به گزارش خبرآنلاین آذربایجان غربی،عیسی کلانتری در جلسه ممنوعیت انعقاد قرارداد خرید چغندر قند كارخانجات قند خارج از استان از كشاورزان داخل استان و كاهش سطح تولید چغندرقند گفت: در سال جاری قرارداد خرید كارخانجات قند استان با كشاورزان ١/٥ میلیون تن بوده كه حدود ٣٠٠ هزار تن مازاد تولید وجود دارد و بایستی این میزان چغندر قند تولید شده اضافی، به كارخانه های قند استان بر اساس ظرفیت آنها تخصیص یابد و برای سال های آتی هم میزان تولید چغندرقند استان از ١/٥ میلیون تن فراتر نرود و تمام آن صرفا توسط پنج كارخانه چغندرقند داخل استان صرفا مصرف می گردد؛
وی با اشاره به اینكه مسئله احیای دریاچه ارومیه از ایران فراتر رفته است افزود: بانكی مون رییس سازمان ملل در هفته جهانی محیط زیست، با تشكر از دولت ایران، احیای دریاچه ارومیه را حركتی بسیار خوب و پسندیده اعلام نمود و از تلاش دولت ایران برای احیای دریاچه ارومیه قدردانی كرد.
دبیركارگروه و مجری طرح نجات دریاچه ارومیه تصریح کرد: قبل انتخابات ریاست جمهوری در سال ١٣٩٢ دكتر روحانی قول احیای دریاچه ارومیه را به مردم استان داده بودند كه خوشبختانه در دو سال گذشته تثبیت دریاچه با موفقیت به اتمام رسیده است و از امسال وارد دوره ٨ ساله احیای دریاچه ارومیه می شویم كه اصلاح الگوی كشت در كنار عدم توسعه كشاورزی حوضه آبریز دریاچه ارومیه جهت تامین حق آبه آن از اهمیت خاصی برخوردار است.
کلانتری گفت: كشاورزان استان برای جلوگیری از بیماری زمین كشت و مقابله با تهدید نماتد( نوعی موجود میكروسكوبی كه آفت ریشه گیاهان است) حتما دوره تناوب كشت را رعایت كنند تا به مشكل استان خراسانی رضوی دچار نشوند.
وی با اشاره به عدم تراز قیمت تمام شده تولید چغندر قند و قیمت محصولات تولیدی افزود: تمام تلاش مسئولان استان باید بر این موضوع متمركز گردد كه اجازه خروج آب و سرمایه از استان آذربایجان غربی گرفته شود و در صورت وجود مازاد ظرفیت كارخانه های قند استان، از طریق همین كارخانه ها به سایر كارخانه های قند خارج از استان صادر گردد تا عرصه برای جولان و سودجویی دلالان تنگ تر شود.
دبیركارگروه و مجری طرح نجات دریاچه ارومیه در ادامه تصریح كرد: از سال آینده قرارداد بر اساس میزان تناژ لازم كارخانه های قند استان با كشاورزان چغندركار جایگزین قراداد به صورت كشت هكتار شود تا علاوه بر اصلاح الگوی كشت از روشهای نوین آبیاری جهت افزایش كیفیت چغندر قند تولیدی در هر واحد زیر كشت استفاده گردد.
استاندار آذربایجان غربی هم در این جلسه با تاكید بر اهمیت احیای دریاچه ارومیه گفت: به پیشنهاد ستاد احیای دریاچه ارومیه طبق مصوبه هیات وزیران از میزان ٣٨ هزار هكتار سطح زیر كشت چغندرقند در سال ١٣٩١ به ٣١ هكتار رسیدیم.
قربانعلی سعادت افزود: سطح كشت ابلاغی به كشاورزان در سال جاری ٢٣ هزار هكتار جهت تامین خوراك كارخانه قندهای استان بوده است كه بدلیل عدم تمكین كشاورزان، شاهد افزایش ٨ هزار هكتاری سطح زیركشت هستیم.
وی در ادامه تاكید كرد: پیشنهادات و برنامه های دكتر كلانتری مبنی بر فروش مازاد چغندرقند توسط كارخانه های قند استان با مجوز تایید استانداری و ستاد احیای دریاچه ارومیه و همچنین انعقاد قراداد بر اساس تناژ تولیدی چغندر قند برای سال آینده بسیار عالی است و در راس اموركارها قرار خواهد گرفت.
در ادامه جلسه هم رییس سازمان جهاد كشاورزی استان، مدیرعامل شركت آب منطقه ای استان و مدیران كارخانه های قند استان گزارش عملكرد خود را در سال جاری ارائه دادند.
شایان ذکر است، جلسه ممنوعیت انعقاد قرارداد خرید چغندر قند كارخانجات قند خارج از استان از كشاورزان داخل استان و كاهش سطح تولید چغندرقند كه در محل سالن جلسات استانداری آذربایجان غربی با حضور استاندار، مدیران ستاد احیای دریاچه ارومیه ، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار، ریاست سازمان جهاد كشاورزی استان، مدیرعامل شركت آب منطقه ای استان، فرمانداران شهرستانهای حوضه آبریز دریاچه ارومیه و مدیران كارخانجات قند استان تشكیل یافته بود.
46
نظر شما