مرتضی رضایی: اتفاق خوبی است؛ مهرورزی در ماه مهر .هستند خیلی ها که پدر ندارند، مادر ندارد یا هستند کسانی که هم پدر دارند و هم مادر اما پول ندارند! سرپناه ندارند. خیلی دلشان می خواهد مدرسه بروند، درس بخوانند، دکتر شوند و مهندس اما نمی شود.
خیلی ها هم در بیابان هایی که خانه هایشان را دو - سه تکه چادر تشکیل می دهد با دست هایشان هواپیمایی را در آسمان هدایت می کنند که خلبان آن هواپیما خودشان هستند. رویاست اما به حقیقت تبدیل می شود.آن هم در آینده ای نه چندان دور.وقتی دستان پر مهری باشد که دست این کودکان را بفشارد چرا که نه؟حتما از دل این بچه ها، همانهایی که محرومیت هایی دارند اما محدودیت نه، دکتر، مهندس، معلم و البته خلبان بیرون می آیند.
مداد جادو؛ اسمش آشناست. بدون شک از همان زمان که همه ما وارد مدرسه شدیم،یا حتی قبل تر از آن با این کلمه آشنا بودیم. همیشه در مخیله ما مدادی بوده که جادو کند، مشق های دوران کودکی را بنویسد،یا حتی سوارش شویم و ما را به مدرسه ببرد! خلاصه اینکه کارهای ناممکن را ممکن کند... بزرگ و بزرگتر که شدیم این مداد بود اما حقیقتا جادویی نمی کرد!
مشق هایمان را خودمان نوشتیم و راه ها را خودمان رفتیم با این حال هنوز هم به جادوی آن مداد اعتقاد داریم. مدادی که هنوز هم هست و به نظر حالا که بزرگتر شده ایم دارد رویای کودکی مان را به حقیقت تبدیل می کند،نه برای خودمان بلکه برای بچه هایی که شاید شبیه کودکی خیلی از ما هستند.برای انسان هایی که در سخت ترین شرایط درس خواندند،با یک مداد و یک دفتر مشق،سال تحصیلی را به پایان رساندند و با یک کیف یا کوله پشتی که شاید از برادر بزرگتر به ارث رسیده بود سال های تحصیل را گذراندند.
این بار مداد جادو دارد واقعا جادو می کند،البته نه به تنهایی؛ بلکه با کمک نهادها، شرکت ها و البته مردمی که همیشه در انجام کار خیر پیشقدم هستند. شاید در سطح شهر، در تلویزیون و یا حتی پشت برنامه های هفتگی بچه های مدرسه تبلیغات "مداد جادو" را دیده باشید اما اصلا ندیده ایدکه واقعا این مداد چه چیزی را جادو می کند و چه کارهایی را می تواند انجام بدهد که به تنهایی قادر به انجام آنها نیستیم؟
"مداد جادو" کمپینی است برای بچه های بی بضاعت. محرومانی که دوست دارند درس بخوانند اما امکانش موجود نیست. یک موسسه خیریه که جامعه یاوری فرهنگی نام دارد با همراهی بخش خصوصی، پویش مردمی مداد جادو را راه اندازی کرده تا با همراهی مردم، از دانشآموزان نیازمند در مناطق محروم کشور، حمایت کند.
چه شد که مداد جادو خلق شد؟
رضا درمان مدیرعامل جامعه یاوری فرهنگی در این مورد به خبرآنلاین می گوید: «فعالیت ما مدرسه سازی و تسهیل آموزش در مناطق محروم و البته مناطق مرزی است. استان های خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، خراسان رضوی و ایلام. البته فعالیت های محدودی هم در استان های اصفهان، گیلان و حتی تهران داشته ایم اما عمده فعالیت ما در استان های شرق کشور است.»
درمان این را گفت و ادامه داد: «امسال هم به روال هرسال گذشته و همزمان با آغاز سال تحصیلی فعالیت مان را آغاز کردیم؛ کمپینی راه اندازی کردیم که مردم هم بیایند و هر کسی در حد توانش به ما کمک کند. شرکتی پیشقدم شده است، بعضی ها بیلبوردهای تبلیغاتی خودشان را در اختیار ما گذاشته اند و حتی یک بانک دفتر مشق هایی را تهیه و به ما اهدا داده تا آنها را بین بچه ها توزیع کنیم. البته بخش زیادی از کمک ها را هم مردم انجام می دهند. ما از هزار تومان کمک داشته ایم تا 10 میلیون تومان. به امید خدا روز دوازدهم مهرماه در بازدید از کارگاه های آموزشی در بیرجند هم لوازم التحریر بین بچه ها توزیع می کنیم و هم لباس. تقریبا ۳۵۰۰ دست لباس فرم مدرسه آماده کرده ایم که به همراه لوازم التحریر در مناطق محروم توزیع می کنیم.»
کار خوب، یاد دادن فنون و بازار کار
در مناطق محروم بچه هایی که درس می خوانند از امکانات هنرستان فنی و حرفه ای محروم هستند. یعنی اینکه آنها درس های فنی را به صورت تئوری می خوانند اما امکاناتی نیست که بتوانند عملی هم فنون آموزش دیده را انجام بدهند. "مداد جادو" این امکان را فراهم کرده است تا دانش آموزان فنی و حرفه ای به صورت عملی هم با کار آشنا شوند.
در کارگاه هایی که برای آنها پیش بینی شده است امکانات دوخت و دوز موجود است. جامعه یاوری فرهنگی پارچه و چرخ خیاطی را در اختیار آنها قرار می دهد، در ازای کارکردشان به آنها دستمزد می دهد و محصولات با کیفیتی که تولید می کنند را به نیازمندان استان اهدا می کند.
خودکفایی در سطح استان با تلاش های بی وقفه
بیشتر تولیدات این کارگاهها لباس فرم، کیف های پارچه ای، لباس های مردانه و زنانه است. خود موسسه این تولیدات را از آنها می خرد و در مناطق محروم در دو نوبت توزیع می کند. در این طرح بچه ها کار یاد می گیرند و وقتی که فارغ از تحصیل می شوند می توانند وارد بازار کار شوند. ضمن اینکه این بچه ها در ازای کاری که انجام می دهند حقوق می گیرند و اوقات فراغت شان به کار کردن می گذرد. نکته قابل توجه این است که گردش اقتصادی در همان استان اتفاق می افتد.
چگونه جادویی شویم؟
1: از نوشتافزار خود عکس بگیرید و با #مدادجادو در اینستاگرام به اشتراک بگذارید. اسپانسر به ازای هر عکس، 1000 تومان به دانش آموزان نیازمند کمک خواهد کرد. اگر صفحه اینستاگرامتان خصوصی است، میتوانید عکس را به اینستاگرام مداد جادو دایرکت کنید.
2: می توانید با مبلغ 50 هزار تومان یک کوله پشتی با لوازم تحریر داخل آن (شامل 5جلد دفترچه، یک بسته مداد، یک بسته خودکار، یک بسته مداد رنگی، خطکش، پاککن، تراش، لیوان، مسواک، خمیردندان) را به کودکان اهدا کنید.
3: راه دیگر این است که با پرداخت مبلغ 25 هزار تومان از طرح «تولید حین آموزش» که درآن دانشآموزان هنرستانی امکان اشتغال و ورود به بازار کار پیدا میکنند حمایت کنید.
4: اما راه چهارمی هم وجود دارد.15 هزار تومان پرداخت می کنید و در بازآموزی آموزگاران دوره ابتدایی و به روز کردن دانش آنها برای ارائه آموزش بهتر به دانشآموزان شریک می شوید.
تا کی زمان داریم؟
کمپین #مدادجادو تا پایان ماه مهر ماه فعال است. یعنی هر کسی می خواهد کمک کند تا پایان ماه مهر می تواند وارد سایت "مداد جادو"به آدرس http://www.medadejadoo.ir/ شود از راه هایی که گفته شد در این کار خیر شرکت کند.
البته با به پایان رسیدن ماه مهر اتفاق خاصی نمی افتد. صفحات مجازی معتبر کمپین "مداد جادو"در طول سال فعال است و مردم می توانند کمک های خود را پس از بررسی های لازم به بچه های مناطق محروم انجام بدهند.
۴۷۴۷
نظر شما