نشست هاي كتابخوان تخصصي از جمله برنامه هاي نهاد كتابخانه هاي عمومي كشور و اداره كل كتابخانه هاي عمومي فارس است كه به منظور ترويج كتاب و كتابخواني و معرفي كتاب هاي برتر، براي اقشار مختلف مردم برگزار مي شود. در همين راستا صبح ديروز نشست كتابخوان تخصصي زبان و ادبيات فارسي برگزار و در جريان اين نشست، كتاب هاي «دستور زبان داستان» نوشته احمد اخوت (معرفي شده توسط شراره رياحي)، «از زبان شناسي به ادبيات» نوشته كوروش صفوي (معرفي شده توسط محمد مرادي)، «بررسي زبان شناختي گويش زرند» نوشته علي بابك (معرفي شده توسط كتايون نميرانيان) و «روباه هاي شني» نوشته محمد كشاورز (معرفي شده توسط خود نويسنده) در حضور حاضران و علاقمندان به كتاب مورد نقد و بررسي قرار گرفت.
دهه 60، دهه شکوفایی ادبیات داستانی و شعر کودکان و نوجوانان
در ادامه این نشست، بهمن پگاه راد به ایراد سخن پرداخت و گفت: شکوفایی ادبیات داستانی و شعر کودکان و نوجوانان بعد از انقلاب اسلامی و در دهه ۶۰ اتفاق افتاد. وی با بیان اینکه در دهه ۶۰ خورشیدی نویسندگان جوان تربیت شده در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، به سبب نیاز جامعه، نخستین تجربه های خود را به رشته تحریر در آوردند، اظهارداشت: بعدها اغلب آنان در مراکز و مجامع مربوط به هنر و مجلات خاص کودکان و نوجوانان مشغول کار شدند. نویسنده کتاب «نبرد رئیسعلی» با اشاره به اینکه در این میان، نویسندگان خودپرورش یافته ای نیز بودند که رویای دیگری در سر داشتند، ابراز داشت: من یکی از این افراد بودم و در ماه های قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، از مجله ای آغاز کردم که با مجوز انقلاب از محاق توقیف چندساله رهیده بود.
وی که پیشینه همکاری با نشریاتی نظیر کیهان بچه ها، شاهد کودکان، سروش نوجوان، سوره نوجوانان، آفتابگردان، دوچرخه، سروش کودکان و صفحه دانش آموز روزنامه خبرجنوب را دارد یادآور شد: متجاوز از ۲۰۰ داستان از این قلم در نشریات یادشده چاپ شده است. البته این فعالیت ها در دهه های ۸۰ و ۹۰ هم با سرعتی کمتر ادامه یافت که آخرین داستان در فروردین سال جاری با عنوان «دست، هورا، سوت و هرچه بلدید» در ویژه نامه دوچرخه چاپ شد. پگاه راد با یادآوری اینکه این سختی ها و دشواری کار برایش دلچسب بود، عنوان کرد: آن حس شادی از مشاهده این که جوانان آثارم را مطالعه می کنند، به همه خستگی هایم پایان داد. نویسنده کتاب «نبرد رئیسعلی» در ادامه اظهار کرد: من همه کتاب هایم را دوست دارم، اما نبرد رئیسعلی را بیشتر زیرا رئیس علی دلواری نبردی نابرابر با بزرگترین امپراتوری جور زمان خود یعنی انگلستان را با دست تهی داشت. حکایت پر راز و رمز شهامت و دلیری مردی که به مبارزات آینده مردم سرزمین من شکل و معنا داد، معنایی که حاصل آن را در پاراگراف پایانی داستان و پس از انتشار خبر شهادت این بزرگمرد آورده ام، با یادآوری اینکه حافظیه امروز، زمانی آرامستانی بزرگ بوده و در دوران معاصر این قبور تخریب شده و حافظیه امروز پدید آمده است: «چندماه از این ماجرا گذشته بود. کودکان در آرامگاه حافظ، از این قبر به آن قبر می رفتند و دنبال هم می کردند. وقتی حسابی بازی می کردند و خسته می شدند، به سوی خانه های خود روانه می شدند. احمد و ناصر هم همراه دوستانشان مشغول بازی بودند. احمد از بس دنبال ناصر گذاشت و بازی کرد خسته شد. نای راه رفتن نداشت. روبه ناصر کرد و گفت: این بازی بس است، برویم رئیسعلی بشویم!».
گفتنی است در این نشست که با حضور پروفسور جعفر مهراد، چهره ماندگار علم اطلاعات، بهاره شفیعی، معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس و زهرا افتخاری، مدیرکل مراکز کانون پرورش فکری کودک و نوجوان استان همراه بود، علاوه بر تقدیر ویژه از 40 سال نویسندگی بهمن پگاه راد، از شراره ریاحی، محمد مرادی، کتایون نمیرانیان و همچنین محمد کشاورز
نیز تقدیر شد.
46
نظر شما