علی عباس کمری در سومین گردهمایی نخبگان و سرآمدان شاهد و ایثارگر خراسان جنوبی افزود: این مرکز از سال 74 زمانی که هیچگونه صحبت و فعالیتی در زمینه نخبگان و بنیاد در سطح ملی نبود در حوزه معاونت فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور آغاز به کار کرد.
وی ادامه داد: فعالیت های این مرکز سال های نخست بیشتر در حوزه دانشجویی و دانش آموزی بود اما از سال 80 به بعد در زمینه های علمی، پژوهشی، فرهنگی و هنری مربوط به مخترعان، مبتکران،اکتشاف گران، استادان و دانشجویان گسترش داده شد.
وی بیان کرد: با توجه به تاکید مکرر مقام معظم رهبری به استفاده مناسب و صحیح از ظرفیت های علمی نخبگان، پیشرفت و توسعه جامعه، بنیاد شهید و امور ایثارگران مسئولیت حمایت، جذب، هدایت، حفظ و ارتقای نخبگان جامعه ایثارگری به این مرکز محول شد.
وی اعضای مرکز دانش پژوهان و تشکل های شاهد و ایثارگر را به دولتی کوچک تشبیه کرد و افزود: در حال حاضر 50 پست سازمانی برای رسیدگی به امور نخبگان در این مرکز ایجاد شده است.
کمری به انعقاد توافق نامه همکاری با بنیاد ملی نخبگان اشاره کرد و گفت: در ارتباط با این توافق نامه از فعالیت های نخبگان ایثارگر حمایت بیشتری می شود و نیز اعضای مرکز برای تاسیس شرکت های دانش بنیان در اولویت قرار دارند.
رئیس مرکز دانش پژوهان و تشکل های شاهد و ایثارگر یادآور شد: نخبگان شاهد و ایثارگر، اتاق فکر بنیاد شهید و امور ایثارگران هستند که باید مسائل فرهنگی جامعه را آسیب شناسی کنند.
وی ادامه داد: دو کد اعتباری مستقیم برای نخبگان و اتاق فکر ایجاد شد که نخبگان بنیاد اداره های کل استان های کشور می توانند ماهانه ایده، اختراع و طرح های خود را در کار گروه مطرح کنند تا در دستورالعمل های اجرایی از آن استفاده شود.
وی اضافه کرد: پنج کار گروه تخصصی در مرکز دانش پژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر تشکیل شد که این کار گروه ها همزمان در استان های مختلف باید برگزار شود و طرح ها، ایده ها، اختراع و اکتشاف در آن مطرح و مورد بررسی قرار گیرد که کمک زیادی به پویایی بنیاد شهید می شود.
وی نخبگان شاهد و ایثارگر را دانشمندانی با ویژگی های خاص دانست و خطاب به آنان یادآور شد: شما در برابر مدیران مسئولیت دارید و باید ویژگی های صالح خویش را به دیگران منتقل کنید.
**سایت نخبگان و ایثارگر در حال راه اندازی است
وی از ساماندهی بانک اطلاعاتی نخبگان بنیاد شهید و امور ایثارگران خبر داد و افزود: همچنین سایت ویژه نخبگان شهید و ایثارگردر حال راه اندازی است که از طریق آن نخبگان کشور می توانند در راستای پیشبرد مسائل خود با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
وی طراحی بانک ایده نخبگان شاهد و ایثارگر را از دیگر اقدام های این مرکز دانست و افزود: این بانک برای جمع آوری، حفاظت و تجاری سازی ایده های نخبگان و با تاکید رئیس بنیاد شهید برای اعضا طراحی شد.
وی به انعقاد توافق نامه همکاری با صندوق نوآوری و شکوفایی اشاره کرد و افزود: نخبگان شاهد و ایثارگر برای تاسیس شرکت دانش بنیان می توانند با ارتباط با صندوق نوآوری و شکوفایی کشور برای گرفتن تسهیلات اقدام کنند.
همچنین معاون فرهنگی دانشگاه بیرجند افزود: مرکز نخبگان شاهد و ایثارگر بنیاد شهید خراسان جنوبی 83 نفر عضو دارد که 33 نفر دارای مدرک دکتری، 14 دانشجوی مقطع دکتری، 21 عضو هیات علمی و 27 نفر دارای مقطع کارشناسی ارشد هستند.
قریشی ادامه داد: همچنین در دو سال گذشته تعداد پنج اختراع توسط اعضای این مرکز در استان به ثبت رسیده است.
وی یادآور شد: در مرکز دانش پژوهان و تشکل های شاهد و ایثارگر بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور تاکنون 2 هزار و 21 اختراع، سه هزار و 260 تالیف کتاب و 185 رتبه برتر کنکور ثبت شده است.
وی مجموع موفقیت های جامعه هدف شاهد و ایثارگر را 25 هزار و 382 مورد ذکر کرد و گفت: سال گذشته 2 هزار و 688 مقاله، 465 کتاب و 50 اختراع در این مرکز ثبت شد.
۴۶
نظر شما