۰ نفر
۲۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۶:۲۲
«منظومه» و «دقایقی با رضا» رکورد شکستند

جمشید مشایخی در اختتامیه یازدهمین جشنواره رضوی که با رکورد شکنی دو تئاتر «منظومه» و «دقایقی با رضا» همراه بود،در سخنانی گفت: تمامی کسانی که به سالن تئاتر می آیند چه نویسندگان و بازیگران و چه تماشاگران همه اهل فضیلت هستند. باید حرمت قلم نگه داشته شود و هرچیزی را ننویسیم، چرا که برای نوشتن قرآن از قلم استفاده کرده اند و با قلم شاهنامه فردوسی را نوشته اند. حیف است که قلم بخواهد کلمه زشتی بنویسد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، یازدهمین جشنواره تئاتر رضوی با معرفی برگزیده های بخش مسابقه و برگزاری گرامیداشت دو هنرمند تئاتر ایران شب گذشته بیستم مردادماه به پایان رسید و نمایش های «منظومه» و «دقایقی با رضا» بیشترین جوایز یازدهمین جشنواره تئاتر رضوی را به خود اختصاص دادند.

هنر متعالی است و نباید به سوی انحطاط برود
در ابتدای این مراسم که اجرای آن بر عهده شهرام شکیبا بود، حجت الاسلام و المسلمین یعقوبی امام جمعه خراسان شمالی و نماینده ولی فقیه در استان، با اشاره به آیه ای از قرآن کریم که می فرماید: «هرچه که خداوند آفریده است زیباست» ، خاطرنشان کرد: عالم هستی عالم زیبایی هاست و ادیبان و هنرمندان ما به زبان شعر و با بهره از عالم هنر این زیبایی را به نمایش کشیده اند. آفرینش زیباست و اگر نازیبایی وجود دارد از بشر است و امروز وظیفه ماست که زیبایی ها را هنرمندانه پاس داریم.

او با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری درباره هنر که می فرمایند «عده ای هنر را تجملاتی و تشریفاتی می دانند، مثل زعفران روی بشقاب برنج، اما من از بُن دندان به هنر معتقدم»، یادآور شد: هنر باید چند ویژگی داشته باشد که از آن جمله یکی این است که هنر متعالی است و نباید به سوی انحطاط حرکت کند. رسالت هنر حفظ کرامت انسان است و هنر باید جهت گیری مثبت داشته باشد و حیف می شود اگر در جهت تعالی هنر و  انسان نباشد.

حجت الاسلام والمسلمین یعقوبی ادامه داد: هنرمندان ما می توانند بن مایه آثار خود را از قرآن کریم و سیره اهل بیت وام بگیرند که در آن صورت ما شاهد هنر انسان ساز خواهیم بود. هنر متعالی فضیلت ساز است و هنر مبتذل فضیلت سوز می شود. رسالت جشنواره تئاتر رضوی این است که می خواهد از دل رفتار و گفتار امام هشتم با ابزار هنر انسان را متوجه کرامت ذاتی خود کند. انسان با کرامت آفریده شده است و هنر باید این کرامت ذاتی را برجسته کند. جشنواره رضوی باید بهانه نقب زدن به روایات دینی باشد و این پیام جشنواره تئاتر رضوی برای هنرمندان کشور است.

حضور گروه های حرفه ای در جشنواره یازدهم

پخش تصاویر مختلفی از جشنواره، بخش بعدی مراسم بود که در آن مسئولان برگزاری این رویداد به بیان دیدگاه خود پرداختند. از جمله کسانی که درباره جشنواره سخن گفته بود؛ محمود عزیزی دبیر دوره یازدهم است که می گوید: «در این جشنواره احساس می شود گروه های حرفه ای تئاتر عاری از ترس و خوف وارد عمل شدند و حضوری انسانی و شرافت مندانه در تئاتر رضوی داشتند.»

