کنوت ملنتینبا اشاره به کنفرانس خلع سلاح و منع اشاعه در تهران و شرکت نمایندگان بیش از ‪ ۶۰‬کشورجهان در آن، این کنفرانس را نشانگر وجود شکاف در تبلیغات چکشی غرب علیه ایران و غلط بودن ادعای انسجام بین‌المللی در این زمینه دانست.

وی با درج تحلیلی در روزنامه یونگه ولت نوشت: نمایندگان بیش از ‪ ۶۰‬کشور شرکت‌کننده در این نشست از دوگانگی غرب و اتحادیه اروپا درقبال مساله هسته‌ای اسراییل و ایران انتقاد کرده و کشورهای عراق، لبنان، سوریه، ترکیه، یمن و عربستان خواستار امضای قرارداد ان پی تی از سوی اسراییل و بازدید بازرسان آژانس انرژی اتمی از تاسیسات اتمی دیمونا شدند.

به نوشته کارشناس آلمانی، نظر اغلب شرکت‌کنندگان در کنفرانس تهران، حل مساله اتمی ایران از طریق گفت وگو بدون تهدید و اعمال خشونت بود.

ملنتین بااشاره به اینکه رسانه‌های غربی با این وجود تیترهای جنجالی مانند موضع‌گیری دنیا علیه ایران درج می‌کنند، نوشت: با این وضعیت به نظر می‌رسد که منظور آنها تنها آمریکا، اسراییل و قدرت‌های اصلی اتحادیه اروپا هستند.

در این تحلیل آمده: هر چقدر گزینه‌های بعضی از کشورها و گروه‌های غربی علیه ایران افراطی تر می‌شود، دروغ در ادعاهای آنها نیز بیشتر آشکار می شود.

ملنتین در این رابطه به ادعایرابرت گیتس وزیر دفاع آمریکا در سفر به پرو اشاره کرده که گفته بود: هدف از چهارمین قطعنامه علیه ایران در شورای امنیت، بدون توجه به محتوای آن نشان دادن منزوی بودن ایران در دنیا است.

به نوشته کارشناس آلمانی، هدف از داستان وحدت دنیا در قبال ایران با توجه به قطعنامه‌های صادره در شورای امنیت، دادن مشروعیت به عدم مشروعیت بین‌المللی به این اقدامات است.

این به اصطلاح وحدت جامعه بین‌الملل نیز قرار است افکار عمومی را از اینکه غرب در قبال ادعاهای خود هیچ سندی علیه ایران ندارد، منحرف کند. واقعیت این است که سند ادعایی غرب درباره برنامه اتمی ایران حتی ارزشش کمتر از ادعا درباره سلاح‌های کشتار جمعی عراق بعد از حمله است. ولی سیاستمداران و رسانه‌ها می‌خواهند بگویند که با توجه به اتحاد همه دنیا درباره مساله اتمی ایران حتما چیزی در این زمینه وجود دارد.

وی می‌افزاید: روسیه و چین این ادعای ثابت نشده غرب درباره برنامه هسته ایی ایران را قبول ندارند و درست برعکس سیاستمداران این کشورها مکررا براین نکته تاکید کردند که هیچ مدرکی درباره این ادعاها وجود ندارد و به همین دلیل هم این دو کشور این مناقشه را جدای از تبلیغات آمریکا و اسراییل نگاه می‌کنند. از سوی دیگر روسیه و چین به هیچ عنوان حامی تحریم نیستند و شاید به خاطر دلایل تاکتیکی از قطعنامه‌های سازمان ملل حمایت می کنند.

این کارشناس بااشاره به صحبت‌های رییس جمهوری روسیه افزود: مدودیف بطور کلی اصول تحریم‌ها را بی‌فایده می‌داند و مانند همتایان اروپایی و آمریکایی خود حاضر به پیش قدم شدن برای اقدامات تحریمی نیست.

چین نیز خود را قربانی تحریم‌های غربی بعد از ناآرامی‌های پکن در سال ‪ ۱۹۸۹‬که همچنان برپا است، می‌داند و دلایل زیادی دارد که این رابطه تنگاتنگ اقتصادی با ایران را ادامه داده و با تردید به موضوع تحریم ها نگاه کند.

وی نوشت: تنها قدرت هسته‌ای در منطقه اسراییل است و این تحرکات بیشتر به خاطر نگرانی از مورد توجه قرار گرفتن این موضع است.

ملنتین ماه پیش نیز در تحلیلی اعلامیه ‪ ۱۱۸‬کشور غیرمتعهد در حمایت از برنامه هسته‌ای مسالمت آمیز ایران را نشان‌دهنده دروغ بودن ادعای دولت های غربی مبنی برحمایت جامعه بین‌المللی از مواضع آنها عنوان کرده بود.

وی در آن تحلیل خود آورده بود که این ‪ ۱۱۸‬کشور هم جزو ‪ ۱۹۲‬کشور عضو سازمان ملل هستند و حمایت خود را از مواضع ایران اعلام کرده اند.

کارشناس آلمانی این اعلامیه را نشان‌دهنده دروغ بودن ادعای غرب مبنی بر انزوای کامل ایران دانسته است.

این تحلیل گر با اشاره به اینکه همه کشورهای غیرمتعهد برحق استفاده از انرژی اتمی برای اهداف مسالمت آمیز تاکید کرده اند، افزوده بود که کشورهای غیرمتعهد با این اقدام خود به غرب برای اعمال تحریم‌های سنگین تر برای به زانو درآوردن ایران یک نه قاطع گفتند.

کد مطلب 56305

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 7 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین