ارزش یورو در برابر ارزهای معتبر جهانی در جریان معاملات امروز بازارهای جهانی، به سبب نگرانی های ناشی از گزارش موسسه استنادار پورز مبنی بر سرایت بحران یونان به دیگر کشورهای منطقه یورو به ویژه پرتغال به پایین ترین سطح خود در یک سال گذشته رسید.
کاهش اعتبار یونان و پرتغال که موسسه ارزیابی استاندارد پورز سه شنبه از آن خبرداد موج تکان دهنده ای را به بازارها ارسال کرد که موجب کاهش ارزش یورو در برابر سایر ارزهای بین المللی شد.
بر این اساس شاخص سهام در بازارهای مالی آمریکا با بیشترین کاهش از فوریه تا کنون روبه رو شد. اعلام این خبر، بیم سرمایه گذاران را از مشاهده ناتوانی یونان در رونق دادن به وضع کسری های عمومی خود و همچنین نگرانی های مربوط به سرایت بحران به منطقه یورو و عمدتا پرتغال ،اسپانیا،ایتالیا،ایرلند تقویت کرد.
این وجود دولت یونان روز چهارشنبه اعلام کرد: دولت این کشور و نمایندگان صندوق بین المللی پول سرگرم گفت و گو درباره مبلغ دقیق وام این صندوق به آتن هستند. به اعتقاد کارشناسان اقتصادی هرچند عملکرد مالی شرکت های بزرگ آمریکایی طی سه ماه نخست 2010 نسبت به مدت مشابه سال قبل بهبود نسبی داشته ولی ادامه بحران مالی در یونان و احتمال گسترش آن به سایر کشورهای عضو یورو بازارهای مالی جهان را به شدت متاثر کرده است.
این در حالی است که اتهام فساد مالی مقامهای ارشد موسسه گلد من ساش از سوی کمیسیون ارز و اوراق بهادار آمریکا نیز تاثیر منفی زیادی بر شاخص های بورس داشته است .
مقام های گلدمن ساش هر گونه اتهام فساد مالی از سوی کمیسیون ارز و اوراق بهادار را به شدت رد کرده اند. سنای آمریکا نیز در حال بررسی پیشنهاد دولت برای اجرای اصلاحات ساختاری در قوانین بخش مالی است.
در این خصوص بلومبرگ گزارش داد،مدیران شرکت گلدمن ساکس بیش از 10 ساعت در یک جلسه طاقت فرسا، به سوالات کارشناسان پاسخ گفتند. این اولین جلسه بازجویی این شرکت بعد از 141 سال فعالیت بود. بر اساس این گزارش، چنین جلسه بازجویی بسیار کم نظیر و جنجال برانگیز توضیف شده بود. این در حالی است که، پس از اتمام جلسه ارزش بازار سرمایه گذاری در بانک افزایش پیدا کرد. سناتور لوین و اعضای کمیته فرعی بررسی پرونده گلدمن ساکس که در این جلسه حضور داشتند پس از اتمام دفاعیات مدیران گلدمن ساکس و بررسی پرونده ها و مدارک اظهار داشتند: با وجود ارائه این مدارک، باید مقررات مالی سنگین تری برای این شرکت اعمال شود.
یکی از استادان دانشگاه کالیفرنیا طی اظهاراتی با خبرنگاران در خصوص گلدمن ساکس افزود: هر دو به نتیجه دلخواه رسیدند. هم دادگاه ساختگی، با احضار شرکت، مدیران این شرکت را شرمسار کرد و هم گلدمن ساکس به هدف خود در بی گناه جلوه دادن خود رسید. این نخستین جلسه دادگاه بدوی این پرونده بوده است و تا اعلام رأی قطعی، گلدمن ساکس می تواند به جمع آوری ادله ادامه دهد.
بر اساس گزارش بلومبرگ، شاخص سهام اس اند پی 500 با 2.3 درصد کاهش به 1183 واحد رسیده است . شاخص داو جونز نیز با افت 213 واحدی به 10991 واحد رسیده است که این بیشترین کاهش شاخص داو جونز از چهارم فوریه به شمار می رود .
نظر شما