مهدی شفیعی، مدیر کل هنرهای نمایشی نیز تاکید می کند: «ویژگی جشنواره رضوی در خراسان شمالی حضور مردم علاقمند به تئاتر است و امیدوارم با فضایی که در استان وجود دارد و با استفاده از تالار شمس که به برکت همین جشنواره احداث شده، شاهد استمرار تئاتر در تمام ایام سال در این شهرستان باشیم.»

حسین ثابت قدم وحید مدیر کل اداره هنرهای نمایشی خراسان شمالی نیز در سخنانی میزبانی جشنواره تئاتر رضوی را افتخاری برای مردم استان دانست و تاکید کرد: «امیدواریم چراغ تئاتر رضوی روشن بماند و با برنامه ریزی اصولی بتوانیم توسعه فرهنگ رضوی را پی بگیریم و شاهد بلوغ جشنواره در مسیر جهانی شدن باشیم.»

در ادامه این مراسم که کارگردانی آن بر عهده وحید لک بود، استاد عیسی قلی پور از اساتید موسیقی آیینی خراسان شمالی به دوتار نوازی پرداخت و قطعه ای درباره امام رضا (ع) اجرا کرد.

تقدیر از دو هنرمند در مراسم اختتامیه

آیین گرامیداشت احمد علامه دهر و مهدی ایوبی هنرمندان حوزه تئاتر رضوی بخش دیگر مراسم اختتامیه جشنواره یازدهم بود. در این بخش ابتدا یادداشت اصغر همت درباره احمد علامه دهر و یادداشت محمدرضا الوند درباره مهدی ایوبی با صدای نادربرهانی مرند و ایوب آقاخانی خوانده شد.

علی مرادخانی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین یعقوبی نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی، حسین ثابت قدم وحید مدیر اداره کل ارشاد خراسان شمالی و محمود عزیزی دبیر جشنواره برای اهدای هدایای بخش بزرگداشت روی صحنه آمدند.

در این بخش حجت سید علیخانی به نمایندگی از خانواده احمد علامه دهر بازیگر فقید تئاتر ایران، تندیس و لوح افتخار جشنواره را دریافت کرد.

مهدی ایوبی نیز که در دوره های پیشین با نمایشنامه های مختلف در جشنواره رضوی حاضر بوده است، با حضور روی صحنه تندیس جشنواره را دریافت کرد. تقدیر از محمود عزیزی دبیر جشنواره و حسین ثابت قدم وحید نیز در این بخش انجام شد.

بودجه جشنواره پایدار می ماند تا دبیرخانه به کار خود ادامه دهد

علی مرادخانی سخنران بعدی آیین اختتامیه بود که ضمن تشکر از همراهی و حسن نظر نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی با هنرمندان کشور، تاکید کرد: یکی از مهم ترین کارهایی که در این سالها در فضای دینی باید انجام می دادیم و کمتر اتفاق افتاده، بهره مندی از حضور چهره های صاحب نام و صاحب اندیشه هنر کشور است که خوشبختانه در این دوره با حضور هنرمند بزرگی مثل استاد جمشید مشایخی محقق شده است.

او ادامه داد: جشنواره تئاتر رضوی حاصل زحمت هنرمندان تئاتر و مسئولان مرکز هنرهای نمایشی است که با همکاری نهادهای استانی خراسان شمالی توانستند، این رویداد را به جشنواره ای حرفه ای تبدیل کنند.

مرادخانی با بیان اینکه نمایش های بخش ویژه نوید می دهد که ما در هنر دینی میتوانیم آثار مهمی را عرضه کنیم، افزود: آثار حاضر در جشنواره از توان لازم برای اجرای عمومی در سراسر کشور برخوردارند و می توانند مردم را به سالن های تئاتر بکشانند.

معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه جشنواره تئاتر رضوی باید در بجنورد پایدار بماند، خاطر نشان کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کمک می کند تا بودجه جشنواره پایدار و مستمر باشد تا دبیرخانه بتواند برنامه های خود را پیگیری کند. امیدواریم مسئولان استانی کماکان همراه جشنواره رضوی باشند و رویدادی که مزین به نام امام رضا (ع) است، به حیات خود ادامه دهد.

