جالب اینکه مردم هم استقبال بسیار چشمگیری از خود نشان دادهاند و حاضرند برای بلیطهای کنسرتها مبلغ 50 تا 75 هزار تومان هزینه کنند. گاهی استقبال به گونه ای است که در سالن هلالاحمر زنجان که تنها سالن اجرا محسوب میشود صندلی کم میآید. بارها خوانندگان در فضاهای مجازی در پست خصوصی از استقبال بی نظیر مردم زنجان تشکر و قدردانی کرده اند. اما در میان این هیاهو و استقبال جای خالی کنسرتهای بومی را میتوان به شدت احساس کرد. چرا که به آن اندازه که کنسرتهای موسیقی پایتخت در زنجان خودنمایی میکنند خبر از گروههای خودی نیست.
رئیس انجمن موسیقی زنجان با اشاره به اینکه بین 70 تا 80 گروه کنسرت موسیقی در استان وجود دارد، میگوید: این گروهها شامل سنتی، پاپ آذری و فارسی، عاشیقی و کلاسیک میشود. عمده این گروهها عاشیقی و پاپ آذری هستند.
«منوچهر نجفی» فضای جامعه را برای نواختن موسیقی توسط گروههای کنسرت خیلی مناسب ارزیابی نمیکند.
طرحی که اجرا نشد
قرار بود طرحی در زنجان به اجرا درآید تا موسیقی زنده در تالارها توسط گروههای موسیقی بومی نواخته شود، نجفی با اشاره به این مطلب اظهار میکند: این طرح را قبل از شروع سال با مسئولان ارشاد مطرح کردیم و درخواست خود را به آنها ارائه دادیم. قرار بود در کارگروه استانی مطرح و نسبت به اجرای آن اقدامات لازم صورت گیرد. با وجود اینکه مسئولان ارشاد درباره این طرح موافقت خود را اعلام کردند اما تاکنون هیچ نتیجهای حاصل نشده است. گویا مطرح شدن این طرح در کارگروه استانی عملی نشده است. در حالی که اجرا شدن این طرح بسیاری از هنرمندان را پویا و زمینه کسب درآمدشان را فراهم میکند.
غیربومی
کنسرتهای موسیقی غیر بومی با جذب طرافداران، مردم زنجان را به سوی خود جذب کردهاند. رئیس انجمن موسیقی اظهار میکند: برای اجرای گروههای غیربومی دلالان از ماهها قبل خود را آماده و شروع به تبلیغات در استان میکنند و هماهنگیهای لازم را انجام میدهند. نجفی در ادامه سخنانش میگوید: اخیرا از گفتهها این طور به نظر میرسد که از این پس اگر گروهی قصد اجرا داشته باشد فقط 72 ساعت قبل از اجرا میتواند به تبلیغات محیطی بپردازد. این موضوع چندان خوشایند نیست.یک هنرمند چگونه میتواند با اندک زمان تعیین شده برای تبلیغات مخاطب خود را جذب کند و انتظار فروش بلیط داشته باشد.
وی با اشاره به هفتخوان اخذ مجوز که برای بسیاری از هنرمندان مشکلاتی را به وجود آورده است میگوید: هنرمندان برای دریافت مجوز اجرا باید تأیید بسیاری از مسئولان و ارگانها را دریافت کنند و با حداقل هزینه 3 تا 4 میلیون تومانی یک سالن را رزرو کنند. این هزینهها در حالی است که هنرمندان بومی به دلیل نداشتن تبلیغات سودی به دست نمیآورند تا دستمزد توافقی خود را به اعضای گروه موسیقی بپردازند.
با اینکه هدف انجمن موسیقی در زنجان این است که حداقل یک گروه بومی در ماه اجرا داشته باشد و با حمایت از این قشر حس رقابت را بین آنها ایجاد کند اما هیچ رغبتی در این باره از مسئولان دیده نمیشود.
سالن چند منظوره
سالن هلال احمر زنجان برای اجرای موسیقی مناسب نیست، نجفی با بیان این مطلب بیان میکند: این سالن در حکم یک سالن سینماست و تجهیزات خاصی هم ندارد. به همین دلیل گروههای کنسرتی که غیربومی هستند تجهیزات موسیقی خود را در صحنه استفاده میکنند. مسئولان باید به فکر ساخت سالن چند منظورهای برای رشتههای هنری چون تئاتر و موسیقی باشند. مکانی که نبودش برای استان جای تاسف دارد.
نبود حمایت
«منوچهر نجفی» رئیس انجمن موسیقی زنجان با اشاره به اینکه از ابتدای امسال تاکنون فقط یک گروه موسیقی بومی موفق به اجرا شد، میگوید: در اجرای این گروه چند نفر بیشتر حضور نداشتند و دلیل نارضایتی هنرمندان نیز این بود که همکاری مسئولان در اجرای کنسرت مناسب نبود. در نتیجه مواردی چون تبلیغات هم به خوبی انجام نشد. در عوض 3 تا 4 گروه موسیقی از پایتخت موفق به اجرا شدهاند که بلیت آنها بیش 50 تا 75 هزار تومان برای مخاطبان هزینه داشت اما کنسرتهای موسیقی بومی 25 تا 35 هزار تومان است.
46
نظر شما