سیر نزولی تعداد سینماهای آذربایجان شرقی طی 30 سال/ عصر جدید هنر هفتم آغاز می شود

رئیس حوزه هنری آذربایجان شرقی با اشاره به وضعیت نامطلوب و سیر نزولی سینماهای استان طی سه دهه گذشته اظهار امیدواری کرد که با نوسازی سینماهای موجود، عصر جدیدی در این بخش آغاز گردد.

به گزارش خبرآنلاین، "حسن میلانی" در حضور نمایندگان رسانه های آذربایجان شرقی با ابراز تاسف از نبود سینمایی در شان تبریز، گفت: 37 سال از عمر نظام سپری شده است اما تا به امروز تبریز از یک سینمای بروز و مدرن بی بهره بوده است.

وی ادامه داد: در تبریز چهار سینمای قدس، انقلاب و ۲۹ بهمن با دو سالن زیر نظر حوزه هنری استان فعالیت دارند و در شهرهای مرند، سراب و ۴ سینما در مراغه وجود دارد که از این تعداد، تنها یک سینما فعال است و بقیه به دلیل فرسودگی تعطیل می باشند.

وی از برآورد هزینه حدود ۳ میلیارد تومان برای مجتمع فرهنگی هنری قدس خبر داد و اظهار داشت: تا کنون 620 میلیون تومان از اعتباری که برای سینما قدس در نظر گرفته بودیم را اختصاص دادیم. این پروژه دارای ۲ سالن مجزا بوده و تا یک هفته آتی عملیات نمای پروژه آغاز خواهد شد.

میلانی با بیان اینکه همه می دانیم که با اعتبارات استانی، مرمت سینماهای موجود در تبریز امکان پذیر نیست، تاکید کرد: البته با حمایت و کمک های شهرداری تبریز به عنوان یک مرکز فرهنگی که ۴۵ درصد اعتبار مرمت سینما قدس را تقبل کرده است، کارهای احداث یک پردیس را پیش ببریم.

وی همچنین از تخریب و نوسازی سینما ۲۹ بهمن تبریز خبر داد و یادآور شد: با توجه به گستردگی و ایجاد شهرک های جدید، نیاز است تا سینماهای جدید را از مرکز شهر به مناطق مختلف و حاشیه تبریز منتقل کنیم تا همه مناطق شهر از این مجموعه‌های فرهنگی بهره‌مند شوند. همچنین پنج سینمای فاخر مرکز شهر را کفایت می کند.

رییس حوزه هنری آذربایجان شرقی با اشاره به احداث پردیس سینمایی در مراغه اشاره کرد و گفت: در مراغه پردیس سینمایی 8 طبقه و به متراژ دو هزار متر به جای سینما ارشاد احداث خواهد شد که این پردیس در شمالغرب کشور بی نظیر است.

میلانی به فعال شدن کارگروه های تخصصی در حوزه هنری استان اشاره کرد و افزود: کارگروه تخصصی بوستان، مثنوی شناسی، صائب شناسی، شهریار شناسی، کودکان خلاق، ادبیات آیینی، معماری، گرافیک، پوسترسازی، تصویرسازی، کاریکاتور، خوشنویسی، عکسی و نقد کتاب از جمله این موارد می باشند.

وی به اقدامات صورت گرفته توسط حوزه هنری استان اشاره کرد و گفت: چاپ نهمین دوره جشنواره دست های کوچک دعا، چاپ کتاب جشنواره داستان طریق، تولید موسیقی مدافعان حرم، چاپ کتاب خاطرات خلبان آزاده دوران دفاع مقدس، چاپ کتاب خاطرات سه خانواده شهدای ارامنه، چاپ کتاب نقش بازار تبریز در انقلاب، مستندسازی و چاپ کتاب بمباران شهر تبریز در ۸ سال دفاع مقدس، تولید فیلم کوتاه در هنرهای تصویری و ... را از جمله این اقدامات اعلام کرد.

میلانی به برگزاری کنگره بین المللی استاد شهریار در سال گذشته و رونمایی از آثار ارزشمند و فاخر ادبی با موضوع استاد شهریار اشاره کرد و گفت: کنگره بین‌المللی استاد شهریار امسال با رویکردی جدید همزمان با گرامیداشت روز ملی شعر و ادب در تالار وحدت دانشگاه تبریز برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: در مراسم روز ملی شعر و ادب و گرامیداشت استاد شهریار، ۱۴ جلد کتاب مقالات در کنار آثار صوتی، تصویری و مکتوب دستخط استاد شهریار و کتاب قرآن ثبت شده با دستخط استاد شهریار رونمایی خواهد شد.

رئیس حوزه هنری به لزوم مستند سازی فاجعه منا تاکید کرد و گفت: یادواره سراسری ادبی هنری «خط سرخ منا»، بی کفایتی و بی لیاقتی رژیم آل سعود را در مدیریت حج افشا می کند. همچنین سعی می شود در این یادواره سراسری که همزمان با اولین سالروز فاجعه منا توسط حوزه هنری استان برگزار می شود، مظلومیت قربانیان فاجعه منا و نقش استکبار جهانی در گسست اتحاد اسلامی نشان داده شود.

میلانی در پایان تصریح کرد: به همین منظور حوزه هنری انقلاب اسلامی آذربایجان شرقی یادواره سراسری ادبی هنری « خط سرخ منا» را با همکاری و مشارکت روابط عمومی و امور بین المللی شهرداری کلانشهر تبریز، سازمان حج و زیارت استان، صدا و سیمای مرکز استان و بسیج هنرمندان برگزار می کند.

46

کد خبر 570131

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار