پیوند موسیقی سنتی و شهری در همایش خنیاگران سرزمین پارسی

صبح امروز، نشست خبری همایش خنیاگران سرزمین مادری که به موسیقی اقوام مختلف ایرانی می پردازد و در بخش اول خود به موسیقی شناسی لرستان اختصاص داشت، در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، صبح شنبه 27 شهریور، نشست خبری همایش خنیاگران سرزمین مادری برای بخش اول خود، موسیقی‌شناسی لرستان با حضور علی‌اکبر شکارچی (استاد سازهای سنتی ایران)، رضا پرویز زاده (کارشناس موسیقی) و همچنین دکتر محسن سلیمانی (رییس فرهنگسرا) در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد.

در این نشست، ابتدا محسن سلیمانی به اعلام برنامه همایش پرداخت و گفت: «همایش موسیقی‌شناسی اقوام مختلف ایرانی به همت فرهنگسرای ارسباران در روزهای 5 و 6 مهر برگزار خواهد شد. در این همایش، رسالت موسیقی لرستان، ریشه‌های هنر و آینده‌نگری این موسیقی و همچنین بعد زیبایی‌شناسی مورد بررسی و معرفی قرار خواهد گرفت. همچنین علاوه بر اجرای زنده نوازندگان محلی، سخنرانی‌هایی متناسب برای شناخت بیشتر موسیقی برگزار می‌شود.»

محسن سلیمانی در ادامه برنامه های دو شب همایش را اینچنین بازگو کرد: «در شب اول، به معرفی بخش هایی از موسیقی لرستان پرداخته می شود که کمتر شناخته شده هستند، مانند تک‌نوازی بلور، دونوازی تنبک و کمانچه و در بحث گروه نوازی اجرای موسیقی به سرپرستی استاد فرج علی پور پرداخته خواهد شد،سخنران شب اول استادشکارچی خواهد بود. همچنین در پایان پاسداشت و تقدیر از اساتید و بزرگان موسیقی، استادان شکارچی و علی‌پور انجام می‌شود.»

در شب دوم، تک نوازی تنبور لرستان توسط سلیمان میری اجرا می‌شود و در ادامه نواختن ساز‌ ترنا و اجرای گروه نوازی به رهبری استاد ایرج رحمان پور برگزار خواهد شد، در پایان نیز فریدون شهبازیان سخنرانی خواهد کرد و تجلیل و پاسداشت از اساتید و بزرگان موسیقی استاد درویش‌رضا منظمی و استاد ایرج رحمان‌پور انجام می‌شود.

علی‌اکبر شکارچی هم در ادامه، در باره موسیقی لرستان توضیح داد:  «موسیقی لرستان توانسته به جایی برسد که در سطح دنیا دارای مقبولیت عام شود و امروزه برخلاف گذشته موسیقی اقوام شناخته می‌شود؛ارتباطی که بین موسیقی سنتی و موسیقی شهری ایجاد شده است بسیار پیوند نیکی است و باعث رشد هر دو نوع موسیقی می شود.موسیقی گسستنی نیست و در حال ادامه یافتن است و این موضوع است که باعث ایجاد چنین همایشی در تهران شده است.»

در پایان، پرویز زاده در تکمیل سخنان شکارچی گفت: «موسیقی لرستان در حال تحول است، این موسیقی به سه دسته تقسیم می‌شود؛غرب لرستان، مرکز و شرق لرستان. بر خلاف همیشه این همایش به بخش های دیگری جز بخش مرکزی می‌پردازد و تنبور لرستان و ساز بلوئر که همه تکنیک‌های ساز سرنا را دارد و تا به حال شناخته نشده است، معرفی می‌کند.

5757

کد خبر 580217

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین