دکتر سعید نیکوخصلت، در گفتگو با خبرنگار خبرآنلاین با اشاره به ورود تاریخی رشته کاراته به المپیک 2020 توکیو، اظهار داشت: با تصمیم کمیته بین المللی المپیک مبنی بر حضور رشته کاراته در رقابتهای المپیک راهی گشوده شد تا کاراته بتواند با نمایشی خوب در کاتا و کمیته خود را معرفی کند.
وی با بیان اینکه پایداری هر رشته ورزشی به ویژگیهای عمومی و خصوصی آن بستگی دارد، تصریح کرد: برای ابقای ورزش کاراته در المپیک نیازمند تغییر و شفافیت قوانین کاراته هستیم، زیرا با قوانین فعلی وقتی مخاطب عامی رقابتهای کاراته را ببیند از روند مسابقه چیزی متوجه نخواهد شد.
عضو سابق تیم ملی کاتای کشور گفت: افزایش مخاطب ورزش و اخبار کاراته می طلبد که هیجان و جذابیت کاراته بیشتر شود، قوانین خیلی مبهم این ورزش بویژه در بخش کاتا کیفی بوده و بیشتر به سبک و سلیقه خود داور بستگی دارد که در وضعیت فعلی منتقدین کاراته را به چالش خواهد کشید.
دکتر سعید نیکوخصلت، با بیان اینکه کاراته با ورود به المپیک پیشرفت کرده و هر سال نسبت به قبل بهتر خواهد شد، علوم ورزشی در کنار این ورزش قرار می گیرد، اذعان داشت: برای بهبود وضعیت این ورزش در میادین بین المللی ضروریست فدراسیون جهانی کاراته کمیته ها را پویا تر کرده و از حالت تشریفاتی خارج کند، کیمته هیئت رئیسه، کمیته فنی و آموزش مثل دیگر رشته های فوتبال، ژیمناستیک، دوومیدانی که سالها تجارب موفقی در بخش آموزش، استعداد یابی سنین پایه، کلاسهای مربیگری و... دارند، سازماندهی شوند.
به گفته، سرمربی تیم ملی کاتا در مسابقات آسیایی ازبکستان، قوانین کاراته نیاز به تغییرات بسیار گسترده ای دارد و هچنین باید از ازدیاد سبک ها جلوگیری شود تا تلویزیون و فضای مجازی را به خود اختصاص دهد، اسپانسرهای صنعت ورزش باید به کمک کاراته بیایند.
وی یادآور شد: از سال 88 که بین کاراته سنتی، هوکو و آی تی کی اف ترمزی بوجود آمد، با ایجاد وقفه ای در روند المپیکی شدن کاراته، انشقاق و ازدیاد سبک ها بیشتر شد و متاسفانه همه اینها بر کیفیت مسابقات کاراته خواهد افزود.
مدیر فنی سابق تیم ملی کاراته خاطرنشان کرد: این موارد باعث می شود برندها و البسه های مطرح صنعت ورزش از جایی که ازدیاد سلیقه وجود دارد دوری کنند، اگر در جهت یک دست شدن لباسها، دستکش ها و قوانین حرکت کنیم مطمنئا غولهای ورزش دنیا به این سمت خواهند آمد.
رئیس و عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز گفت: فروش مدرک کاراته را عقب انداخته که این امر در کشور ما نمود بیشتری دارد، فدراسیون جهانی کاراته نیز مثل فدراسیون ایران که مدرک فروشی رواج دارد به سمت تبلیغات و اسپانسرهای مطرح این رشته ورزشی روی خواهد آورد.
دکتر نیکوخصلت افزود: ژاپن در این امر بصورت مستثنی حرکت کرده و توانسته منابع مالی را از طریق اسپانسر و برندهای ورزشی مطرح دنیا تامین کند.
وی گفت: کاراته دنیا تجارب خوبی دارد، آقای اسپینوزوا، رئیس فدراسیون جهانی کاراته حامی و پیگیر ورود کاراته به المپیک بوده، اما این یک قدم به تنهایی کافی نیست، این هدف بزرگ می طلبد که افراد تجاری و دانشگاهی قوی و توانمند جهانی را به بدنه کاراته تزریق کنند.
سرمربی سابق تیم ملی کاتای ایران، اذعان داشت: امروز اکثر کمیته های ما تشریفاتی است، برای ورود موفق و درخشش تیم ملس کاراته کشور در المپیک 2020 توکیو باید پویاتر از گذشته عمل کرده و از تجربیات کشورهای دیگر و حتی دیگر رشته های ورزشی موفق و محبوب بین المللی الگو برداری کنیم.
46
نظر شما