کوثر فخری : این نشست به مناسبت برگزاری تورهای گردشگری بنیادشهید و بررسی پتانسیل های گردشگری شهرستان پاوه توسط جهاددانشگاهی و گروه گردشگری جهاد دانشگاهی استان و معاونت بنیاد شهید در بازدید از این شهرستان برگزار شد. شرکت های گردشگری نیک اندیشان باینگان؛ اکوکمپ ساتیاری، تعاونی گردشگری روستای خانقاه(راویار سیر اورامان) ، صداقت از روستای داریان، خانم حسینی از میوان (گیوه بافان میوان) به نمایندگی از شرکت های فعال گردشگری شهرستان حضور داشتند.
هادی شریفی، مسئول اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری شهرستان پاوه در ابتدای این نشست گفت: این نشست با هدف شناسایی این پتانسیل ها و کمک به حوزه گردشگری شهرستان پاوه برگزار شده است.
وی افزود: کشور دارای 367 روستای هدف گردشگری در ایران معرفی شده اند که شهرستان پاوه به تنهایی 7 روستای هدف گردشگری را داراست.
شریفی گفت: صندوق کارآفرینی امید برحسب شعار خود که هر خانه روستایی یک کارخانه است موجب ایجاد شرکت گردشگری گیوه بافان میوان را فراهم کرده است. در روستای میوان شرکت تعاونی گیوه بافان میوان را تشکیل داده ایم که همه اعضای آن از گیوه بافان هستند. اولین اکوکمپ روستایی کشور هم در روستای ساتیاری معرفی شده است.
در ادامه جلسه مهندس پی برد با تسلیت به مناسب ایام محرم از ریاست اداره گردشگری شهرستان به دلیل برگزاری این نشست تشکر کرد و گفت: مسئول اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان مباحث گردشگری را بسیار دلسوزانه و فعالانه پیگیری می کنند و افق زیبایی برای آینده صنعت گردشگری در اورامانات در نظر گرفته اند.
وی افزود: بنا به گفته رهبر معظم انقلاب اسلامی که امسال را سال اقتصاد مقاومتی نامگذاری کردند در بنیاد شهید انقلاب اسلامی استان دستور کاری برای ما پیرامون شناسایی ظرفیت های اقتصاد مقاومتی بر پایه نگاه به استان تعریف شد. یکی از ویژگی های اصلی اقتصاد مقاومتی و شاخصه های توسعه نگاه به خود است.
پی برد گفت: در استان ظرفیت ها را شناسایی کردیم ابتدا طرح تکاپو رفتیم با کمک از یونیتو اولویت های استان را شناسایی کردند. اولویت اول را در حوزه توریست درمانی شناسایی کردند و سپس حوزه توسعه گردشگری روستایی را مدنظر قرار دادند.
اولویت اول را در خدمت دوستان میراث فرهنگی بررسی کردیم و طرح بسیار جالب جاده باستانی بیستون به طاق بستان بسیار عالیست اما این همه ظرفیت ما نیست. ما بررسی کردیم و متوجه شدیم حوزه گردشگری و جذب توریسم در اورامانات بسیار بالاست.
وی گفت: در جهاد دانشگاهی نیز ظرفیت ها و پتانسیل های بسیار خوبی وجود دارد. همکاران ما هم مشتاق بودند که جاذبه های استان را به آنها معرفی کنیم. بخشی از زنجیره شناسایی و معرفی پتانسیل های استان همین نشست امروز است که امیدواریم به نتایج مطلوبی برسیم.
پی برد افزود: صنعت گردشگری در واقع صنعتی تک بعدی نیست و بسیار پیچیده است و یک شبکه است و بسیار درآمد زاست. افق مورد نظر شاید با تاخیر به آن برسید اما ارزشش را دارد که ضمن در نظر گرفتن زیرساخت های محیط زیستی و تخریب نکردن آن به صنعت گردشگری شهرستان توجه ویژه شود.
مهندس شامبیاتی درادامه این نشست به زیرساخت های خوب صنعت گردشگری استان اشاره کرد و گفت: زیرساخت ها، شرکت های گردشگری، پتانسیل های خوب برای جذب توریسم و در نهایت طرح ها و پایان نامه های خوبی برای این صنعت در استان موجود است اما متاسفانه به بخش عملیاتی و اجرایی نرسیده ایم.
وی افزود: شاید اولین باری است که افراد حاضر در این جلسه در ارتباط با وجود رشته کارشناس ارشد گردشگری در استان و در جهاد دانشگاهی اطلاع پیدا کرده اید و این از ارتباطات ضعیف نشات می گیرد.
شامبیاتی افزود: موزه ها، صنعت گردشگری و ... در بخش خصوصی و بصورت خصوصی فعالیت می کنند. اما متاسفانه در ایران اینگونه نیست و باید به این سمت و به سوی خصوصی سازی این بخش پیش برویم.
