به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، توزیع کارتهای اعتباری خرید که از هفته گذشته شروع شد، در حال حاضر با استقبال مردم مواجه شده است.
دولت هدف از این طرح را تسریع در روند خروج اقتصاد از رکود، کمک به تولیدکنندگان و تحرک در بازار برای خرید و فروش و گردش بیشتر پول اعلام کرده است، اگرچه منتقدان طرح معتقدند سود کارتها بالاست و تاثیری در هدفهای طراحی شده نخواهد گذاشت. اما با این وجود، در حال حاضر این سوال مطرح است که آیا کارتهای اعتباری به اقتصاد خانوار و تولید ملی کمک میکند؟ در این خصوص کاربران خبرآنلاین با شرکت در یک نظرسنجی، دیدگاههای خود را مطرح کردند.
«احمد»، یکی از کاربران خبرآنلاین در این باره نوشت: «سود بسیار بالاست، اجناس مورد نیاز را میتوان با بهرههای خیلی کمتر از فروشگاههای معتبر کشور تهیه کرد. اگر باور ندارید، سری به فروشگاههای بزرگ و معتبر بزنید تا خودتان متوجه شوید.»
«حميد» هم عنوان کرد: «من جوابم رو بهصورت سوال مطرح ميكنم: اعتبار اين كارتها كه قطعا حجم بالايي دارد، از كجا تامين شده؟ اگر دولت تامينكننده است، كافي است كه مطالباتش به پيمانكاران و واحدهاي طلبكار را بپردازد. آن زمان قطعا اقتصاد رونق خواهد گرفت. نه اينكه همان پول را با سود 18 درصد به خودشان بدهيم؟»
کاربر دیگری که نام خود را عنوان نکرده، در مقابل اظهارنظر «حمید» متذکر شد: «سادهایها، دولت خودش پول داره، اینا برای تحریک خرید مردمه.»
«بوئين زهرا» هم تصریح کرد: «خود دولت عامل اصلي در بهوجود آوردن ركود به بهاي پائين كشيدن نرخ تورمه مجازي بوده، حال با اين كارها ميخواهد ركود رو از زندگي مردم خارج كنه؟ نه عزيزم، شماها فقط ميخواهید اون ته مونده جيب مردم رو به اسم توليد و اشتغال از موجوديشون كم كنيد. توفيقي نداره اين كارها. شما قدرت خريد مردم رو افزايش و هزينههاي تموم شده يك كالاي درست و نه بنجل داخلي رو كاهش بدهید.»
«تقی»، یکی دیگر از کاربران خبرآنلاین نوشت: «در صورت وجود استاندارد کالا و بهبود کیفیت محصولات داخلی و کنترل بر واردات لوازمخانگی و سایر کالاها، میتوان امیدوار بود که تولیدکنندگان داخلی از رکود اقتصادی خارج و مصرف کنندگان نیز کالای با کیفیت استفاده کنند.»
«reza» عنوان کرد: «این کارتها خوب است، ولی کاری کنید که مردم ایران در هر جای دنیا بتوانند با کارت خرید کنند.»
یکی از کاربران خبرآنلاین هم که نام خود را عنوان نکرده، متذکر شد: «به نظرم خیلی خوبه. من خودم میخوام ماشین بخرم. با این کارتها کار آدمو راحت میکنه.»
کاربر دیگری نوشت: «آخ آخ گفتی، منم پراید میخوام.»
«بینام» یکی دیگر از کاربران خبرآنلاین عنوان کرد: «ای کاش مقرراتش سخت نباشه همه بگیرن.»
کاربر دیگری هم که نام خود را عنوان نکرده، نوشت: «فقط این سفته و ضامن کار رو سخت کرده؛ وگرنه ماهیت کار خوبه. مثلا کسی که بخواد جهیزیه بگیره؛ میتواند از این کارتها استفاده کند.»
«مهدى» متذکر شد: «اگر بانكها واقعا به اعتبار مشترى كارت بدهند و هزار و يك جور ضامن و سند نخواهند، قطعا كمك خوبى به اقتصاد خواهند كرد.»
اما «هاشم» نوشت: «به نظر من کارتهای اعتباری یک تله برای افرادی است که در حال حاضر قدرت خرید ندارند و به نظر خودشان ممکن است در آینده قدرت آن را پیدا کنند. یعنی درآمد آینده خود را به نرخ سود تعیین شده امروز میفروشند. کارتهای اعتباری قدرت خرید کاذب برای خریداران است؛ چه در کشورهای دارای اقتصاد آزاد و چه در ایران و تله ای برای خریدارانی است که نمیتوانند صبر کنند، پسانداز کنند و سپس به سراغ فروشنده بروند.»
«داود علمی» تصریح کرد: «قطعا برای مردم کارگشا خواهد بود، اما: 1. با گذاشتن شرایط سخت این موضوع را نیز مختص به افراد پولدار جامعه نکنند. 2. این کار اصولی و با استفاده از تجربیات کشورهایی که در این کار موفق بودهاند، انجام پذیرد. 3. صرف سود بانکها در آن دیده نشود و سودهای واقعی و منطقی از مردم طلب شود. جریمه و پاداش هر دو دیده شود؛ به طوری که افرادی که خوشحسابی میکنند، در برگشت به موقع برداشتها برایشان پاداش یا معافیتهایی دیده شود؛ نه این که فقط جرایم دیرکرد لحاظ شود. و در آخر این موضوع را برای تمام اقشار جامعه بدانیم، نه بخش کمی از جامعه که وامها نیز از آن آنها است.»
«مهدی» یادآور شد: «سود کارت اعتباری در همه کشورها زیر 10 درصد، اما در ایران حدود 18 درصد است.»
22539
نظر شما