بهگزارش خبرآنلاین کرمانشاه سرهنگ "فضل اله شیری" در نشست خبری پیش از ظهر امروز (پنجشنبه) اظهار داشت: پلیس راه و پلیس راهور قدرت نرم ناجا را در اختیار دارند و باید بر مشارکت مردم و تعامل با رسانه ها بیشتر متکی باشند.
وی افزود: رسانه ها «وظیفه شهروندی» را از مردم و مسئولین مطالبه کنن و علاوه بر اطلاع رسانی درست، به دنبال ارتقای فرهنگ و نفوذ در لایه های اجتماع باشند.
این مقام انتظامی تصریح کرد: اجرای مقررات تنها صدور برگ جریمه نیست؛ طراحی و ساخت وسایل نقلیه، تجهیز راه ها، مهندسی ترافیک و ... نیز از جمله موارد اجرای قوانین است.
سرهنگ شیری از آموزش پنج هزار نفر ساعت دانش آموز در مدارس حاشیه راه ها خبر داد و گفت: گرایش تصادفات و تخلفات رانندگی کم کم به سمت مناطق دور دست کشیده می شود و نیازمند اقدام بیشتر در این زمینه هستیم.
وی ادامه داد: در همین راستا راهوران محله در 200 نقطه استان آموزش دیده اند و به امکانات مورد نیاز تجهیز شده اند.
رئیس پلیس راه استان عنوان کرد: راه های استان باید شناسنامه دار شوند و نواقص آنها احصا گردد.
وی اظهار داشت: در شش ماهه نخست سال جاری هزار و 834 تصادف در جاده های استان رخ داده است، که 76 درصد این تصادفات خسارتی، 20 درصد جرحی و چهار درصد فوتی بوده است.
این مقام انتظامی تصریح کرد: نوع برخورد در تصادفات رانندگی بر اساس گزارشات کارشناسان به میزان 63/9 درصد وسیله نقلیه با وسیله نقلیه، 32/4 درصد خروج از جاده و واژگونی و 7/3 درصد تصادف با عابر پیاده اعلام شده است.
سرهنگ شیری گفت: بیشترین تصادفات امسال مربوط به شهریورماه به تعداد 370 مورد است و ساعت 16 تا 20 عصر بیشترین و یک تا چهار بامداد کمترین حجم تصادفات را شاهد بوده ایم.
وی در تحلیل تصادفات بر اساس نوع خودرو بیان داشت: 71/1 درصد سواری، 12/5 درصد وانت، 11/2 درصد کامیون، 3/6 درصد موتورسیکلت، 0/6 درصد مینی بوس، 0/2 درصد اتوبوس و 0/8 درصد سایر موارد است.
رئیس پلیس راه استان ادامه داد: در پنج ماهه ابتدایی سال، به طور میانگین در هر روز یک نفر جان خود را در تصادفات رانندگی از دست داده اند.
سرهنگ شیری به شغل کشته شدگان سوانح رانندگی اشاره داشت و گفت: مطابق آمار پزشکی قانونی 6/1 درصد دانش آموز، 4/7 درصد دانشجو، 10/8 درصد خانه دار، 3/4 درصد کارمند، 2/8 درصد کارگر، 27/7 درصد آزاد، 0/7 درصد سرباز، 1/4 رصد بازنشسته، 13/5 درصد کشاورز، 8/6 درصد بیکار ، 8/1 درصد راننده و 1/4 درصد نظامی بوده اند.
وی در رابطه با تحصیلات کشته شدگان تصادفات رانندگی در پنج ماهه نخست سال جاری در استان گفت: کشته شدگان به میزان 25 درصد بی سواد، 15/5 درصد تحصیلات ابتدایی، 20/3 درصد راهنمایی، 4/1 درصد لیسانس و دو درصد نیز ارشد به بالا بوده اند.
این مقام انتظامی خاطرنشان ساخت: 60/1 درصد کشته شدگان تصادفات در پنج ماهه ابتدایی سال متاهل و 39/9 درصد مجرد و 84/5 درصد مرد و 15/5 درصد زن بوده اند.
سرهنگ شیری با بیان اینکه مطابق آمار پزشکی قانونی بیش از 85 درصد علل مرگ و میر افراد بر اثر ضربه مغزی است، افزود: بیش از 80 درصد فوت شدگان سرنشین بوده اند و از ناحیه سر به دلیل نبستن کمربند ایمنی و نیز در موتورسیکلت سواران به دلیل عدم استفاده از کلاه ایمنی بوده است.
وی ادامه داد: مطابق ماده و قانون چنانچه گذرگاه های ایمن و تجهیزات مناسب فراهم شود، عابرین موظف به عبور از زیرگذرها و روگذرها هستند درغیر اینصورت کارشناس سهم تقصیر عابر پیاده را لحاظ می کند.
رئیس پلیس راه استان خاطرنشان ساخت: در شش ماهه نخست سال 95 بیش از 320 هزار برگ جریمه صادر، 42 مورد گواهینامه به خاطر تخلفات رانندگی و 249 فقره گواهینامه به دلیل عدم احراز سلامت روحی و جسمی ضبط و پنج هزار 989 وسیله نقلیه به پارکینگ منتقل شد.
سرهنگ شیری اعلام کرد: 40 نقطه از ورودی استان همدان تا خروجی به سمت ایلام و تا مرز خسروی، دوربین ثبت تخلفات نصب خواهد شد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه مطابق قانون اطلاع رسانی در حوزه تصادفات بر عهده نیروی انتظامی است، متذکر شد: مسئول تشخیص تصادف رانندگی، کارشناس نیروی انتظامی است که در حال حاضر از سوی شرکت بیمه، تصادفات ساختگی جرم نگاری شده وکلاهبرداری محسوب می شود که پیگرد قانونی دارد.
سرهنگ شیری در ادامه یاداور شد: در نظر داریم به جای افزایش تعداد پلیس ها، از جنبه نرم و امنیت ایجابی وارد شویم چراکه تاکید دین مبین اسلام است و از طرفی امنیت سلبی پایدار نیست.
وی خبرنگاران را سربازان گمنام عرصه فرهنگ عمومی خواند و درخواست کرد رسانه ها به عنوان نمایندگان مردم در خصوص ارتقای فرهنگ رانندگی مطالبه گری کنند.
۴۸
نظر شما