او خاطرنشان کرد: ما برای فعالیت تئاتر رضوی، آمادگی داریم که در آینده امکانات بهتری را پیش بینی کنیم. با توجه به اینکه در کشورهای همسایه دغدغه های مشترکی درباره فرهنگ رضوی وجود دارد، می توانیم مثل سال گذشته آثار مشترکی را تولید کنیم و در فضای بین المللی حرکت کند.

مرادخانی یادآور شد: تئاتر محل چالش و بروز حوادث اجتماعی است. جایی است که ذاتش برخواسته از مباحث فلسفی است و به همه این دلایل به هنر اعتراض و نقد معروف شده است. در واقع تئاتر هنری است که در نهایت به یک گفت و گو و ارتقای معرفت منجر می شود. آمادگی نسبی برای گسترش تئاتر رضوی حتی در حوزه بین المللی وجود دارد و پشتوانه این حرکت حضور هنرمندانی مثل دکتر عزیزی است. امیدواریم جشنواره با حمایت بزرگان تئاتر به جشنواره آبرومند بین المللی تبدیل شود.

اولین بخش از اهدای جوایز به مسابقه نمایشنامه نویسی اختصاص داشت که با حضور رضا صابری، عباس کریمی، ایوب آقاخانی و عزت اله مهرآوران برگزار شد.

هیات داوری و انتخاب مسابقه نمایشنامه نویسی یازدهمین جشنواره تئاتر رضوی آقایان محمد امیر یاراحمدی، نصراله قادری و حسین فدایی حسین، نمایشنامه «آسا» نوشته مهدی آشوغ و «طومارهای عاشقانه» نوشته مسعود ترابی را شایسته تقدیر دانستند.

مجید کاظم زاده مژدهی برای نمایشنامه «پانما» محسن پاکدامن برای نمایشنامه «خانه عزیز» سید جواد اشکذری برای نمایشنامه «زندگی شاید همین حالا» و سیروس همتی برای نمایشنامه «گوهر» بدون اولویت برگزیده های این مسابقه بودند.

حیف است که قلم بخواهد کلمه زشتی بنویسد

در ادامه این مراسم جمشید مشایخی روی سن آمد و سخنانش را با خوانش شعر «گر در سرت هوای وصال است حافظا، باید که خاک درگه اهل هنر شوی» آغاز کرد و گفت: اهل هنر آنطور که استاد شفیعی کدکنی در حافظ شناسی نوشته اند اهل فضیلت اند، هر کس که فضیلت دارد اهل هنر می شود.

او با بیان اینکه اهل فضیلت در این سالن کم نیستند، گفت: تمامی کسانی که به سالن تئاتر می آیند چه نویسندگان و بازیگران و چه تماشاگران همه اهل فضیلت هستند. باید حرمت قلم نگه داشته شود و هرچیزی را ننویسیم، چرا که برای نوشتن قرآن از قلم استفاده کرده اند و با قلم شاهنامه فردوسی را نوشته اند. حیف است که قلم بخواهد کلمه زشتی بنویسد.

در ادامه این مراسم هیات داوران یازدهمین جشنواره تئاتر رضوی متشکل از سیاوش طهمورث، تاجبخش فنائیان و سهراب سلیمی برگزیدگان بخش های مختلف را اعلام کردند:

بهترین پوستر و بروشور: دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی بهترین طراحی پوستر و بروشور به محسن جعفری برای طراحی پوستر و بروشور نمایش «شراره» اهدا شد.

موسیقی: وحید خرمی برای موسیقی نمایش «منظومه» موفق به دریافت لوح تقدیر و جایزه نقدی بهترین موسیقی شد و مهدی حسنی برای موسیقی نمایش «شراره» دیپلم افتخار و تندیس بهترین موسیقی جشنواره را گرفت.