شهرستان پاوه واقعا پتانسیل های بالایی در بخش خدمات گردشگری دارد . ان شاءالله نتایج خوبی از این نشست ها داشته باشیم. ذکر چند نکته هم ضروری است که نگاه گردشگری ما نگاه بیرونی است بطور مثال به کشورهای اروپایی و حوزه هایی مثل خلیج فارس و امارات نگاه می کنیم، اما باید نگاه ما درونی شود و به زیر ساخت ها و ظرفیت های داخلی شهرستان و استان نگاه کنیم.
معاونت آموزشی جهاددانشگاهی استان افزود:شاید ساخت فضای جدیدی برای مکانی مانند شهرستان پاوه نیاز نباشد زیرا بی نهایت زیرساخت گردشگری تاریخی و طبیعی داریم.
گردشگری پایانی ندارد و برای آن نهایتی نمی توان متصور شد. پس ما باید واقعا نگاهی درونی داشته باشیم و ظرفیت ها و پتانسیل های خودمان را مدنظر داشته باشیم.
شاهبیاتی با ذکر مثال هایی از موفقیت شرکت های جهانی به افق های مدنظر شرکت های گردشگری شهرستان اشاره کرد و گفت: صبحانه، نهار و مراسماتی که در منطقه وجود دارند، چشم اندازها و پتانسیل های موجود شاید به چشم ما تکراری به نظر بیایند اما برای یک گردشگری که خارج از محدوده شهرستان یک موضوع جالب گردشگری است.بعد از معرفی این ویژگی ها باید آمادگی پذیرایی از این گردشگران را داشته باشیم.
در ادامه جلسه علیرضا غفاری از شرکت گردشگری راویار سیر اورامانات(رسا) روستای خانقاه گفت: در این شرکت 25 نفر عضو فعال و 7 نفر عضو هیات مدیره هستند و همه دوستان فارغ التحصیل کارشناسی و کارشناس ارشد هستند.
در این مدت بسیار کم تاسیس شرکت توانسته سایت سه زبانه ایران تراول را راه اندازی کند. فیلم هوم را ترجمه کردیم و در حوزه میزبانی از مهمانان خارجی تیمی مسلط به زبان کوردی، فارسی و انگلیسی را تربیت کرده ایم. در بخش موزه توانسته ایم خانه گردشگری خانقاه را راه اندازی کنیم و در همین مدت کوتاه 25 نفر گردشگر خارجی از این موزه دیدن کرده اند.
خوشبختانه بطور منظم از گردشگران خارجی میزبانی کرده ایم. بروشورهای تبلیغاتی در سطح منطقه طراحی کرده ایم و 5 اکوکمپ و خانه مسافر را در خانقاه آماده پذیرایی از 80 تا 100 مهمان در نظر گرفته ایم. که چند تا از آنها به سبک سنتی و بقیه دارای فضای امروزی و مدرن هستند. لازم به ذکر است از جناب آقای شریفی از طرف تمام اعضای شرکت بخاطر تمام همکاری هایشان تشکر کنیم.
دلشاد عزیزی مدیرعامل شرکت رسا نیز توضیحاتی در ارتباط با روستای خانقاه ارائه داد و گفت: در این روستا مرقد باباشیخ حسن خانقاه را داریم که از نوادگان امام صادق هستند، این روستا دارای تکیه و خانقاه است و می تواند در زمینه جذب توریسم آیینی و دینی موفق باشد. جوانان شهرستان برای کار ایده دارند ولی متاسفانه نمی دانند چگونه این ایده ها را به کار و فعالیت تبدیل کنند.
دلیل اصلی آن می تواند عدم ارائه آموزش های لازمه در این زمینه باشد. اگر کلاس هایی در این زمینه وجود داشته باشد مثمر ثمر خواهد بود.
در ادامه جلسه سابق حسینی دهیار روستای نوسمه و از فعالین عرصه گردشگری سخنان خود را با تشکر از اداره میراث فرهنگی شروع کرد و گفت: ان شاءالله جلسه پرباری باشد.
طبیعت نوسمه نیاز به معرفی ندارد. با توجه به اینکه شناخت مهم ترین پایه گردشگری است، در مدت 12 سال گذشته سعی کرده ایم که در دهیاری، مردم روستا را از لحاظ ذهنی با مقوله گردشگری آشنا کنیم. با مشارکت های مردمی همه کارهای زیرساختی روستا را من جمله آسفالت، سرویس بهداشتی و ... را به انجام رسانده ایم.
وی با اشاره به وجود مقبره های شهدا در این روستا از بنیاد شهید خواست که در این روستا و روستاهای دیگر هدف گردشگری یادمان شهدا ساخته شود. به عنوان یک شرکت گردشگری انتظار داریم که گردشگری که به منطقه می آید از شیوه پوشش و آداب و رسوم منطقه استفاده کرده و از این فرصت بهره ببرد.
حسینی اضافه کرد در استان کرمانشاه 1611 دارای دهیاری هستند که متاسفانه تعداد کمی از این دهیاری ها و تنها 14 روستا هدف گردشگری در سطح استان وجود دارند.
46
نظر شما