آئین نامه ضوابط زیست محیطی فعالیت معادن کشور به زودی برای بررسی و تصمیم گیری تقدیم دولت می شود تا بر اساس آن، معادن ملزم به رعایت اصول زیست محیطی شده و ضوابط حفاظت از محیط زیست را رعایت کنند

به گزارش خبرآنلاین استان مرکزی، معصومه ابتکار امروز ، دوشنبه ، در جلسه بررسی پیشرفت برنامه حفاظت و بهبود محیط زیست استان مرکزی در اراک با بیان این مطلب گفت : وقتی فعالیت یک معدن عرصه طبیعی را از بین می برد و آثار و عوارض بعدی برای محیط زیست و سلامت مردم دارد این موضوع باید قابل پیگیری باشد که به زودی آئین نامه ضوابط اجرایی معادن را به دولت تقدیم می کنیم

معاون رئیس جمهور با اشاره به سیاست های دولت در حمایت از محیط زیست به عنوان یک الویت تصریح کرد : همان طور که رئیس جمهور بارها تاکید کرده است دولت یازدهم دولت محیط زیست است و گام‌های بسیار خوبی در کنار توجه به اقتصاد مقاومتی و روابط بین الملل برای رفع مشکلات حوزه محیط زیست نیز برداشته است .

ابتکار رویکرد جامع تمامی دستگاه‌ها اعم از قوه قضائیه و مجریه را مبحث محیط زیست عنوان کرد و افزود : دغدغه تمام دستگاه‌ها و نهادهای مردمی نقشه راهی برای برون‌رفت از مشکلاتی که در حوزه تالاب‌ها، پسماندها و آب و هوا و دیگر دغدغه های زیست محیطی است که اتفاقات خوبی را از ابتدای کاردولت یازدهم مثل احیاء تالاب حورالعظیم و حفظ دریاچه رضاییه که اولین مصوبه دولت بود شاهد هستیم .

رئیس سازمان محیط زیست ضمن تاکید بر لزوم توجه به مطالبات به حق مردم در زمینه محیط زیست سالم تصریح کرد : برای استان مرکزی باید توسعه پایدار همراه با ملاحظات زیست‌محیطی همراه باشد و دغدغه اصلی مردم شهرهای اراک و شازند در بحث آلودگی هوا دغدغه دولت نیز هست که امیدواریم در زمینه کاهش آلودگی هوای اراک و بحث تالاب میقان بتوانیم در سفر هیأت دولت مصوباتی خوبی را بگیریم، زیرا دولت در حوزه کاهش آلودگی در سطح ملی و استانی برنامه‌های خوبی دارد.
ابتکار گفت: با همدلی و تلاش‌هایی که به وجود آمده و همچنین همگرایی خوبی که بین نمایندگان مجلس ایجاد شده اصلاح برنامه آلودگی هوای اراک در دستور کار قرار دارد.

وی توزیع بنزین یورو۴ و حذف مازوت از چرخه مصرف صنایع را بخشی از اقدامات انجام شده در جهت کاهش عوامل آلودگی هوا در سطح کشور عنوان کرد و افزود : مصرف مازوت در نیروگاه های کشور هم اکنون بسیار کاهش یافته و در برنامه است که مصرف مازوت به حد صفر رسیده شود .

ابتکار با بیان این که معضل آلودگی ریزگردها و ذرات معلق که طی سال های اخیر به عوامل آلودگی اضافه شده سبب بروز مشکل در برخی از مناطق کشور شده است گفت :عوارض و بیماری‌های این آلاینده با آلاینده‌های صنعتی متفاوت است که تلاش در راستای کاهش آلایندگی ناشی از گرد و غبار در دستور کار دولت قرار دارد.

وی نوسازی ناوگان حمل ونقل را از برنامه هایی که در مصوبه کاهش آلودگی هوا آمده ولی پیشرفت کمی داشته ذکر کرد و گفت: تصمیم دولت حمایت بیشتراز این برنامه با اعطای تسهیلات برای نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی و تاکسی در شهرها است تا خودروهای فرسوده و آلاینده از رده خارج شوند ، این مساله به کاهش آلودگی در سطح شهرها کمک شایانی می کند.

معاون رئیس جمهورخاطرنشان کرد: ویژه کلان‌شهرها در سال 95 دولت مصوبه ویژه‌ای داشته و هماهنگی‌هایی را انجام داده که از آن جمله می‌توان به طرح بهینه سازی ناوگان عمومی به ویژه اتوبوس‌ها و تاکسی‌ها و تبدیل به احسن خودروهای فرسوده اشاره کرد که در دستور کار قرار دارد.

ابتکار در پاسخ به اعتراض نمایندگان استان در بحث حذف شرکت پتروشیمی از لیست صنایع آلاینده با اشاره به برخورد با واحدهای آلاینده اظهار داشت: هیچ واحد صنعتی را بدون اندازه گیری دقیق سهم آلایندگی نمی توانیم تعطیل کنیم یا وارد و خارج از لیست آلاینده ها نماییم ، باید بررسی دقیقی در دوره های مختلف صورت گیرد که این بررسی ها را در زمان آن انجام می دهیم.

وی ساماندهی پسماندها درکشور از جمله استان مرکزی را از جمله مشکلات مطرح دانست و متذکر شد : در استان مرکزی به عنوان یک استان صنعتی مساله پسماندهای صنعتی، ویژه و شهری باید به طور اصولی و با امکانات و سیستم به روز ساماندهی و مدیریت شوند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست نقش مطالبات مردمی را در اجرای برنامه های حفاظت از محیط زیست موثر دانست و گفت : در دولت یازدهم برای نقش مردم و استفاده از نظرات شهروندان ارزش زیادی در نظر گرفته شده که امیدواریم در همه زمینه‌ها همکاری مردم و سازمان‌های مردم نهاد وجود داشته باشد که در شهر اراک نیز به سبب وجود شرایط ویژه و مطالبات برای محیط زیست سالم امیدواریم بتوانیم گام های مفیدو موثری در راستای توسعه پایدار همراه با محیط زیستی سالم با رعایت تمام شاخص‌ها برداریم.

وی طرح لایحه هوای پاک در صحن علنی مجلس را در نتیجه پیگیری نمایندگان استان مرکزی دانست و تصریح کرد : خوشبختانه نمایندگان مردم در استان مرکزی نقطه نظرات و پیشنهادات خوبی را در این راستا داشته‌اند که تلاش می‌کنیم به منظور تحقق بخشیدن به این پیشنهادات اقدامات مفیدی را انجام دهیم که انتظار دولت یازدهم هم همین موضوع است.

به گزارش خبرنگار ما ، در این نشست نمایندگان مردم استان در مجلس و رئیس شورای اسلامی شهر اراک مطالبات مردمی و مشکلات زیست محیطی با تاکید بر آلودگی هوا را مطرح کرده و خواهان رسیدگی و طرح ویژه در نشست هیات دولت در سفر قریب الوقوع به استان مرکزی شدند.

۴۸

کد خبر 575887

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار