سهراب مختاري بيان داشت: آيين نامه هاي انضباطي بنگاه هاي اقتصادي هم سو با سياستهاي كلي نظام و هم راستا با برنامه هاي اقتصادي و اجتماعي دولت و مطابق با سند فرهنگ كار و تعاون كه چندي پيش در فارس رونمايي گرديد مورد بازنگري قرار ميگيرد.
وي با اعلام آمادگي براي تدوين و يا بازنگري در آيين نامه هاي انضباطي بنگاه هاي اقتصادي گفت: در اين بازنگري هم صلاح و سلامت كارگران در نظر گرفته مي شود و هم تلاش مي گردد تا بهره وري در واحدهاي توليدي به طور منطقي، مداوم و مستمر افزايش يابد.
مختاري با ابراز تاسف از گسترش بي رويه استفاده افراد از موبايل و شبكه هاي مجازي گفت: متاسفانه اين معضل هم منجر به كاهش بهره وري شده و هم سلامت كارگران را در هنگام كار با ماشين آلات صنعتي و يا كار در ارتفاع به خطر انداخته است.
مديركل تعاون، كار و رفاه اجتماعي فارس بيان داشت: بارها كارگران در هنگام كار در واحدهاي توليدي و صنعتي به دليل سرگرم شدن در شبكههاي مجازي همچون واتس آپ، تلگرام و ... و يا حرف زدن با تلفن همراه و يا ارسال پيامك دچار سانحه شده و سلامت آن ها با خطرات جدي رو به رو شده است.
وي خاطرنشان كرد: استفاده از تلفن همراه تنها در هنگام رانندگي خطرساز نيست بلكه در مواقع ديگر نيز خطرات فراواني به دنبال دارد. گزارش هاي دریافتی حاكي از نقص عضو كارگران در محيط هاي كاري همچون سقوط از ارتفاع و يا گير كردن دست آن ها در دستگاه هاي صنعتي و يا برخورد با اجسام سخت است كه پس از واكاوي مشخص شده برخي از اين كارگران در زمان بروز حادثه سرگرم موبايل و گشت زني در فضاي مجازي و يا مشغول صحبت با تلفن همراه بوده اند.
مختاري گفت: علاوه بر اين تلف شدن وقت كارگران در شبكه هاي مجازي و سرگرم شدن با تلفن همراه باعث كاهش بهره وري آنها شده و به سودآوري بنگاه هاي اقتصادي لطمه هاي جدي زده است كه اين معضل باعث شده كارفرما از سود مورد انتظار برخوردار نشده و به تبع آن موجب ريزش نيرو مي شود.
وي با بيان اين كه كارگران نبايد با دو سه موبايل در جيب وارد بنگاه هاي اقتصادي شوند بيان داشت: در آيين نامه هاي انضباطي بازنگري شده كارگران ملزمند تلفن همراه خود را در هنگام ورود به واحدهاي توليدي در باكس مخصوص گذاشته و از به همراه بردن آن به كارگاه ها و قسمت هاي توليدي و فني خودداري كنند.
مديركل تعاون، كار و رفاه اجتماعي فارس ممنوعيت استعمال دخانيات در واحدهاي توليدي را از ديگر محورها در بازنگري آيين نامه هاي انضباطي ذكر كرد و گفت: اين امر با هدف افزايش ايمني محيط هاي كاري، افزايش سطح سلامت كارگران و جلوگيري از آلودگي ساير كارگران به استعمال دخانيات اتفاق افتاده است.
وي گفت: متاسفانه در برخي كارگاه ها، نه تنها كارگران اقدام به كشيدن سيگار مي كنند بلكه قليان و ديگر ادوات استعمال دخانيات را با خود به همراه ميبرند كه اين امر سلامت همه افراد حاضر در آن كارگاه را تهديد كرده و ساير افراد را نيز در معرض تشويق به استعمال دخانيات قرار مي دهد ضمن آن كه بهره وري را نيز به ميزان زيادي كاهش مي دهد.
مختاري تاكيد كرد: در آيين نامه هاي بازنگري شده، استفاده از دخانيات و يا تلفن همراه تخلف محسوب شده و كارگران خاطي تذكر انضباطي شديد دريافت مي كنند.
وي از ديگر رويكردها در اين بازنگري با هدف افزايش بهره وري را تغيير در پرداخت مزد به صورت كارمزد ساعتي به جاي روزمزدی و ساعت مزدي دانست و گفت: اين امر باعث مي شود تا بهره وري كارگران افزايش يافته و آنها با انجام كار بيشتر بتوانند درآمد بيشتري كسب كنند.
مديركل تعاون، كار و رفاه اجتماعي فارس توجه به سلامت و رفاه كارگران را هم از جمله مواردي دانست كه در اين بازنگري به آن توجه شده است.
وي گفت: در اين راستا در تلاشيم كه كارگران و خانواده هاي آن ها بتوانند از تخفيف 70 درصدي در استفاده از باشگاه هاي ورزشي بهره ببرند و براي تحقق آن از آن دسته از بندها و تبصره هاي قانوني استفاده مي شود كه هزينه هايي كه كارفرمايان براي ورزش و رفاه كارگران متقبل مي شوند به جاي ماليات آن ها محاسبه شود.
به گفته مختاري، در مفاد قانوني آمده است كارفرماياني كه هزينه هايي براي ورزش كارگران متقبل مي گردند در صورت تاييد اداره كل تعاون، كار و رفاه اجتماعي جزو ماليات آن ها محسوب مي شود.
وي تاكيد كرد: تمامي راهكارها براي افزايش بهره وري، بالا رفتن امنيت جاني و شغلي كارگران و همچنين صيانت از سرمايه كارفرمايان طي جلساتي با حضور تشكل هاي عالي كارگري و كارفرمايي استان و بر اساس تفاهم نامه هاي منعقد شده في مابين انديشيده شده است.
46
نظر شما