رضا محمودی زاوه روز چهارشنبه در جلسه برنامه ریزی برای کشتار دام در روز عید قربان، گفت: بیماری CCHF یا تب خونریزی دهنده کریمه کنگو به عنوان یکی از بیماری های کشنده بین انسان و دام است.
وی با بیان این که برای اولین بار علایم این بیماری در خراسان مشاهده شده بود، افزود: ویروس این بیماری در دمای 5 -6 درجه مقاوم نیست و با پاستوریزه کردن شیر و پختن گوشت و همچنین در دمای چهار درجه یخچال از بین می رود.
رئیس شبکه دامپزشکی خوسف اظهار کرد: گاو و گوسفند از جمله حیوانات انتقال دهنده این بیماری هستند باید به کشتار این حیوانات اهمیت داد.
محمودی کنه موجود در گاو و گوسفند را عامل انتقال بیماری کریمه کنگو عنوان کرد و گفت: کنه موجود در حیوان ویروس را منتقل می کند و همچنین مخزن بیماری بیشتر در گاو و گوسفند و در فصل گرم سال دیده می شود.
وی گفت: با در نظر گرفتن بیماری های مشترک بین انسان و دام مانند تب مالت و کریمه کنگو ، شهرستان خوسف نیازمند تاسیس جایگاهی برای کشتار دام است.
رئیس شبکه دامپزشکی خوسف اضافه کرد: افراد در معرض خطر مانند دامداران، کشتارگاه ها و دامپزشکان باید اصول بهداشتی را در زمان کشتار دام رعایت کنند چرا که رعایت اصول بهداشتی در زمان کشتار از ورود بیماری پیشگیری می کند.
محموی افزود: ساماندهی کشتار دام مهم است و در شهرستان خوسف کشتارگاه نداریم که حداقل باید کشتار ساماندهی شود.
وی اضافه کرد: کشتار حیوانات در عید قربان در سالن کشتار هیئت حسینی شهرستان خوسف انجام می شود تا هم به لحاظ شرعی و هم رعایت اصول بهداشتی نظارت و ارزیابی لازم انجام شود.
رئیس شبکه دامپزشکی خوسف به ضرورت ایجاد مکانی برای فروش و خرید دام اشاره کرد و یادآور شد: همچنین باید از نقل و انتقالات غیر مجاز دام جلوگیری شود.
46
نظر شما