طراحی صحنه و لباس: در این بخش سیدمحمد حسینی طراح لباس نمایش «منظومه» و فائزه علی آبادی طراح لباس نمایش «بازگشت در چهارشنبه آخر سال» موفق به دریافت لوح تقدیر و جایزه نقدی طراحی لباس شدند. سعید نوروزی برای طراحی صحنه نمایش «دقایقی با رضا» رتبه سوم را به دست آورد و وحید لاری برای طراحی صحنه نمایش «آلزایمر» دوم شد.

دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی این بخش هم به رضا حسن¬زاده برای طراحی صحنه نمایش «بازگشت در چهارشنبه آخر سال» تعلق گرفت.

بهترین بازیگر زن: هیأت داوران با اهداء لوح و جایزه نقدی از فریبا صادقیان و حسنا نظرآبادی برای بازی در نمایش «دقایقی با رضا» تقدیر کرد. در این بخش رتبه سوم: لوح تقدیر و جایزه نقدی مشترکاً تقدیم می¬شود به هریک از بازیگران زیر:

الهه پژوهی و سحر شفیعی برای بازی در نمایش «شراره» رتبه سوم و شیما حیدری برای بازی در نمایش «دقایقی با رضا» و منیره الاداغی برای بازی در نمایش «بازگشت در چهارشنبه آخر سال» رتبه دوم را به دست آوردند.

دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه اول هم به صورت مشترک به پرستش سلطانی برای بازی در نمایش «بازگشت در چهارشنبه آخر سال» و صدیقه مشایخی برای بازی در نمایش «منظومه» اهدا شد.

 بهترین بازیگر مرد: هیأت داوران با اهداء لوح تقدیر و هدیه نقدی از علی طاهری برای بازی در نمایش «آلزایمر» و پارسا رضایی برای بازی در نمایش «دقایقی با رضا» قدردانی کرد.

امیر حامد برای بازی در نمایش «دو بال قیچی» رتبه اول را کسب کرد و محمد زوار بی ریا برای بازی در نمایش «آلزایمر» و مهدی ملاک برای بازی در نمایش «منظومه» به ترتیب رتبه های دوم و سوم بازیگری این جشنواره را به دست آوردند. همچنین در این بخش از سیدمحمد حسینی برای بازی در نمایش «منظومه» تقدیر شد.


نمایشنامه نویسی: علی میرزاعمادی برای نگارش نمایشنامه «دقایقی با رضا» مورد تقدیر داوران قرار گرفت و امیر حامد برای نگارش نمایشنامه «دو بال قیچی» رتبه نخست و تندیس جشنواره را به دست آورد.

رئوف دشتی برای نگارش نمایشنامه «بازگشت در چهارشنبه آخر سال» دوم و علی فرحناک برای نگارش نمایشنامه «منظومه» سوم شد.

کارگردانی: هیأت داوران با اهداء لوح تقدیر از سعید نوروزی برای کارگردانی نمایش «دقایقی با رضا» و محمدمهدی خاتمی برای کارگردانی نمایش «شراره» قدردانی کرد.  

دیپلم افتخار و تندیس جشنواره در این بخش به رضا حسینی برای کارگردانی نمایش «بازگشت در چهارشنبه آخر سال» اهدا شد و محمد زوار بی ریا برای کارگردانی نمایش «آلزایمر» و علی فرحناک برای کارگردانی نمایش «منظومه» به ترتیب رتبه های دوم و سوم را به دست آوردند.

نمایش های معرفی شده جهت حمایت از اجرای عمومی: نمایش های «بازگشت در چهارشنبه آخر سال» به کارگردانی رضا حسینی از مشهد مقدس، «دقایقی با رضا» به کارگردانی آقای سعید نوروزی از کرمانشاه،  «دو بال قیچی» به کارگردانی آقای امیر حامد از رشت، «شراره» به کارگردانی آقای محمدمهدی خاتمی از مشهد مقدس و «منظومه» به کارگردانی آقای علی فرحناک از قم از سوی هیات داوران بدون اولویت برای حمایت از اجرای عمومی در شهرهای محل تولید اثر به اداره کل هنرهای نمایشی معرفی شدند.


عکس‌ها از :فهیمه حکمت‌اندیش


58247

 

 

کد خبر 566119

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین