ایسنا نوشت: معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری ایلام، فرصت‌های سرمایه‌گذاری استان ایلام در سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل تبیین کرده است.

استان ایلام با مساحت 20 هزار و 138 کیلومترمربع 1.2 درصد مساحت کل کشور و رتبه 25 در بین استان‌ها را به خود اختصاص داده است. این استان از شمال به استان کرمانشاه از شرق به استان لرستان از جنوب به استان خوزستان و از غرب به کشور عراق محدود شده است. جمعیت استان 557 هزار و 599 نفر است که معادل 74 صدم درصد جمعیت کل کشور و رتبه 31 در بین استان‌ها را داراست.

تعداد کل خانوارهای استان 135 هزار و 732 که معادل 64 صدم درصد کل خانوارهای کشور است.

ظرفیت‌های اقتصادی و زمینه‌های سرمایه‌گذاری در بخش آب و کشاورزی:

مساحت مراتع استان 1112358 هکتار معادل 1.3 درصد کل مراتع کشور است و مساحت جنگل‌های استان 634461 هکتار معادل 4.43 درصد کل جنگل های کشور است. سطح کل اراضی قابل کشاورزی استان 336 هزار هکتار است که از این مقدار 80 هزار هکتار آن اراضی کشت آبی است. پتانسیل آب‌های سطحی استان 3.7 میلیارد متر مکعب که 550 میلیون متر مکعب در بخش کشاورزی مصرف می‌شود.

پتانسبل آب‌های زیرزمینی استان 400 میلیون متر مکعب که 250 میلیون متر مکعب در بخش کشاورزی مصرف می‌شود.

متوسط بارندگی 350 میلیمتر در سال است که وجود 16 دشت بزرگ برای گسترش فعالیت‌های کشاورزی و تنوع شرایط اقلیمی و امکان کشت انواع محصولات سردسیری و گرمسیری و همچنین برخورداری از شرایط مناسب برای توسعه و احداث باغات جدید و مدرن به ویژه باغات دیم، امکان ایجاد مجتمع‌های کشت و صنعت و تولید محصولات گلخانه‌ای و وجود سرمایه‌های انسانی جوان، آماده به کار و آموزش دیده در بخش کشاورزی و استعداد چشمگیر در تاسیس واحدهای زنبورداری و تولید عسل و ایجاد مزارع پرورش ماهی از جمله این ظرفیت‌هاست.

ظرفیت‌های اقتصادی و زمینه‌های سرمایه‌گذاری در بخش صنعت، معدن و انرژی:

استان ایلام از نظر منابع گازی رتبه دوم کشور (11 درصد منابع گازی کشور) و از نظر منابع نفتی سومین استان غنی کشور (6 درصد منابع نفتی کشور) و امکان ایجاد صنایع بالادستی و پایین دستی در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی است.

استحصال روزانه 165 هزار بشکه نفت از استان و امکان ارتقای آن در سال‌های آتی به 235 هزار بشکه در روز، تولید محصولات نهایی، میانی و جانبی پتروشیمی، فرصت مناسبی را برای سرمایه‌گذاری در این بخش فراهم کرده است که تعداد شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان 14 مورد با مساحتی بالغ بر 800 هکتار است. وجود مرز بین‌المللی مهران و دسترسی به بازار مصرف عراق، وجود دشت‌های مستعد جهت ایجاد صنایع تبدیلی و غذایی به ویژه کشت و صنعت، وجود نیروی کار ارزان و فارغ‌التحصیل دانشگاه با توجه به توسعه واحدهای دانشگاهی و افزایش رشته‌های فنی، آموزشکده فنی و حرفه‌ای در سطح استان و دسترسی مناسب به نیروی کار جوان، سرمایه‌گذاری بر روی صنایع نوین و تکنولوژی‌های رقابت‌پذیر و صادراتی به دلیل وجود مرز بین‌المللی مهران، امکان صادرات فنی مهندسی به کشور عراق با توجه به رونق ساخت و ساز طولانی مدت در کشور عراق و اعلام آمادگی مسئولان کشور عراق و وجود قابلیت‌های معدنی استان در خصوص کانی‌های غیرفلزی مانند شن و ماسه، شیل و مارن، آلوویم آهکی، سنگ گچ، سنگ آهک، کلسیت.

ظرفیت‌های اقتصادی و زمینه‌های سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری و صنایع دستی:

وجود جاذبه‌های کم نظیر طبیعی و باستانی و پیشینه درخشان هنرمندان و صنعتگران، سابقه کهن تمدن کشور عیلام (ایلام) در حدود 3 هزار سال قبل از میلاد مسیح، تعداد 55 جاذبه طبیعی زیبا و تاریخی و همچنین تعداد 63 بقاع متبرکه، ورود و خروج بیش از 2.5 میلیون نفر زائر در سال از مرز مهران، امکان سرمایه‌گذاری در ایجاد هتل، رستوران و مجتمع‌های خدمات رفاهی در استان، امکان سرمایه‌گذاری در بخش توریسم سلامت در استان و شهر مهران، امکان استقرار و فعالیت شرکت‌های توریستی گردشگری مشترک ایران و عراق، از جمله مهم‌ترین صنایع دستی استان که به دست هنرمندانه زنان و دختران ایلامی برای اولین بار طرح آن در استان ایلام بافته شده است گلیم نقش برجسته است، امکان سرمایه‌گذاری در کارگاه‌های متمرکز و نیمه متمرکز تولید فرش دستباف، گلیم نقش برجسته، کشت و صنعت رنگدانه‌های گیاهی و امکان واگذاری مدیریت بهره‌برداری مدت‌دار بناهای تاریخی استان به سرمایه‌گذاران بخش خصوصی.

ظرفیت‌های اقتصادی و زمینه‌های سرمایه‌گذاری در بخش بازرگانی خارجی:

فراهم بودن زیرساخت‌های مجموعه تجاری و مسافری مرز بین‌المللی مهران به مساحت 57 هکتار با وجود کامل‌ترین تاسیسات و تجهیزات، صادرات سالانه بیش از 1 میلیارد دلار کالا، وجود تفاهم‌نامه با مقامات عراقی در خصوص راه‌اندازی بازارچه هلاله شمالی، شهابی و بازارچه‌های مرزی دهلران، اشتراکات قومی، فرهنگی و مذهبی دو طرف مرز به طول 425 کیلومتر، امکان سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های بازارچه، پایانه مسافری و منطقه ویژه اقتصادی مهران از قبیل سردخانه و انبار مکانیزه، امکان استقرار واحدهای سورتینگ و بسته بندی محصولات کشاورزی در بازارچه مرزی مهران، امکان صادرات فنی مهندسی به بازار عراق با توجه به بازار بکر کشور عراق در حوزه مسکن و زیربنایی و استقبال مقامات عراق به ویزه استان واسط .

طرح‌ها و پروژه‌های دارای توجیه فنی، اقتصادی و مالی برای سرمایه‌گذاری و فاینانس در استان ایلام:

طرح تولید رزین پلی استر غیر اشباع، کاهش تلفات برق، تاسیس مجموعه تله کابین، تولید کمپوست از پسماندهای شهری، تولید گندم و جو پوست کنده، تولید نان صنعتی، احداث هتل بیمارستان، تولید اتانول از گاز طبیعی، اتصالات لوله گاز رسانی، تولید اسید سولفوریک، تولید اسید فسفریک، امکان سنجی البسه مردانه، تولید آجر سفالی، تولید آجر نسوز، تولید آهک هیدراته، ساخت بتن سبک (CLC) ، احداث نیروگاه بادی، تولید بستنی بر پایه شیر و کنسانتره میوه جات، تولید بنزین از گاز طبیعی، احداث پالایشگاه نفت، احداث پتروشیمی، تولید اتیلن پروپیلن دی ام، تولید پروپیلن از گاز طبیعی، تولید الیاف پلی استر از ضایعات پت، تولید پلیمر گیاهی از نشاسته و گندم، تاسیس ترمینال مسافربری، تولید چرم به روش طبیعی، تولید چسب اوره فرمالدئید، تولید دستکش جراجی، تولید کود سوپر فسفات تریپل، تولید سیمان سفید، تولید شیرآلات پلاستیکی، تولید شیشه با فناوری نانو، تولید و بسته‌بندی عرقیات گیاهی، تولید قوطی آلومینیومی، تولید قیر امولسیون، تولید کود آلی از فضولات مرغی، تولید گچ ساختمانی، مطالعات پیش امکان سنجی راه‌اندازی واحد مرغداری گوشتی 50 هزار قطعه‌ای، تولید تایر خودرو، تاسیس مجتمتع تجاری، تولید مکمل دام و طیور، مطالعات پیش امکان‌سنجی طرح نیروگاه برقی 25 مگاواتی، کاهش تلفات آب شرب، احداث شبکه ریلی اتصال ایلام به شبکه ریلی کشور به طول 76 کیلومتر.

46

کد خبر 585300

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار